Soojustamisega seonduvad küsimused

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

Soojustamisega seonduvad küsimused

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere...

Alustame siis alt ülesse..., aga kõigepealt kirjeldus:

Vana suvila maja. Puitkarkass 10cm... See mis seal hetkel vahel on ei ole oluline ja kui aus olla ma ka ei tea. All on täiskelder, mille peal vanad vene paneelid (põrandaks). Siis veel üks osa vundamendist, mis on ilma keldrita. Katuslagi on ka.

Alt ülesse: Pole probleem kaevata vundamendi ümbert kõik lahti ja sinna panna nii "mummu kile" kui ka peno. Esmalt, kas see on üldse õige lähenemine ja kuidas seda tegema peaks? Kuidas muuta tuule ja soojapidavaks see paneeli ja vundamendi kokkuviik?

Kuidas üldse põrand saada soojaks?

Kõrgemale liikudes, siis enne mainisin seda, et praegu on 10cm karkassile see maja tehtud. Kuidas siin mõistlik teha oleks...? Kas panna karkassi vahele beno (sisse läheb kips, kas vaja ka aurukile), tuuletõke, liist laud..? See oleks lihtne, aga kas ka hea?
Teine variant (seest välja) kips, paber, 100 villa olemasolevale karkassile, lisaks 100 villa risti (va akende ümbrus) tuuletõke, liist laud....

Teine variant on esimesest hulga kallim. Kuidas oleks seda siis mõistlik teha ja kuidas on seda õige teha?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kiiresti veel järele mõeldes ei pea kelder olema ka soojustatud. Siiski jääb küsimus, et kuidas siis oleks võimalik põrand ja seina põranda kokuviik sooja ja tuult pidavaks saada?

Teoreeriliselt kelder hetkel päris ilusti tuuluv, ehk et augud on otse õue olemas. Niiske seal ei ole. Keldrisse kavatsen panna boileri ja akupaagi, aga need saab ilusti soojapidavaks ka muud pidi teha, samuti saan seal torud isoleerida vajadusel.
Vasta