maasoojuspumba müra

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

maasoojuspumba müra

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Probleem siis selline, et öösiti on mingil määral kuulda maasoojuspumba kompressori müra. Pump ise asub keldris ja otse läbi põranda pole midagi kuulda, aga läbi torude kandub müra. Äkki on mingit moodust, kuidas seda vibratsiooni või müra vähendada. Ise mõtlesin, et äkki panna pumba juures, kus torud on süsteemi ühendatud, selle alum. plast toru asemele kummist toru. Kumm peaks nagu summutama paremini, kui see suht jäik toru. Oskab keegi midagi soovitada ? Teisi ei sega, aga ma vist liiga hea kuulmisega ja segab :)
indrek
külaline

Re: maasoojuspumba müra

Lugemata postitus Postitas indrek »

Meil on pakkuda spetsiaalseid mürasummutavaid muhve dn 1 ". Astu kontorist läbi, aadressi leiad http://www.varpo.ee
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Tuttav teema aga lahendus ei ole päris nii lihtne,nagu eelnev postitaja kirjutab.Maasoojuspumba madal müra/urin võib kanduda edasi nii küttetorude,maakollektori sisendtoru ja/või läbi veel millegi.
teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

Ints kirjutas:Tuttav teema aga lahendus ei ole päris nii lihtne,nagu eelnev postitaja kirjutab.Maasoojuspumba madal müra/urin võib kanduda edasi nii küttetorude,maakollektori sisendtoru ja/või läbi veel millegi.
No kui tuttav teema, siis äkki oskad mingi lahenduse ka pakkuda 8) , muidu müra kandubki jah küttetorude kaudu, mida lähemale radikatele ja torudele olla, seda paremini on kuulda. Et siis need summutavad muhvid ei aita :?:
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Ints »

Head lahendust ma hetkel välja ei paku.Mul on iseenesest sama probleem,aga selle likvideerimisega pole olnud aega tõsiselt tegeleda.Eks üks põhjusi on ka selles,et see madal urin mind väga ei häiri.Samas olen ma asja põgusalt uurinud,ning esimese hooga võin ma väita,et konkreetselt minu juhtumi puhul on vibratsioon ka maakollektori sisendtorus.Küttetorud on minu pumba kapi sees juba tehase poolt eraldatud kummist (?)lõdvikutega.Seetõttu ma arvan,et lihtne lõdvikute panek küttetorude vahele probleemi ei lahenda.Kui ma saan aega asjaga põhjalikumalt tegeleda,eks ma siis annan tulemustest teada. :wink:
Teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas Teemaalgataja »

Sain mürast lahti :) Viga oli selles, et raudtorud, mis mulle tuppa tulevad keldrist, olid kinni müüritud. Selline vahesein keldris ja see jäi peaaegu minu toa alla. Ja see siis tekitaski sellist kõva häält, kui kõrv oli vastu voodit, siis oli sama tunne nagu magaks seal pumba kõrval :roll: Lõhkusin lahti ja praktiliselt pole enam midagi kuulda, kui siis hästi õrnalt. Vaja veel üle vaadata see koht, kus torud põrandat puudutavad, sinna ka midagi vahele et otse vastas poleks, siis peaks täielik vaikus olema. Panin veel lisaks sinna vahele, kus pumbast tulevad torud ühenduvad raudtorudega, survetoru, et asi nii jäik poleks, ka sellest oli abi. Nüüd jälle hea rahulik magada :D
raivo raplast
külaline

Lugemata postitus Postitas raivo raplast »

ilus
jah
külaline

Lugemata postitus Postitas jah »

Tavaliselt soojuspumbad tuleks kohe paigaldada elastsete survetorudega sest tihtipeale ei ole asi soojuspumba müras vaid tekitatud vibratsioonis.Eriti lööb see välja radikate puhul
töötu
külaline

Lugemata postitus Postitas töötu »

milline maasoojuspump sellist müra tekitas teaks siis valides arvesse võtta
teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

Üldiselt vara rõõmustasin :roll: Need elastsed survetorud said ka vahele, aga ikkagi on kuulda. Kõige kummalisem on see, et peale oma lammutustööd, mis eelmises vastuses, oli kõik vaikne. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkas seda häält jälle uuesti kuulma. Ma ei tea kas mu mõte võib õige olla, aga arvan, et asi on kuidagi seotud toru pingega, või siis on asi selles, et suht minu lähedal läheb ka toru läbi betooni, äkki sealt kandub edasi. Äkki see vibra ja temperatuuride kõikumine kuidagi liigutab selle toru hästi vastu betooni pinda, ei tea, ei oska seletada. Kõige kummalisem on ikkagi minu jaoks see, miks alguses suurt midagi kuulda polnud, kui paigaldati. Nüüd kuulevad teised ka oma tubades. Pumba müüjad räägivad, et äkki jalad liiguvad ära, ei usu küll seda, see ikka suht raske ju. Olen proovinud ka reguleerida sealt, midagi nagu muutub, heli mis kuulda on teine. See on ikka seotud vibratsiooniga. Imelik ongi see, et kui pumbal all kuulata kompressori juures, siis on selline urin, aga üleval kus torud, seal selline paras jõuramine. Kusjuures need torud on alum plast nii pooleteist meetri ulatuses, edasi on rauast. Ma ei tea, peab vist suvel ette võtma nende raudtorude vahetamise alum plast torude vastu. Oskab keegi nõu anda, kas see üldse efekti annaks ?
Töötule : ei taha küll maha teha, arvatavasti pole üldse asi pumbas, aga nibe pump on. Võibolla peabki nii olema et mingi jõrin kuulda on :roll: Põhimõtteliselt magada saan, väga hull asi pole, aga võiks ikka päris vaikne olla.
varpo grupp
külaline

Lugemata postitus Postitas varpo grupp »

MEIE HIINLANE TEEB TEISTELE KINDLALT ÄRA,KLASS OMA ETTE
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Minul töötab PG meeste paigaldatud 17 kW "Vailant" ja see on küll väga vaikne. 15 aastat vana AEG sügavkülmik teeb ka rohkem müra. See, et pumba müra kandub mööda torusi edasi-oleks raudtorud siis usuks jah. Magistraalil on ju veel kollektor vahel ja sealt edasi radikasse 16 mm toru. Endal nn. alupleks ja nendes isegi vee voolamine ainult siis kuulda kui kõrva vastu toru paned. Tsirkulatsiooni pump töötab ju pidevalt.
Tervo
külaline

Lugemata postitus Postitas Tervo »

Tegemist võib olla müraga, mis tekib nn hüdrolöökide puhul süsteemis sees endas, kui vesi pannakse pumbast äkki sööstma radikaliinidesse/põrandaküttetorudesse, seda esineb eriti odavamate kütteseadmete töös ja ei saagi parendada.
svensson
külaline

Lugemata postitus Postitas svensson »

mul on sama mure selle müraga, aga mul kostub just kompressori urin teisele korrusele magamistuppa. Pumba kõrval seistes töötab nagu normaalselt aga läbi betoonvahelae kostub kompressori käivitumisel kõva urin.
eelmisel aastal oli asi nagu vaiksem.
Kas müramatiga oleks mõistlik maaküttekorpus üle katta?
murega
külaline

Lugemata postitus Postitas murega »

- kas maakütte kompressor peab normaalselt töötades tegema ühesugust häält, või on see loomulik, et kompressor uriseb
vahel kõvemini, vahel vaiksemalt?

- kas see sõltub ilmast või kompressori kulumisest kui hääl vaheldub pidevalt???
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Kutsu hooldemees vaatama.
Kompressori müra peaks ikka enamvähem ühtlane olema.
Võib olla ka et hoopis mõni teine detail (katteplekk jne) läheb resonantsi. Kompressori hääl (müra) muutub tavaliselt siis kui kompressor saab kord vähem kord rohkem freooni süsteemis ringi lükata. Selline olukord ei ole normaalne. Hooldemees peab vaatama kas süsteemis on freooni piisavalt.
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
linni
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas linni »

murega kirjutas:- kas maakütte kompressor peab normaalselt töötades tegema ühesugust häält, või on see loomulik, et kompressor uriseb
vahel kõvemini, vahel vaiksemalt?

- kas see sõltub ilmast või kompressori kulumisest kui hääl vaheldub pidevalt???
Tegemist ilmselt nn. scroll - kompressoriga, mis vastavalt vajadusele reguleerib võimsust pööretega, mitte sisse - välja lülitades.
Täiesti normaalne nähtus.
murega
külaline

Lugemata postitus Postitas murega »

tegu on Mitchubishi scroll kompressoriga
Külaline
külaline

Mul ka sama mure NIBE pubaga, et müra segab. Ja ei aidanud ka tehnoruumi müratõkke villaga üle löömine. Kui ise seal häält teha siis selle summutab ära, aga madala müra vastu ei aita. Kas keegi oskab soovitada münda inseneri, kes heliisolatsiini lahendustega tegeleb?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Madal sagedus levib mööda konstruktsioone. Kui on ühes tükis betoonpõrand valatud, siis mööda seda jääbki ta kostma. Pea naisega aru ja kolige magamistuba ja mingi muu tuba ringi...:) Või siis kutsu pumbamüüja pukse paigaldama.
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Põrand on üheest tükis valatud jahh, aga kui suure efekti see kummipukside paigaldamine võib anda? Ühe lahendusena olen juba vaikselt kaalunud uue tehnoruumi rajamist maja kõrvale koos puukuuriga, siis peaks 100% kindel olema... Aga eelistatum oleks olemasolevas ruumis müra leviku välistamine.
freoon
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas freoon »

Kaldun arvama, et ka need kummipuksid ei ole lahendus. Loomulikult võid proovida!
Ja seinade isoleerimine võib küll müra vähendada, aga seda madalat heli ja vibratsiooni kannab edasi täenäolisel betoonplaat.
Iseseisev ruum on kindlasti lahendus.
Külaline
külaline

Hetkel käsil palkmaja renoveerimine ning projekti kohaselt jääb tehnoruum magamistoa kõrvale. Kuidas ma peaks siis tehnoruumi isoleerima, et välistada müra levikut? Nt: uks otse õue, mitte siseruumidese; iseseisev betoonpõrand jne. Milline MS pump tekitab kõige vähem müra? Esialgu kaalusin ka Nibet, kuid siin foorumis on just see läbi jooksnud kui mürarikas seade. Või kas üldse ongi tehnoruumi isoleerimine võimalik, kui ta jääb maja nn perimeetrisse sisse ning ainult 1 sein on välissein? Kui ka põrand on seintest ära lõigatud, kas müra/vibratsioon ei levi ikkagi edasi EPS plaati mööda (põranda soojustus)?
Küsimusi on palju, kuid arhitekt ja ka KV osa projekteerija neile väga vastata ei osanud. Seda, et see ja see peaks vähandama võin ka ise arvata, aga kui maale kolimise eesmärk oli just linnakorteri kära ja melu eest põgeneda, siis MS pumba müra ja vibratsiooni tahaks täiesti välistada.
Või ei ole asi nii hull, kui praegu tundub?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kehv projekt.
vanaema on sul veteran...
freoon
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas freoon »

Kui ikka magamistuba pumbaruumi kõrval, siis vaikses keskkonnas täieliku vaikuse saamine on üsna võimatu. Aga:
1) Ürita leida ikka võimalikult vaikne kast ise, sellest saab kõik alguse. Heli tuleb hakata summutama sealt kust ta tuleb. Nibe seda ei ole, kahjuks. Minu kagemustel kõige mürarikkamad just nibe ja lämpöässä. Isegi hiinlased on vaiksemad :D ... Väga vaikne on näiteks Thermia G2 ja ka mõned Bosch grupi pumbad.
2) Iseseisev põrand (Eks ta levib ka mingil määral mööda EPS plaati, aga tõesti minimaalselt. Vill oleks ses suhtes parem lahendus.
3) Kuna sul palkmajad, kas pumbaruumil vahel ka palkseinad? Igatahes tasub ehitada kasvõi nö topeltsein, isoleerida spetsiaalse villaga ning seinad teineteisest lahku viia jättes õhu vahe vahele. Kips on hea helisummutaja, pane seda kohe topelt ja õige kips. Terve katlaruumi sisemuuse võid kasutada samasugust helikindlat villa, mida kasutatakse soojuspumba sees.
Oleme soovitanud kortermajade pumbaruumide puhul selliseid lahendusi, ning pumbaruum, asudes keldris, on peal olevate korterielanike puhul täiesti vaikne, ehk pole kuulda mingeid helisid.
4) Soojuspumbast väljuvatel torudel tuleks kasutada nö pehmeid surveliitmikke, mis taandaksid heli kandumise konstruktsioonidesse. Samuti kõikvõimalikud toru, paisupaakide jne kanduritel kasutada kummithiendeid.
5) Pump kindlasti loodi täpselt, torud ei tohiks kuskilt pinges olla ega teineteise vastas
Jne jne jne... Iga pisiasi loeb. Aga kardan, et magades ikka kuuled lülitusmomenti ja mingit "müra"
Vasta