Hea ketassaag

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Ketas Saag
külaline

Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Ketas Saag »

Seoses kuuri ehitamisega ja muu väikese kõpitsemisega tekkis vajadus ketassae järele, millega saaks laudu kitsamaks lasta ja katuselaudade sisse sooni saagida. Tahaks sellist aparaati, millega annaks juba tööd ka teha, aga mis rahakotti päris tühjaks ei kurnaks, võimsust hirmus palju ei tahakski, muidu käib masina jõud minu omast viimati üle , maks. saagimissügavus võiks olla u 55 mm, juhuks kui tahab peenemaid prusse ka pikkupidi saagida. Üks, mis silma jäi, oli selline:http://www.bauhof.ee/p/ketassaag_5604r_makita/469153. Äkki on kellelgi sellega või mõne teise selletaolisega kogemusi või muidu hääd nõu anda... Aitäh vastajatele!
hobisaagija
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas hobisaagija »

endal klass suurem - saagimissügavus 65mm ja 1200W makita ja sellega pikisaagimine tollise laua puhul üsna hea. 2tollist võtab vaevaliselt (eks sõltub ka sae teravusest). ma arvan, et sellega saab ka tollist ja ehk kuni 35-40mm pikuti lasta, aga soovitaks võimaluse korral suuremat, et oleks jõudu ja et saagi jätkuks ikka kauemaks.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6924
Liitunud: 30 Jaan 2005, 15:38
Asukoht: Saue
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kas selletüübiline viewtopic.php?f=30&t=35523 saag ei oleks sobivam?
Ketas Saag
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Ketas Saag »

Tööks oleks see vast asjalikum küll, aga ma tahaksin võimalikult väikest ja kerget saagi, vähemalt esialgu tuleb seda vist üsna palju ühest kohast teise vedada. Vahepeal ma mõtlesin isegi selliste 50-60 euriste Black and Deckerite peale, mida toidupoes müüakse :D , trööpamiseks äkki hea küll (mul on üks vana B&D elektrikettsaag, mis on igati aus ja asjalik pill). Aga jäin nagu kuidagi kõhklema, kui nägin, et hiinakas. Üldiselt tundub muidugi mõistlik võtta nati suurem ja tugevam, et töö päris sae piinamiseks ei kisuks.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 4223
Liitunud: 30 Jaan 2005, 12:46
Asukoht: Tartu
On tänanud: 81 korda
On tänatud: 76 korda

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kus seda kuuri tegema hakkad?
Mul eelpoolviidatud Makita analoog pakkuda, kui mitte täpselt sama. Kasutatud, kuid täiesti korras.
mikk92
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 45
Liitunud: 04 Mär 2007, 18:00
On tänanud: 3 korda

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas mikk92 »

Üldiselt on sae lõike võimsus ikka kettas kinni. Makita 5704R ja originaal kettaga polnud mingisugust probleemi lasta ka 50 mm tamme planku nii risti kui ka pikkupidi, kuigi ristilõige kippus natuke kehvem tulema. See probleem sai lahendatud paksema kettaga, kui originaal oli mäletamist mööda 2 mm siis uus 4 mm ja tulemus paranes märgatavalt.
Ketas Saag
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Ketas Saag »

Hiiule: ma tahaks ikka peris uut saagi, ma ei ole nii spetsialist, et julgeks kasutatud aparaati osta. Aga see 5704 tundub ka üsna tore, on juba võimsust ka ja hind ei võta ka just hinge kinni.
saarlane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 214
Liitunud: 08 Nov 2011, 16:44
On tänatud: 4 korda

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Minul oli deuzeri nimeline saag, 1,2kw mootor ja lasin 5cm kuuse laudu 4m pikuselt pooleks kus juures ketas oli varem naelu läbind ja polnd teravaim aga jõudu oli.Mootor on korras aga ülekandes üks metall jublakas mis hammakaid ühendab tuli ära äkki saab veel korda.
Parim on see, et saag on ostetud kuskil 5 aasta eest soomest kasutatud assjade poest 20 euri eest :)
Kui saab ülekande jälle korda siis läheb äkki teine 5 aastat ka veel otsa kui midagi paremat ei osta. ;)

Täna ühte black and decerit nägin, päras kökats oli 10cm pikki prussi lasta oli selle jaoks raskus äkki oli asi kettas aga mootor oli kole lahja.
Odav ja hea?
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Odav ja hea? »

Ühes suuremas poes oli vist Alphatoolsi nimeline saag, päris huvitav, hind vist alla 50 euri, võimsus 1200w, lõikesügavus 55. Pood lubab omalt poolt 5 aastat garantiid ka, nii et ei tundu sugugi paha... Ega kellelgi sellisega pole kogemust?
raske algus
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas raske algus »

Makita või Metabo, sest "odav ja hea" tööriist on see mis sind ei sunni seda 5-aastast garantiiaega kasutama. Mida teha garantiiga, kui ntx ketassae tald ja ketas on juba tehasest välja tulnud rihist väljas või sügavuse ning kalde kinnitused on tehtud moe pärast. Kui käed sügelevad isetegemise järele, siis tuleb valida ka korralik kvaliteet-tööriist. Üheks nädalavahetuseks võib korraliku tööriista ka rentida.
Ketas Saag
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Ketas Saag »

Aga ei tea, kas selliseid odavama otsa Makitasid nagu 5604r võib ka juba usaldada? Kui mõtlema hakata, siis hirmvõimast ja kallist aparaati peamiselt lihtsalt kuurinurka seisma ei tahaks nagu osta.
raske algus
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas raske algus »

Ketas Saag kirjutas:Aga ei tea, kas selliseid odavama otsa Makitasid nagu 5604r võib ka juba usaldada? Kui mõtlema hakata, siis hirmvõimast ja kallist aparaati peamiselt lihtsalt kuurinurka seisma ei tahaks nagu osta.
Jah, saab usaldada küll. Hinnaklassilt veits odavam on Makita sõsar Maktec, kuid ei oska kommenteerida. Ise toimetan Makita SP6000K-ga ja kallis hind on siiani igat kulutatud senti väärt olnud.
Külaline
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Omal kah Makita 5704R, kestnud nüüdseks 4 aastat ja väsimuse märke ei näita. Ehitasin sellega nii maja (55mm prussid nii piki kui põiki), kuuri ja ka köögimööbli. Terad peavad head olema - masinal kergem. Aga ilmselt kehtib see kõikide markide kohta.
Alpha tools
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Alpha tools »

Ostsin selle Alpha Toolsi ära, sügavust saab normaalselt reguleerida. Kettal loksu pole (väga vähe saaginud) käes on täitsa norm hoida. Ergonoomika on OK, kuidas kestab eks näis. Pigem nö sihtimine võib problemaatiline olla. :D Mannesmanil oli ausalt öeldud et peale 20 min saagimist tuleb 5 -10 min jahtuda lasta. Nii äss diil ei tundu olevat, kui samas poes kevadel olnud Toolsoni nurgasaag 60 euroga :wave:
Külaline
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Külaline »

No Makitat ei karda enamus ehitusmehi, mina kaasa arvatud. See ei ole enam mingi suvaline hiinakas vaid ikka täiesti arvestatav firma. Ma olen näinud küll ja veel juhuseid kus mõni De Walti vend on kõva investeeringu teinud ja hirmsa hinnaga riista ostnud ja lõpuks läheb se riist ikka nurka ja vana hea Makitaga tehakse töö kiiresti ja korralikult ära. Hinna ja kvaliteedi suhte poolest Makitale vastast ei ole.
Külaline
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Teema lõpetuseks mitu aastat hiljem: võtsin siis hoopis Bosch pks55, mis jäi poes enam-vähem soodsa hinnaga ette, ja praegu olen väga rahul. 1200w võimsust vist, 2cm laudu saeb nii kiiresti, et ei jõua ise hästi järele :) , 5cm prussi muidugi aeglasemalt, aga ka kurta ei saa. Originaalkettaga on lõige ikka üsna puhas ja sile. Lõikenurga, sügavuse ja laiuse sättimine on lihtne, mingeid üleliigseid lokse pole nagu märganud. Alguses oli ainult harjumatu, et kettal pole mingit pidurit - lased päästiku lahti, keerleb ketas veel tükk aega. Aga see on vist tavaline.
Alphatools
külaline

Re: Hea ketassaag

Lugemata postitus Postitas Alphatools »

Külaline kirjutas: Alguses oli ainult harjumatu, et kettal pole mingit pidurit - lased päästiku lahti, keerleb ketas veel tükk aega. Aga see on vist tavaline.
Seal on vist mõeldud, et niikaua kui saag ei sae on kaitse ees. Seega võiks ketas veel poolpäeva kaitse taga tiirelda. Keegi ju kunagi neid katteid ära ei võta :lol: , boschil tõenäiliselt käib see nagu unistus arvatavasti, pole vajagi. Sellel Alpha Toolsil võtsin ära kuna segas. BTW AlphaTools tundub olema Einhell, kuna tollel leidsin täpselt samasuguse sae.
Vasta