korteri soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
rawo1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 22 Apr 2006, 15:28
Asukoht: Rapla mk

korteri soojustamine

Lugemata postitus Postitas rawo1 »

sooviks paneelmaja seestpoolt soojustada(väljast ei ole võimalik)
kuidas oleks seda kasulik teha et see niiskus vahele ei läheks?otsisin vanadest kirjadest aga ei leidnud tarka midagi. :(
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Nämmutatud teema - kortermajadel on hoone kandeseinad (välisseinad) maja ühisosa ja selle soojustamine on ühistu pädevuses. Ja õige on sellist maja soojustada väljast. Küttekulud ju jagatakse ka ühiselt maja peale laiali, seega pole mingit mõtet ühises katlas keeta omale eraldi paksemat suppi, kui sinu paksem supp jagatakse kõigile ühiselt laiali.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kui ma tahan sisse teha kipsseina metallkarkassi peale pean asjatundjate sõnul ka 5cm villa vahele panema,muidu pidavat kumisema hakkama.pahteldada ei anna sest lihtsaLt nii kõver on.ja kui ma juba villa panen siis see on ju soojustamine? :o
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 681
Liitunud: 12 Mai 2005, 08:15
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Paistab, et külaline on asjatundjatest targem. Kipsi annab siis ehk ka vastavate seguplönnidega seinakülge kinni saada...
Iga ehitus on norm iseendale.
Kasutaja avatar
Pildistaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 106
Liitunud: 31 Jaan 2005, 17:03
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Pildistaja »

Teemaalgataja kurdab, et otsis vanadest kirjetest ja ei leidnud midagi tarka... eks see sellest tulenebki, et sisemine soojustamine kiviseinte puhul ei olegi tark tegu.

Tahan kirjutada oma kogemusest kiviseinte sisemise soojustamisega ja eelkõige selle käigus tekkinud fenomenist. Nimelt vanade suht hea soojusjuhtivusega kiviseinte sisemine katmine kipsplaadiga, mille taha jääb õhkvahe, võib anda sootuks kummalisi tagajärgi. Hoonete termoülevaatustelt on mitu kogemust, kus hoone on pärast sellist renoveerimist hakanud käituma sootumaks teisiti ja seinte soojuspidavus on elanike väitel oluliselt vähenenud. Tuleb tunnistada, et ega ei suudagi kindlalt väita milles probleem on. Termopiltidel on anomaalia väljendunud seinte suure temeperatuurierinevusega võrreldes alumisi ja ülemisi tsoone.
Hüpotees on, et kipsi taguses kambris tekib õhu tsirkuleerimine (välisseina ääres jahtub maha ja vajub alla, siseseina ääres soojeneb ja tõuseb üles), see selgitab seinte temperatuurierinevusi. Kuid mis põhjustab soojapidavuse vähenemist? Teooria ütleb küll, et liikuva õhu puhul suureneb oluliselt soojuse ülekandetegur õhu ja piirde vahel, kuid see ei peaks ju suurendama soojusvoogu läbi piirde?
Kui lugupeetud foorumikülastajatel on ideid, siis diskuteeriks väga hea meelega.
Kõige olulisem on silmale nähtamatu...
rawo1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 22 Apr 2006, 15:28
Asukoht: Rapla mk

Lugemata postitus Postitas rawo1 »

aga kui paneks paneelseina peale fooliumpaberi voi aurutõkke.kas siis foolium peegeldaks soojust tagasi?samas aurutõkke ei lase siis ju ka niiskust sisse või külmub siis paneel liiga palju läbi.olen kuulnud et pannakse tuuletõkke paber aga ise ei usu eriti sellese.
Taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Taastaja »

Mina olen küll nn. mees metsast, kuid igasuguste ehitusplaatide kasutamine kompaktsete konstuktsioonide(kivi, palk) ruumisisesel küljel annab võimaluse kiiremini ruum üleskütta, kuid tahes või tahtmata liigub sellega ka kastepunk konstuktsiooni sees ruumile lähemale. Üleskütmise seisukohalt on harva kasutatavad ruume mõtekam ehitusplaatidega katta, aga pidevalt köetavaid....?? Selge on muidugi see, et väljaspoolt soojustamist seespoolt asendada ei saa muidu, kui ehitada tuulutusvahega eraldi soe "kast" soojustamata konstruktsiooni sisse.
Vasta