1. leht 1-st

Käsisae tera painutamine?

Postitatud: 24 Veebr 2020, 10:09
Postitas Urmas
Seoses õunapurustaja ise tegemisega tuli jälle üks uitmõte taaskasutuseks. ;) Mootor on olemas, ketta terade jaoks sain taaskasutada vana nurgasae ketast. Lõikasin relakaga 250mm kettalt umbes hamba jagu + 10mm ära, panin uuesti nurgasae külge, vana käiakivi alla, saag tööle ja saingi ilusa, 210mm raadiusega ketta. Läksin koos mootori ja kettaga kohaliku targa juurde, kes arvas, et mootori andmete põhjal võiks ketas ikkagi olla vähemalt 300mm, mis mind rõõmustas, sest saab suurema etteande augu teha.
Nüüd hakkasin mõtlema lõiketerade peale ja peas on variante mitmeid, kuid kõige ahvatlevam ja lihtsamini teostatav oleks võtta peenema hambaga vana käsisaag, millega pole enam midagi teha, lõigata 30mm laiuseks alates teradest ja siis valtspingil ära painutada 1/3 laiuse pealt umbes 30-45 kraadise nurga alla. Pärast saan vastavalt ketta läbimõõdule juba paraja pikkusega jupid teha, 2/3 osale saab puurida 2-3 auku ja kinnitada ketta külge ning tulevikus vajadusel hea lihtne ka terasid vahetada. Küsimus- kas keegi on kunagi proovinud käsisae tera valtspingil painutada? Kui jah, siis kuidas õnnestus? Proovisin sae otsa kruustangide vahele pista ja väänata, siis mingi 60-90* vahel murdus ots ära.

Re: Käsisae tera painutamine?

Postitatud: 25 Veebr 2020, 15:45
Postitas Maaks
Lased ahjus punaseks ja siis painutad?

Re: Käsisae tera painutamine?

Postitatud: 12 Mär 2020, 13:46
Postitas Lambivend
Ise kasutaks ainult roostevaba ketast ning hambaid. Ei ole mõtet selle käsisaega jaurata.
Võta roostevaba vinkel ja lõika rellakaga iga cm tagant soon sisse ja asi ants, veel lihtsalt oleks panna roostevaba poldid või kruvid.

Aga kui siiski tahad saest väänata siis aitab ainult kuumutamine.