Ja kui keegi küsib, et kas mul on kvalifikatsiooni soovitada, siis olen AA eriala õppides ka tugevusõpetuse eksami teinud, millest enamuse olen nüüdseks ära unustanud,

Talade arvutamisel on 2 kriteeriumit:Hiid kirjutas: ↑12 Dets 2018, 15:10Mul on siis selline
Arvutatud eesti ühe kõvema tegija poolt.
Kandev tala on liimpuu 160x400, selle peal sarikas 2m vahega 75x250, selle peal roov 50x150 sammuga 600mm ja selle peal OSB 22.. ja SBS.
Sarikas on 6m. Üks ots on maja küljes, 2.5 m pealt on esimene liimpuu ja 5 m. peal teine. nö. räästas ripub üle 1m.
Algatuseks ma oma peaga arvasin, et keskmist pole üldse vaja ja siin vasakul oleks olnud 100x200. Muu oleks teinud samuti, nagu sai.,
-tugevus, püsivus
-jäikus.
Viimane on oluline näiteks jäiga viimistlusega ruumide puhul (vannitoad jms) ja reeglina ületab oluliselt vastupidavust. Su talad tunduvad olema pandud selle kriteeriumi järgi. Autovarjualuses see pole vajalik. Olen eestiaegset maja renoveerides liivaga täidetud vahelagede korral näinud läbivajumist 2cm 1 m kohta, tänapäeva ehituskriteeriumite järgi see maja juures ei läheks mingil juhul läbi. Samas autovarjualuse puhul see ei tohiks suurt kottida, kuigi siin ei tundu sellist teemat olema ka varjualuse puhul.