Planeedi Maa päästmine
Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Re: Planeedi Maa päästmine
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Ettevõtjad on need kes loovad lisandväärtust
Ei sobi põhimõte, et kõik on võrdsed - ei sobi solidaarsus sellisel kujul - ei sobi ümberjaotamine sellisel kujul
Ei ole, ei saagi olema, ei peagi olema
Ei pea kõiks saama samu raviteenuseid, sama haridust, olema õnnelikud, ei olema vaesed, võrdse eueaga jne...
Kõik saavad olla võrdselt vaesed - see on sotsialisti märg unenägu
Ei sobi põhimõte, et kõik on võrdsed - ei sobi solidaarsus sellisel kujul - ei sobi ümberjaotamine sellisel kujul
Ei ole, ei saagi olema, ei peagi olema
Ei pea kõiks saama samu raviteenuseid, sama haridust, olema õnnelikud, ei olema vaesed, võrdse eueaga jne...
Kõik saavad olla võrdselt vaesed - see on sotsialisti märg unenägu
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Kui sa EH.INS selgitaks, siis võiks midagigi aru saada, aga ilma selgitusteta meenutad kangesti omaaegseid cccp seltsimehi ja nende loosungeid, mis küll teise sisuga, aga siiski.
Aga mida on vaja veel selgitada
Mainitud on, et indiviidi suurem vastutus
Mainitud on, et "tasuta" asjad peaks olema erand mitte reegel
Reegel on, et indiviid maksab
Mainitud on, et pole vaja sellist ümberjagamist
Mainitud on, et saage kaineks, unustage illusioonid, põletage loosungid ja eemaldada või ulatuslikult korrigeerida kõik sellega seonduvad regulatsioonid, kõik mis puudutab nn "rohepööret"
Nt NZIA, CBAM, CSRD, CSDDD, SFDR, EU Taxonomy Regulation, CSRD, CSDDD, ESG jne
Lisaks unustada või ulatuslikult korrigeerida kõik innovatsiooni takistavad regulatsioonid
Nt GDPR, DMA, DSA, AI Act / AI Code jne
Mainitud on, et tööturg paindlikumaks
So oluliselt lihtsam töösuhte alustamine, lõpetamine, riigi sekkumine töösuhtesse miinimumi
Kogu eelnevaga seonduv alalik sektor miinimumi
No mida küll järeldada?
Mainitud on, et indiviidi suurem vastutus
Mainitud on, et "tasuta" asjad peaks olema erand mitte reegel
Reegel on, et indiviid maksab
Mainitud on, et pole vaja sellist ümberjagamist
Mainitud on, et saage kaineks, unustage illusioonid, põletage loosungid ja eemaldada või ulatuslikult korrigeerida kõik sellega seonduvad regulatsioonid, kõik mis puudutab nn "rohepööret"
Nt NZIA, CBAM, CSRD, CSDDD, SFDR, EU Taxonomy Regulation, CSRD, CSDDD, ESG jne
Lisaks unustada või ulatuslikult korrigeerida kõik innovatsiooni takistavad regulatsioonid
Nt GDPR, DMA, DSA, AI Act / AI Code jne
Mainitud on, et tööturg paindlikumaks
So oluliselt lihtsam töösuhte alustamine, lõpetamine, riigi sekkumine töösuhtesse miinimumi
No mida küll järeldada?
Panen siia tsitaadi (analoogseid leiab kümneid kui mitte sadu):
Ja mina ei usu seda
Uskuma hakkan siis kui Ukrainasse saabuvad EL riikide sõdurid ja sõdima mitte mune sügama
Ja mainin juurde - seda "lõplikult jms" on kuuldud korduvaltUSA pidev nõudmine, et Euroopa peab oma kaitsesse tunduvalt rohkem panustama, ei ole tühjast tõmmatud. Ajad, mil Euroopa sai ameeriklaste julgeoleku peal liugu lasta, on lõplikult möödas.
President Donald Trumpi kohta võib arvata, mida iganes, kuid see, et tema kohati räige surve eurooplastele on vilja kandnud, on tõsiasi. Mugavustsoonis olesklemisele on nüüd lõpp saabunud.
Kui seni oli palju hädaldamist selle üle, miks USA piisavalt Ukrainale relvi ei kingi, siis nüüd on kokkulepe, et USA annab küll relvi, kuid Euroopa peab need kinni maksma ja Ukrainale edasi andma. Seega, kui seni kuulutati paatoslikult, et Ukraina armee kaitseb kogu Euroopat, siis nüüd on käes tõehetk ja arvete tasumise aeg.
Uppuja päästmine on teadagi, kelle asi.
Ja mina ei usu seda
Uskuma hakkan siis kui Ukrainasse saabuvad EL riikide sõdurid ja sõdima mitte mune sügama
-
- autodidakt
- On tänanud: 396 korda
- On tänatud: 432 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Olen ca 25 aastat tagasi kogenud seda "paindlikkust". Rääkides ülemustele, et äkki tõstaks palka, sest nagu olin aru saanud, et ollakse tööga rahul? Pikalt saadeti. Enne puhkusele minekut oli firmal häda ja paluti paar päeva veel tööl käia puhkuse ajal. Ütlesin, olen nõus, kuid kas ületunni või puhkepäeva tuunitasuga. Pikalt saadeti. Sattusin puhkuse ajal ehitusvaldkonda lisatööd tegema ja kui sain kahe nädala töö eest sama palga, mis firmas töötades ühe kuuga, siis saatsin selle erafirma pikalt. Kusjuures firma teadustad tol ajal, et nad ei kavatsegi maksta palka üle valla keskmise.EH.INS. kirjutas: 02 Aug 2025, 19:44 Mainitud on, et tööturg paindlikumaks
No mida küll järeldada?
Tahan selle kommentaariga öelda, et töösuhe VÕIB minna nn "lihttööde" osas kellegi jaoks liiga ahistavaks. Spetsialistid oskavad enda eest seista ja teavad oma hinda.
Viimati muutis Urmas, 03 Aug 2025, 00:40, muudetud 2 korda kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Urmas - ma olen Sinuga nõus
Tead oma hinda siis küsid seda hinda
Ja kui oled "lihtööline" siis pole midagi teha - ongi sitemad variandid - loogiline
Kui on ahistav siis ei lähe tööle ja tuleb hakkama saada - aga mitte teiste maksumaksjate kulul
Ma viitan pigem sellele, et ettevõtjal on tulenevalt erinevatest regulatsioonidest sitaks keeruline nii töösuhte alustamine kui töösuhte lõpetamine, eriti lõpetamine
Lisaks - tulenevalt regulatsioonidest on lastel peaaegu võimatu suvel tööle saada
See on tööandjale nii "ära reguleeritud", et ainult loll võtaks selle riski
Tead oma hinda siis küsid seda hinda
Ja kui oled "lihtööline" siis pole midagi teha - ongi sitemad variandid - loogiline
Kui on ahistav siis ei lähe tööle ja tuleb hakkama saada - aga mitte teiste maksumaksjate kulul
Ma viitan pigem sellele, et ettevõtjal on tulenevalt erinevatest regulatsioonidest sitaks keeruline nii töösuhte alustamine kui töösuhte lõpetamine, eriti lõpetamine
Lisaks - tulenevalt regulatsioonidest on lastel peaaegu võimatu suvel tööle saada
-
- autodidakt
Olen omal ajal sotsialismi viljastavates tingimustes alaealisena kaks suve tänapäeva mõistes "orjatööl"(EÕM) käinud, aga ma ei kahetse seal orjatööl olnust mitte hetkegi.EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 00:13 Lisaks - tulenevalt regulatsioonidest on lastel peaaegu võimatu suvel tööle saada

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- autodidakt
Vaat sellepärast ma enda peremeheks hakkasingi.EH.INS. kirjutas: 03 Aug 2025, 00:13 Ma viitan pigem sellele, et ettevõtjal on tulenevalt erinevatest regulatsioonidest sitaks keeruline nii töösuhte alustamine kui töösuhte lõpetamine, eriti lõpetamine

Viimati muutis Urmas, 03 Aug 2025, 00:46, muudetud 1 kord kokku.

Ise käinud ja minu lapsed käinud ja käivad
Ja tööandaja lihtsalt rikub seadust - sest see on ajuvaba regulatsioon
Nagu väga paljud
Ja tööandaja lihtsalt rikub seadust - sest see on ajuvaba regulatsioon
Nagu väga paljud
Näide EL debiilsustest (ja neid on lademes)
Ühe regulatsiooniga justkui kaitseme isikuandmeid
Ja teisega: https://forte.delfi.ee/artikkel/1203945 ... -oktoobris
Ühe regulatsiooniga justkui kaitseme isikuandmeid
Ja teisega: https://forte.delfi.ee/artikkel/1203945 ... -oktoobris
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad