Tasandussegu armeerimine
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Tasandussegu armeerimine
Lugemata postitus Postitas Nastix »
Küsimus selline:
Teise korruse wc/dušinurk tuleb keraamiliste plaatidega. Kuna mul olid suhtelist laiad fermivahed (ca 75 cm), siis sai fermide peale pandud kaks kihti 22 mm paksust nn püssiplaati. Esimene kiht on fermidega samasuunaliselt ning teine kiht on fermidega risti. Pealmise kihi peale mõtlesin panna kaks kihti niiskustõket, seejärel foolium ning fooliumi peale põrandaküttetorud.
Nüüd tuleks põrandaküttetorud tasandusseguga üle valada (vetonit segu) ja sellega seoses tekkis ka küsimus. Kuna olen ühes majapidamises näinud sarnast lahendust, kus mingil põhjusel (painduv aluspinnas?) on tasandussegu ilmselt katki läinud ja seetõttu ka plaatidel mõrad sees, on minu peamine mure, et sama minuga ei juhtuks.
Püssiplaadid tunduvad praeguse seisuga piisavalt jäigad ja nö läbi ei vaju, kuid kindluse mõttes mõtlesin enne valamist panna sisse ka armatuuri. Kui ma õieti mäletan, siis armatuur käib põrandaküttetorude alla? Kas võib panna ka küttetorude peale? Kas sellistesse kohtadesse on keegi üldse armatuuri pannud ja kas see annab soovitud efekti, ehk tasandussegu tugevdamise ja monoliitsemaks muutmise?
Teise korruse wc/dušinurk tuleb keraamiliste plaatidega. Kuna mul olid suhtelist laiad fermivahed (ca 75 cm), siis sai fermide peale pandud kaks kihti 22 mm paksust nn püssiplaati. Esimene kiht on fermidega samasuunaliselt ning teine kiht on fermidega risti. Pealmise kihi peale mõtlesin panna kaks kihti niiskustõket, seejärel foolium ning fooliumi peale põrandaküttetorud.
Nüüd tuleks põrandaküttetorud tasandusseguga üle valada (vetonit segu) ja sellega seoses tekkis ka küsimus. Kuna olen ühes majapidamises näinud sarnast lahendust, kus mingil põhjusel (painduv aluspinnas?) on tasandussegu ilmselt katki läinud ja seetõttu ka plaatidel mõrad sees, on minu peamine mure, et sama minuga ei juhtuks.
Püssiplaadid tunduvad praeguse seisuga piisavalt jäigad ja nö läbi ei vaju, kuid kindluse mõttes mõtlesin enne valamist panna sisse ka armatuuri. Kui ma õieti mäletan, siis armatuur käib põrandaküttetorude alla? Kas võib panna ka küttetorude peale? Kas sellistesse kohtadesse on keegi üldse armatuuri pannud ja kas see annab soovitud efekti, ehk tasandussegu tugevdamise ja monoliitsemaks muutmise?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: Tasandussegu armeerimine
Lugemata postitus Postitas murmet »
Sellise põrandakonstruktsiooni puhul pead armatuuri kindlasti panema ja valu paksus peaks olema vähemalt 60mm. Armatuuri ei keela keegi küttetorustiku peale panna , aga senini olen ikka armatuuri küttekaabli/torustiku alla pannud, sest tunduvalt lihtsam on kaablit/torustikku armatuuri külge kinnitada, kui vastupidi
.

-
- külaline
-
- Ehitusspets
Pole vist põrandavaluga tegemist olnud

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
murmet kirjutas:Pole vist põrandavaluga tegemist olnud
ahh?
-
- Ehitusspets
Sry, külaline, ise ma ei lugenud teema pealkirja hoolikalt ja seega sobib sinu poolt pakutav krohvivõrk teemaalgatajale igati. Aga põrandavalu monoliitsemaks muutmisel pole sellest mitte si...agi kasu.
Lugemata postitus Postitas Nastix »
Seda küll, aga agarad töömehed on mul küttetorustiku juba kinnitanud.murmet kirjutas: Armatuuri ei keela keegi küttetorustiku peale panna , aga senini olen ikka armatuuri küttekaabli/torustiku alla pannud, sest tunduvalt lihtsam on kaablit/torustikku armatuuri külge kinnitada, kui vastupidi.
Too võrk ei sobi jah paraku. Vaatasin oma postitust ja märkasin, et ma polnud eriti maininud, et tegu on põrandatasandusseguga.
Tänud vastanutele

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed