Põrandaliistud liimiga?

põrandad, põrandatööd
Rutt
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 189
Liitunud: 04 Sept 2008, 09:32
On tänanud: 1 kord

Põrandaliistud liimiga?

Lugemata postitus Postitas Rutt »

Loen igaltpoolt, et kui paigaldada põrandaliistud liimiga, siis kunagi kui vaja eemaldada, siis väga suur töö, et lihtsam oleks ikkagi kruvidega. Aga kui suur see töö siis on, nt 10-palli süsteemis? Liimijäägid jäävad seinale ja seda raske maha saada? Või üldse raske neid lahti saada?

Senised liistud olid kruvidega aga osades nurgakohtades liimiga pandud ja need tükid tulid ära selliselt, et liiminätakas on liistu küljes, mitte seina. Muidugi pole aimu, mis liim see on. Aga kas see on lihtsalt juhus või pigem jääbki liim liistu külge?

Puidust liiste plaanin panna. Liistud kõrged, 10 cm kandis. Et kumb variant mõistlikum oleks, liim või ikkagi kruvid?
fgh
külaline

Re: Põrandaliistud liimiga?

Lugemata postitus Postitas fgh »

Liimiga pannes on eemaldades oht tõmmata kaasa värvi, pahtli või mõni muu aluskiht seinast.
Samuti kui väga kõverad seinad, siis puuliist võib kõverused ka peale kuivamist omaalgatuslikult lahti tõmmata. Kruvi on kruvi, tugevalt kinni, lihtne eemaldada, aga kruvi on alati näha. Kui kruvi liistuga sama värvi värvida, siis tulemus on suhteliselt ok. Liimiga pannes on tulemus puhas ja ilus, eriti kui tegu puitliistuga ja looduslik puit jääb näha.

See kas liim jääb liistule või seinale oleneb liimist, aluspinna nakkest jne. Õige paigalduse korral tuleb liim koos aluspinnaga ära. Ilmselt on Teie kogemustel olnud tolmune sein või ebasobilik liim.

Kui tegu puitliistuga ja puit näha, siis paneksin liimiga. Kui puitliist peitva valgevärviga või mdf, siis kruviga ning kruvid liistuvärviga üle. Kliendile vastavalt soovile.

Selge on, et liimiga raskem paigaldada, aga tulemus on puhtam.
imre49
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 21
Liitunud: 25 Jaan 2012, 05:48

Re: Põrandaliistud liimiga?

Lugemata postitus Postitas imre49 »

Võid julgelt liimiga paigaldada,lisada võiks naelad liistude fikseerimiseks .Sobiv liim on Kiilto Premium
Vasta