2007 a. ehitatud korteri ostmine.

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
mees666
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 25
Liitunud: 21 Jaan 2015, 02:45
On tänatud: 1 kord

2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas mees666 »

Tere. Oleme viimasel ajal tänu pere juurdekasvule otsinud suuremat kodu. Max. hinnaks panime 85000€ Algul vaatasime maju, kuid sellise hinna eest saab vaid 60ndatel ehitatud, mille ostujärgne remont lisaks hinnale 50-60%, et see meie nägemuse järgi saaks tehtud. Küttesüsteem, majaplaani muutmine, uus katus jne. Seega jäi see mõte kõrvale ja hakkasime muid alternatiive otsima. Nüüd leidsimegi, pealkirjas toodud korteri/majaosa. Tegu on 3e pere elamuga, püsti laotud fibost, katus valtsplekk, madalvundament. Kütteks on maasoojus (pörandaküte mõlemal korrusel) + kamina valmidus esimesel korrusel. Toad on soojad võrreldes praeguse elukohaga. Üldse on korteri plaan meie jaoks just see, mida oleme otsinud, 2 wc-d ( wc-d suurepärases korras) jne. Nüüd siis murest ka. Nimelt on korter seisnud alate 2007, kui see valmis, tühjana. On näha pragusi, igas toas. All avatud elutoas, on laepaneelide (raudbetoon) vahelises vuugis pragu, mis jookseb tervelt üle lae ja natuke seinapidi allagi, teisel korrusel samuti lagedes pragusid + seinte nurgas. Seintes on kasutatud seineksit, seega ei tea, mis seal all ka olla võiks. Kuna põrand ja vundament on ilusad, siis ise kaldun arvama, et lihtsalt ehituspraak + loomulik vajumine, muide seda ehituspraaki näeb ka pistikupesade äärtest ja nt. ukse liistudest, mis seinast eemal. Kuid naabriga rääkisin, siis tal jälle alumisel korrusel pragusi pole... ebaühtlane vajumine? Kui oleks ainult praak + loomulik vajumine, siis see nii palju ei morjendaks, kuna olen viimistlustöid teinud ja isegi, kui ei oska midagi, siis kutsuks asjatundja, kes käiks üle. Lakke paneksin mõlemal korrusel roovitusega ripplae, nt. Isotex plaadid. Need siis minu mõtted. Siin ongi nüüd hea küsida, et kas oleme siin liiga emotsionaalsed ( leidsime ju endale meelepärase kodu) ja ei suhtu nendesse pragudesse vajaliku tõsidusega? Hinnast kauplesin 2000 € alla tänu pragudele. Mida kindlasti peaksin veel uurima enne ostu? Panen ka mõned pildid, mis pragudest sai võetud. Suured tänud vastajatele.
IM1AG0598.jpg
IMAG10599.jpg
IMA11G0600.jpg
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1824
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 93 korda

Re: 2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Esimene mõte tekkis selline, et pragude tekke osaline põhjus peitub maja kauaaegses tühjana seismises.
Niipalju kui mina olen aru saanud eluruumide projekteerimisnormid arvestavad tingimustega (temperatuur, niiskus jne ruumis) mis on neis ruumides elamise korral. Tühjas korteris üritatakse kokkuhoiu eesmärgil vähem kütta, mistõttu tingimused võivad olla täiesti teised. Oma osa võib olla ehitajatele peale surutud ülikiires ehitustempos, mis tänapäeval on tavapärane.
Tasuks tellida ekspert selgitamaks varisemisohu võimalikkus.
mees666
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 25
Liitunud: 21 Jaan 2015, 02:45
On tänatud: 1 kord

Re: 2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas mees666 »

Asi siis nüüd nii kaugel, et lasin üle kontrollida ja kõik ok. Lihtsalt tühjalt seismine ja loomulik vajumine on oma töö teinud. Ei midagi hullu, ripplaed oli plaanis nagunii panna igasse tuppa, nii et see teema läbi. Küll aga küsiks, et kui tõstsin vannitoas ripplae paneeli paigast ära, siis sealt vahtis vastu lakke (puidust) lastud küprok ilma igasuguse viimistluseta. Kuidas seda nüüd kõige õigem oleks teha... kas sobib, kui lasen plaatide vahed mingit silikooni/hermeetikut täis ja niiskustõkkega kõik üle või nii lihtsalt ei pääse? Ei tahaks küll, et mingisugunegi osa niiskusest sinna puitlakke hakkaks imenduma. Vent on vannitoas olemas, valgustiga praegu ühe lüliti all, kuid tahaks eraldi lüliti alla panna. Kas mingit sellist lülitit ka on, mis autom. välja lülitab? See küll selline "mine poodi ja küsi" küsimus, kuid kui juba lae kohta siin küsin, siis mõtlesin selle ka kohe välja uurida. Et siis sellist lülitit, mis on nagu pooleks 2e lülitiga, mitte eraldi 2 lülitit.
fgh
külaline

Re: 2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas fgh »

Praod ei ole kunagi normaalsed ! Selline asi nagu loomulik vajumine on täielik jama. Tänapäeva ehituses ei tohiks mingit loomulikku vajumist olla. Saame rääkida juuspragudest, aga piltidelt vaatavad vastu konkreetsed lõhed. Eriti hapu maigu jätab piki paneelide vuuki minev pragu mis hargneb risti paneeli edasi. See ei ole kohe kindlasti normaalne. Seal on kas räme krohvimine olnud või midagi tõsisemat juhtunud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 3777
Liitunud: 08 Jaan 2008, 23:08
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 79 korda

Re: 2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Palkmaja puhul võiks mingist vajumisest rääkida, kivi puhul on see küll mingi jura.
mees666
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 25
Liitunud: 21 Jaan 2015, 02:45
On tänatud: 1 kord

Re: 2007 a. ehitatud korteri ostmine.

Lugemata postitus Postitas mees666 »

Praegu elan ka kivimajas (5 korrust) Praod panevad lae paneelide vahel, seintes... ja nii juba viimased 20 aastat. Mitte midagi pole muutund. Nu krohvitud seal ongi ja see kus jookseb risti, pole paneel vaid fibo sein, krohv peal. Nagu öeldud, vaadati üle, varisemisohtu pole. Keegi vannitoa lae kohta oskab öelda?
Vasta