kaabli paigaldus jaotuskilbis

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kasutaja avatar
High-Q
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 150
Liitunud: 12 Sept 2006, 13:29
Asukoht: Tallinn

kaabli paigaldus jaotuskilbis

Lugemata postitus Postitas High-Q »

hei,

selline väike mure, et on olemas eramu jaotuskilp, värgid-särgid, kõik töötab, pinnapealne, kaablid tuleb ülevalt sisse läbi läbiviikude. kapp on piklik, ühes ääres maanduslatt, teises neutraal, kaitseautomaate paras ports 3-s reas.

Kas ma pean sissetuleva juhtme pikas pikkuses (min 40cm et iga vastavat värvi juhe viisakalt oma "nurka" jätkuks, mul kaitse just kõige alumises reas) kaitserüüst juhtmeteni paljaks koorima ja siis vastavatesse aukudesse ühendama, või saab eraldi juhtmetest (poest saab igat värvi eraldi meetri kaupa osta) kõik ette ära teha ja siis kuidagi need kilbi sisestusääres viisakalt "jätkata"? või on see suisa keelatud?

mure selles, et kui ma seda kaablit pistukupesas koorisin, siib jube raskelt tuleb rüüs ära, tuleb mingi 10-15cm kaupa nokkida, rüüs oleks justkui liimunud kaablite külge. tavaline PPJ tüüpi 3x2,5kaabel. ma kujutan ette, kui peaks kogu kilbijagu kaableid niimoodi "pikkadeks" traatideks koorima.

ühe väikse automaadikese pärast ei tahaks nagu elektrikut ka kohale kutsuda, pole väike linnakorter, vaid üsna "pärapõrgus"
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: kaabli paigaldus jaotuskilbis

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Igal juhul pead juhet niipalju puhastama, et sooned ulatuksid erinevatele lattidele (KL, N, PE) ja oleks natukene varu kah.
martinjev
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 52
Liitunud: 22 Sept 2005, 19:47

Re: kaabli paigaldus jaotuskilbis

Lugemata postitus Postitas martinjev »

Vb on kaabel kuuma saanud, valge rüüs tuleb tal muidu kenasti maha.
Koorid ära nii vähe kui võimalik ja niipalju kui vaja. Väh. 5cm võiks kilpi rüüsi jääda, kuhu kaabli aadressi kirjutad. Võid otse ka juhtmed vedada aga viisakas oleks sooned suruda olemasolevate soontega samasse punti- jääb viisakas. See paarkümmend lisa cm ei tee asja halvemaks.
Vasta