silikaatkivivoodriga palkmaja soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: silikaatkivivoodriga palkmaja soojustamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Karkassi on lihtsam teha ühekihilisena, seejuures on kõige lihtsam teha veel nii, et nurgikutega hoiad üleval vaid 5 cm prusse mille siis loodides kinnitad otse nurgikusse. Selle taga on 100% täiskattega 10 cm villa ja prussi vahel siis 5 cm villa. Mingeid külmasildu ei teki ja villa saab ülekatetega panna. Vaid sokli üleminek ja uksed aknad teed täisprussiga.
Kuid keelatud pole ristkarkassi kasutamine. Ristkarkassi hea omadus on, et ta on tugev ja samas soojustehniliselt hea lahendus, kuid tööd on poole rohkem. Puitprussid pole täpsed ja seega tuleb mõlemad kihid loodida.
Ma küll tollal lõpetasin igat seina eraldi tehes kord aastas ikkagi nurgas, kuid ühes kohas kasutasin siiski ukse juures lõpetamist. Kui ikka mõõta viitsid siis saab edukalt nurgas lõpetada, aastaks jäigi lahti nurga juures katkutud sein mõõtmiste pärast. Ega see lahtine nurk nüüd mingit megakadu ei tekita. Aga niipalju oli jama, et see vana maja polnud sirge ja prima tulemuse saamiseks oleks ikka üks sein korraga vaja loodida! Reeglina käis ikka nii, et nurga omad said alati kohe paika pandud ja siis keskelt kas alla pandud või hööveldatud. Kõige ohtlikum on kui sein on keskel punnis siis tuleb just nurkade juures prussi välja nihutada.
Teine variant mida soovitan, tee karkass tuuletõkkega valmis, kuid tempsiplaati ei pane lõpuni (üks nurk jääb vabaks).
fgh
külaline

Re: silikaatkivivoodriga palkmaja soojustamine

Lugemata postitus Postitas fgh »

Pole just väga raske igast nurgast paar kivi haamriga välja lüüa ning sealt mõõtes paigaldada karkass nurka juba sobivale kaugusele. Kivid saab tagasi panna selleks aastaks.

Lollikindlam on paigaldada topelt karkassiga soojustus. Nurgikutega paigaldades 100 mm kaugusele lasub nurgikutel liiga suur koormus ja vastupidavus pikema aja jooksul on kaheldav. Muidugi on küsimus kaua peab see konstruktsioon vastu pidama 30, 50 või 100 aastat. Igal juhul on tungivalt soovitav ala ja üla jooks teha tugeva lahendusena vastu kandvat konstruktsiooni. Kiviplaadiga fassaad on suhteliselt raske panna pelgalt jõuõlgadel nurgikutele.
Vasta