Dushiruumi remont

saunad, santehnika, boilerid jne
Külaline
külaline

Dushiruumi remont

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Otsisin siin foorumis ringi, ühelpool on natuke ühte juttu ja teisel pool teist, aga päris asjalikku selgust ja äratundmisrõõmu ei leidnud.

Kuna ma ehitusest absoluutselt midagi ei tea, siis ma kirjutan pikemalt, ehk saan ka siis rohkem vastukaja.

Niisiis tegemist on vana puumajaga, mis idee poolest on renoveeritud. Varasemalt oli pesemisruumis plaaditud seinad ja põrand, aga plaadid olid põrandal mõranenud ja fuugivahed väikeste mustade täppidega. Loomulikult polnud seal mingisugust niiskuse ega vee tõket, lisaks külmus talvel põrand ja torud. Nüüdseks on põhimõtteliselt alles ainult kipsikarkass, vana villa koukisin ka välja.
Tahan torud soojustada (siit esimene küsimus, millega? kas need torude ümber käivad soojustused on piisavad?), villa asemel paneksin peno 5cm (mida hakata peale ülejäänud vaba ruumiga, karkassi laius on silma järgi umbes 7-8cm?). Järgmine loogiline samm oleks ilmselt siis kips (olen kuulnud midagi niiskuskindlast kipsist... ee?). Ja siis see niiskuskindel mögin ja riie ja jumal-teab-mis asjad. Nende kohta võiks keegi kohe pikemalt midagi asjalikku öelda või siis viidata kust leiab materjali paigalduse ja põhimõtteliste küsimuste kohta.
Põranda alla tahaks ka kangesti vaadata. Praegu on seal mingi suvaline saepuruplaat, mis tundub olevat makrofleksiga kinni lastud. Trapikoht oli valatud, aga põranda lammutamise käigus sai ta niipalju ka ära lõhutud, et nagunii on vaja uuesti valada. See uue trapi valamine tundub ka veidi müstika, makrofleksi peale ju ei vala, aga sinna on nii palju veel aega, et las sellega esialgu jääb.
Varem oli dush lahendatud dushialuse ja kardinaga, hetkel pooldan siiski kabiini ja vee äravoolu otse põrandalt. On siin midagi, mida tuleks silmas pidada?
Suslik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 62
Liitunud: 27 Mai 2007, 20:26

Lugemata postitus Postitas Suslik »

Selleks ,et siin hakata üksipulgi kõike seletama kulub ikka päris kaua aega ,oluliselt lihtsam on otsida kirjandusest ning konsulteerida mõne spetsialistiga.Loodan,et tutvusringkonnas ikka mõni ala valdav tuttav leidub,ega seda eesootavat tööd ei saa ju ka teha inimene kes pole absoluutselt teemas sees,seega otsi tuttavaid ja kutsu külla,näita asja ja kuula tarkust :)
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Torusi võid soojustada nendesamada juba mainitutega, kui aga hind kallis võid ka panna lihtsalt villa ümber toru kleeplindiga. Ja loomulikult teha mingi ümbris ning makroflexi täis lasta.
Kipsplaadile müüakse pea igas ehituspoes seda punast või sinist niiskustõket.
Põranda trapiga on keerulisem. Igal juhul pead leidma võimaluse vee äravooluks vajadusel tuleb tõsta põrandat. Soovitav oleks põrand teha küttega (kõlbab ka elektriküte ega see ei pea sees olema kogu aeg). Kui aga on küte pidevalt taga siis tuleb osta kas spetsiaalne vesilukuga trapp või teed vesiluku kaugemal, sest muidu aurutab põrandaküte trapist vee välja.
rhai
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 31
Liitunud: 22 Okt 2006, 17:39

Lugemata postitus Postitas rhai »

kui sa ikka päris hätta jääd, võta meiega ühendust kodulehe kaudu. http://www.remontimine.ee Kahjuks pole lihtsalt aega arvuti taga kõike a-st o-ni jutustama hakata. :wink:
Vasta