Küttesüsteem- pelletiga??
-
- külaline
Küttesüsteem- pelletiga??
Lugemata postitus Postitas iseehitaja »
Meil majal katlasüsteem paigaldamata. All korrusel vesipõrandaküte, 2.korrusel radikad, korsten ka olemas.
Tahaksime midagi automaatsemat- nii tekkiski pelletikütte mõte. Õliküte läheks tänaste hindadega üüratult kalliks
ja see maakütte sissepanek ka kulukas.
Olen lugenud probleemidest pelletikateldega et siit ka minu küsimus kas kellelgi on positiivseid kogemusi seoses
pelletiküttega. Kuidas ja kus neid graanuleid hoida tuleb ja tohib (õues kuuri all-OK?). Kui mugav see kütmine ikka on
ja kas keegi oskab rääkida ka graanuli kulust kuude+aastate lõikes.
Maja on fibost,väljas 100ne peno,kõetav pind on jaotunud 2 korruse peale (8x9m 2korruseline karp).
Kõik ideed ja ettepanekut on teretulnud.
-
- külaline
Re: Küttesüsteem- pelletiga??
Lugemata postitus Postitas indrek »
Puudused: müra (paigaldasime elutuppa), nõudlik graanuli kvalideedi suhtes (pudruse pelleti puhul aevastab ja lülitub välja),
Plussid: Hind (50000.- koos paigaldusega), Täiesti automaatne (nädalakellaga), Sooja saab hetkega, ei nõua akupaaki ega lisa tsirkulatsioonipumpasi,
Tööd: Soojusvaheti puhastamine ja graanuliga täitmine (Graanulit hoiame kuuris 25 kg kottides).
Kulud: 25kg - ahjutäis. +5 puhul piisab ahjutäiest nädalaks. Arvutuste järgi maksab 1kW/h = 0,55 EEKi
Lugemata postitus Postitas tiit001 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
see 55 senti/kWh on ajaluguindrek kirjutas:Meil töötab Adler Graanulkamin 14kW.
Puudused: müra (paigaldasime elutuppa), nõudlik graanuli kvalideedi suhtes (pudruse pelleti puhul aevastab ja lülitub välja),
Plussid: Hind (50000.- koos paigaldusega), Täiesti automaatne (nädalakellaga), Sooja saab hetkega, ei nõua akupaaki ega lisa tsirkulatsioonipumpasi,
Tööd: Soojusvaheti puhastamine ja graanuliga täitmine (Graanulit hoiame kuuris 25 kg kottides).
Kulud: 25kg - ahjutäis. +5 puhul piisab ahjutäiest nädalaks. Arvutuste järgi maksab 1kW/h = 0,55 EEKi

tegelikult maksab pelletienergia 75-78 sent/kWh
pelleti tonni hind 3200 kr ja katla keskmine kasutegur 90%
aga õli maksab 1,2 kr nii et pelleti on hea valik
aga kamin ainult väikemaja ~100 m2 ja suvila kütteks
pärismajale ikka pelletikatel

täislahendus soojavee ja automaatikaga ca 70.000 + paigaldus
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »
www.hot.ee/kaminad
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vanakala »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kapu »
-
- külaline
Täitsa nõus, sain veel 2100 kr tonni kätte. Eks eksport tõstab seda hinda veelgi.tubasoojaks kirjutas:see 55 senti/kWh on ajaluguindrek kirjutas:Meil töötab Adler Graanulkamin 14kW.
Kulud: 25kg - ahjutäis. +5 puhul piisab ahjutäiest nädalaks. Arvutuste järgi maksab 1kW/h = 0,55 EEKi![]()
tegelikult maksab pelletienergia 75-78 sent/kWh
pelleti tonni hind 3200 kr ja katla keskmine kasutegur 90%
aga õli maksab 1,2 kr nii et pelleti on hea valik
aga kamin ainult väikemaja ~100 m2 ja suvila kütteks
pärismajale ikka pelletikatel![]()
täislahendus soojavee ja automaatikaga ca 70.000 + paigaldus
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
tubades ca 22-25 C. 2 inimest käivad hommikul dushi all, õhtul vannis. nõusid pestakse ka päris palju.
aknad tihti lahti, magamistoa oma öö läbi.
pelletikulu 0C ilmadega ca 20,7 päevas, s.t. ca 150 kg nädalas. samas naabrimehel on kulu märgatavalt suurem, aga ilmselt probleemid soojustusega.
katel on pelle (eesti toode, midagi halba ei oska öelda), põleti on rootsi iwabo villa sx1. eesti põleti on märgatavalt odavam, aga sellega pidi probleeme olema (küünal põleb paari kuuga läbi ja miskid jamad elektroonikaga). rootslaste iwabo on kvaliteetne.
pelletit võid hoida kuuris küll, ta on kilekottides + alused veel kiles. oluline, et vihm peale ei sajaks. iseenesest ega see õhuniiskus ka muidugi parim pole, aga suurt häda ta pelletitele ei tee.
mingeid muid hädasid pole täheldanud, kui et graanulit tuleb mahutisse tassida ja 1-2 korda nädalas katelt puhastada - see võtab ca 10 minutit. on automaatne, kuid siiski mitte nii mugav kui gaas v maaküte, samas ma olen üsna rahul. võibolla kui 70-aastasena ei jaksa pelletikotte tassida, tuleb midagi muud välja mõelda, praegu igatahes sobib.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas virgor »
www.hot.ee/kaminad
-
- külaline

aga nagu ma aru sain, kütab ta ainult elutoa kaminat - mul aga on katla taga 5 suhteliselt suurt radikat + 70m2 põrandakütet (5 kontuuri) + 200l soojaveeboiler.
-
- külaline
või mis asja täpsemalt 80-ga kätte saab- kapu?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kapu »
tiit001 kirjutas:kuna mul kuiv saepuru tasuta kätte tuleks, siis kas tõesti aind katel nn kõikesööja 80kilo maksab, või oleks ka soodsamalt saada?
või mis asja täpsemalt 80-ga kätte saab- kapu?
Mitme kilowatist vaja on vöin vaadata kui palju maksab selline köikesööja.
ja kas se nn kõikesööja ka lisaks saepurule(puidu höövellaastule) ka puidu jms. tolmu sööb, sellist mis tekkib näiteks saepuru- ja mdf plaadi saagimisel?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
jah see peaks köikke sööma, brozyyris kirjas, et höövlilaast hake pellet siis osad taimsed asjad ja arvata on,et ka saepuru. Olen endale vaatamas yhte austria katelt mis möeldud ka hakke,pelleti ja vilja peale. Selles kannatab pöletada 50% niiskusega haket aga sel juhul katla vöimsus väheneb 20 prossa. Aga ainilt kuiva materjali põletuseks sulle kõlbab itaalja katel, mul pole hetkel veebiaadressi käepärast, aga pärast vöin saata. Sulle käiks minimaalselt 25 kw katel ja selle hind oleks 76000 pluss transa itaaljast.tiit001 kirjutas:kapu: et 200m2 majale ja tarbeveele piisaks..
ja kas se nn kõikesööja ka lisaks saepurule(puidu höövellaastule) ka puidu jms. tolmu sööb, sellist mis tekkib näiteks saepuru- ja mdf plaadi saagimisel?
enamus mööbli ja tisleritöökodasi oleks üliõnnelikud, kui nad saaksid oma saepuru jms. niisamagi ära anda,(muidu ju makstakse peale) miks siis sellest nii vähe siingi juttu tehakse?
küte oleks ju enamvähem automaatne ja edasiste oluliste kuludeta..
kui vaadata seda tm ehitus ja kodu ajakirja, siis seal arvutustes kraanulküte üks kallimaid. 15 a kulud koos alg investeeringutega vist pea 700 tuhat oli. isegi elektriküte sada või paarsada tuhat soodsam tuleks!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Point selles, et eesti katlamyyjad myyvad odavat katelt vöimalikult suure kasumimarginaaliga. Nende seisukohalt pole ju mötet tuua kallist ja head katelt siia millele saab vähe marginaali otsa panna. Parem myyme kallilt seda madala kasuteguriga jama eesti rahvale kes energeetiliselt harimatu. Teadmiseks teile,et plaanin endale katelt mis koos toitesölmede,tuhaärastusega,automaatse katlatorude puhastusmehanismiga jne. Selle täisautomaatse 75 kw isendi hind on 250000 ja see pöletab peaaegu köike mille gabariidid jäävad alla 30korda 30 mm Tänu tema automaatikale saab sellest kätte 93% kasuteguri. see oma valik kas investeerida korra ja korralikku asja vöi siis pöletada materjali sellises katlas milles kasutegur ainult 50-70 prossa. Kuna mul köetavat pinda 600 m2 siis mul tasub selline ost umbes 10 aastaga ära. Olen käinud saksamaal paaril suuremal energiamessil ja komenteeriks eesti katlamyyjate arsenali sedasi, et " Mujal ei kasutatagi sellist rämpsu mida siin kiidetakse"tiit001 kirjutas:mida rohkem ma sellele mõtlen, seda enam hakkan arvama, et ikkagi kus on point..?
enamus mööbli ja tisleritöökodasi oleks üliõnnelikud, kui nad saaksid oma saepuru jms. niisamagi ära anda,(muidu ju makstakse peale) miks siis sellest nii vähe siingi juttu tehakse?
küte oleks ju enamvähem automaatne ja edasiste oluliste kuludeta..
kui vaadata seda tm ehitus ja kodu ajakirja, siis seal arvutustes kraanulküte üks kallimaid. 15 a kulud koos alg investeeringutega vist pea 700 tuhat oli. isegi elektriküte sada või paarsada tuhat soodsam tuleks!
-
- külaline
-
- külaline
pelle on eesti toodang, hind on alla 20 000. seega ikka väga madal. kallimaks ajavad asja igasugu pumbad-põletid ja muud jubinad. kasutegur ca 90 kandis.
lätlased teevad grandegi - miski kanada katla analoog, ka pidi hea kasuteguriga ja mitte väga kallis olema.
sanistalis lübati muidu mulle 70tuhande eest pellet ja kogu muu kraam sisse panna ja tööle kah!?
-
- külaline
ei ma vist aind selle pelleti peale kül ei lähe, kas tõesti neid kõikesööjaid(just kuivale saepurule mõeldes) eestis ei müüda?
ja mis asjad need hakkepuidu katlad veel on?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Puiduhakkel on omahind on kütmisel odavam, sest jääb üks protsess vahelt ära - pelletipressi viimine, seal pressimine ja transport küttekolde juurde. Tavaliselt kasutatakse talumajadel, kel mets omast käest võtta - sel juhul on küte peaaegu täitsa tasuta. Vaja vaid raiete jäägid kokku koguda, purustist läbi lasta ning katlapunkrisse tõsta. Läänes tehakse see kõik töö traktoriga.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed