Märja ruumi põrand postvundamendiga hoones

põrandad, põrandatööd
paneelikas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 195
Liitunud: 23 Apr 2010, 20:49

Märja ruumi põrand postvundamendiga hoones

Lugemata postitus Postitas paneelikas »

Tere,

selline lugu et on olemas postvundamendil tahutud palkidest vana ait kuhu tahaks ehitada sauna. Saun peaks olema talvise kasutamise valmidusega seega vähemalt põrand peaks saama soojustuse. Leili ja pesuruumi põrandale tahaks panna keraamilise plaadi, seega sobiks hästi betoonpõrand, aga kuna soklit mida täita ja millele ujuvpõrand toetada ei ole, siis tuleb midagi muud välja mõelda.
Lisaks on suureks probleemiks närilised, (kass vms alternatiivsed lahendused ei tule kõne alla) seega tuleks kasutada närilistekindlaid materjale ja/või kõik närilistevõrguga üle katta.

Kas sellises lahenduses on midagi põhimõtteliselt valesti:

- 50*200 ristlõikega põrandatalad sammuga 400 või 600, sildeava ca 3200, kinnitada otstest palgikingadega hoone seina sisekülje alumise palgirea külge. Põrandatalade alla kruvida korralik must põrand, näiteks osb plaat, plaadi alla närilistevõrk. Talade vahele panna soojustuseks ja betooni ühtlasemaks kandmiseks EPS. Talade ja EPSi peale valaks väikse võrguga Fibo kergbetooni paksusega 50...70mm, millega saaks anda ka põrandale kalded. Betooni peale läheb veetõke, el. küttematt plaadisegusse ja keraamiline plaat.

Internetis leidub jooniseid analoogsetest lahendustest villa baasil, tuuletõkkeks ka mingi kõva villa plaat (see vist maitseb herilastele ja lindudele), lisaks läheb talade ja betooni vahele sulundiga ehitusplaat.
Kõik jutud noh..
Kasutaja avatar
PLAATIJA.EE
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 85
Liitunud: 28 Veebr 2013, 21:53
On tänatud: 1 kord

Re: Märja ruumi põrand postvundamendiga hoones

Lugemata postitus Postitas PLAATIJA.EE »

Ise lahendaksin asja nii: Talade alla lisapostid. Alt kataks talad tsementkiudplaadiga. Talade vahele vill. Peale sulundiga OSB plaat. Armeeritud betoon 70mm, küttematt, tasandussegu, hüdroisolatsioon, keraamiline plaat. Probleemiks palkmaja puhul on seinte ääred. Sinna peab kindlasti hüdro saama, samas peab sein saama vabalt mängida.
Vasta