kõrgepingeliin

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
krista
külaline

kõrgepingeliin

Lugemata postitus Postitas krista »

Krunt piirneb ühelt poolt kõrgepingeliiniga,teiselt poolt tavalise elektriliiniga
Tuttavate inimeste suhtumine erinev-osad ohivad,et on ohtlik tervisele,
(samas ei suuda argumenteerida),osad kehitavad õlgu ja ütlevad et jama
puha.Kas on probleemi või pole?
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Jaan »

Olen kuulnud sama, et kõrgepingeliinid tekitavad halbu elektrivälju. Tavaliselt on kõrgepingeliini lähedal olevad krundid seetõttu ka odavamad. Ise krunti sellisesse kohta ei ostaks.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

seal ka keeluvööndid ju.
Kui kõrge see kõrgepinge on seal?
Mul on mingi 10kV vist ja sellel on 25m. keeluvööndit.
See, mis päris maakondadevaheline liin on ja kuuldavalt säriseb, seda küll oma krundile ei tahaks. :o
koit
külaline

Lugemata postitus Postitas koit »

Mind see teema ka väga huvitab, äkki keegi mõõdab seda.
Minu teada tekib selle liini ümber elektromagnetväli, mis mõjub sarnaselt kiiritusega.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Jaan »

Minu teada kuni 15 kV liini ehituskeelu tsoon on 15 m
krista
külaline

Lugemata postitus Postitas krista »

see kiiritusejutt on isegi minu meelest ulmeline,mõtle natukene kui palju
kaableid meid igal hetkel ümbritseb-nii maa peal kui maa all (see et sa
kaablit ei näe ei tähenda,et teda pole),nii kodu ümber,tööle sõites,tööl
olles.Hiljuti sõber IT-spetsialist väitis,et silmaga nähtava kõrgepingeliini kartus on mõttetu tegevus-kui inimesed vaid teaks mis meid tegelikult
ümbritseb ja ohustab
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Paistab nagu ise küsin ja ise vastan - ennast lohutan, teema olema.

Meerika filme ju nendel teemadel tehtud, kõigil nähtutel lõputiitrites tekst, et tegu reaalsete sündmuste kajastamisega.

Igatahes vanad monitorid kiirgasid oluliselt vähem, kui 10KV kõrgepingeliin. Iseasi on-mida ;)
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kuna olen teinud just kõrgepingeliinide tervistkahjustavate väljade osas uurimuse siis julgen väita, et otseselt ei kahjusta kõrgepingeliinid mitte mingil moel tervit. On väljend, et kui te joote päevas tass kohvi siis kahjustad oma tervist rohkem kui see kõrgepingeline väli.
Põhjus, miks kõrgepingeline väli ei kahjusta tervist on selles, et välja energiast ei jätku energiat molekulide ioniseerimiseks. Näiteks UV kiirgusel juba veidi jätkub, kuid mitte keegi pole tahtnud "päikest" kohtusse kaevata, et see kahjustab tervist. Rannad tuleks sulgeda ja inimesed minema ajada, sest päevitamine on tervisele kahjulik. Hoopis kinnisvara on rannapiirkonnas millegipärast kallim.
Küll põhjustab kõrgepingeline väli inimeses voole ja viimased avaldavad väga nõrka mõju inimese ainevahetusele. seega võib väita, et ilma väljata on inimesel küll mugavam olla, kuid ka elektriliini väli põhjustab vaid väikese ebamugavustunde.
Marek39
külaline

Re: kõrgepingeliin

Lugemata postitus Postitas Marek39 »

Kindlasti mõõda on krunt üle gaussmeetriga: http://blog.kaitseomatervist.ee/
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

See mis ümberringi toimub on haige. Raadiod, telekad, SAT, WiFi, WiMax jne. Seda jama mis midagi kiirgab on lademes ja ikka hakatakse huvi tundma ainult selle vastu mida näha on. Iga arvuti ja monitor kiirgab midagi. Ma ei usu, et see liin mõjub oluliselt, sel juhul ei peaks ka neid liinialuseid metsi ja võsa pidevalt maha raiuma. Sagedusest sõltub see mõju palju rohkem. Mida kõrgem sagedus seda rohkem mõjub. Siin tekib aga jällegi see jama, et kõrgema sageduse puhul on sama intensiivsusega välja jaoks vaja rohkem energiat. Ainuke tõsine põhjus võiks olla visuaalne reostus. Samas võib siiski mingi mõju olla aga seda ehk ei osatagi mõõta või hinnata. Ise pole küll märganud, et liinide juures/peal/all oleks loodus kuidagi teistmoodi. Ikka kasvab samasugune jama mis mujalgi. Need jutud ja artiklid, et kuskil liini alla keegi sureb ja on pidevalt haige ja miljon muud häda tekitavad küsimuse, et pool linna on täis maaaluseid kaableid, miks nende puhul sellist jama ei ole ?
Lungmark
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Lungmark »

Tere

Olen ise elanud Suurte kõrgepinge liinide suhktkoht all.Liin majast umbes 100 m
Olen seal elanud ca 15 aastat ning täiesti terve.
Tegemist liinidega mis liiguvad Narvast Tln poole.
Ma ei saa küll aru, et midagi teistmoodi oleks.
Maakivitööd ja vanadel palkmajadel palgivahetus
Info : Lungmarkou@gmail.com
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

See on puhtalt psühholoogiline keiss. Kui inimene ikka usub, et liinid talle halvasti mõjuvad, siis ta jääbki haigeks.
mg3
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas mg3 »

EE kaitsevööndid on liini hoolduseks ja avarii puhuks kui liin, peaks maha langema.
10kV puhul näiteks 10m(5+5).
Ohtlik on see avarii korral - lihtsalt tuleb selgeks teha, et kui õhuliinid maas, siis tuleb sealt eemale hoida.
elektritööd ja projektid
atsa
külaline

Lugemata postitus Postitas atsa »

elan ka kõrgepinge liini all ja ainus tervise häire on mul oma tekitatud pohmell.
x
külaline

Lugemata postitus Postitas x »

kord pealtnägijas näitas, et ühel tänaval, kus jooksis kõrgepingeliin surid mitmed inimesed vähki - kahtlustati ka kõrgepingeliini mõju.

ei tea kas on või pole, kuid ise ka ei meeldi see elektri surin :?
mg3
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas mg3 »

Kasvajatesse haigestub 40 protsenti rohkem mehi ja kolmandiku võrra rohkem naisi kui kolmkümmend aastat tagasi, selgub Eesti Vähiregistri üllitatud kogumikust «Vähihaigestumus Eestis 1997».
... ehk suremus vähki suureneb - tahaks ju uskuda, et piisab kui traatidest eemale kolida. Karta on aga, et tegelik põhjus on selles keemias, kus me elame ja mida sööme. Vastasel korral oleks advokaadibürood, juba ammu elektritootjate paksud rahataskud sihikule võtnud.
elektritööd ja projektid
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

To mg3

Advokaadid ei saa sellega lihtsalt hakkama. Eestis on ju Eesti Energia selline monopol, kelle peale ei hakka ühegi advokaadi hammas.
Peeter Paan
külaline

Lugemata postitus Postitas Peeter Paan »

Külaline kirjutas:To mg3

Advokaadid ei saa sellega lihtsalt hakkama. Eestis on ju Eesti Energia selline monopol, kelle peale ei hakka ühegi advokaadi hammas.
Nii idiootse jama ajajad võiks jääda delfisse!
Ansip muide on süüdi ülemaailmses majanduskriisis...
aino
külaline

Lugemata postitus Postitas aino »

kas on mingi soodustus ,kui kõrgepingeliin läheb läbi õue
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Loomulikult. Kogu staatilise elektri võid tasuta omale jätta. :)
Ksuuk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Ksuuk »

Rohkem mõjutab Sind voodi peatsis juures seinas olevad elektrikaablid, kui see kõrgepingeliin.
elektriväli
külaline

Lugemata postitus Postitas elektriväli »

Ksuuk kirjutas:Rohkem mõjutab Sind voodi peatsis juures seinas olevad elektrikaablid, kui see kõrgepingeliin.
Kusjuures need voodi juures olevad pistikud on täitsa teema. Toodetakse releesid, mis lülitavad seinapistikutest (liinidest) toitepinge välja, kui tarbimine puudub.
Nõrganärvilistele annaks neid täitsa müüa, kui väheke foobiaid ette ka õhutada, siis vast ka laiemalt.

Mu üürikorteri perenaine, kes elab teisel pool seina, ei lubanud näiteks kantavat lautelefoni hankida. Tema olla elektriväljale nii tundlik.
Wifi ja moblade suhtes ta tundlik polnud..
Vasta