puitmaja soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
maitm
külaline

puitmaja soojustamine

Lugemata postitus Postitas maitm »

hei,

probleem olemasoleva majaga: suht uus aga soojustus (ja eriti tuulepidavus) on kehvapoolne.
tegemist puitmajaga (kips, vill, tuuletõke ja voodrilaud).

kas oleks mõistlik kiskuda voodrilaud ettevaatlikult maha, katta olemasolev tuuletõke (liimpuitplaat) penoga ja siis roovitis+voodrilaud tagasi peale?

kas on seal mingeid nüansse mida peab arvestama?

Mait
Külaline
külaline

Re: puitmaja soojustamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Liimpuitplaadile veel peno peale! Kui teite majal ikka villa piisavalt, siis vaja tuuletõke tihedmalt paigaldada, aga see ei tohi olla liimpuit või peno. Siis vaja sisemisele küljele veel väga korralik aurutõke, aga lihtsam ja kindlam oleks õige tuuletõke korralikult paigaldada.
maitm
külaline

hei,

villa on minuteada 25cm (10+15). on see piisavalt? ja aurutõkkepaber on ka pandud.

kas ainult välisseinaga tööd tehes saab asja paremaks?
minu arusaamist mööda on välisseina lahtivõtmine (ja tagasipanemine) kordades odavam kui siseseina remont/vahetus.

saan ma aru, et liimpuitplaat ei ole tuuletõkkeks hea materjal? või on seda korralikult paigaldada raske?

Mait
maitm
külaline

PS võib-olla kasutasin tuuletõkke materjali juures vale nimetust, tegemist on puitlaastplaadiga, OSB.
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kes seda nüüd nii ütleb, et kas ainult välisseinaga tööd tehes saaks asja lahendada? Kui see sisemine aurutõkkepaber pole oma nimetust väärt, siis välimine tuuletõke, teil mingi puitplaat, ei lase kohe kindlasti sellises koguses veeauru läbi, kui seda läbi sellest soojustusvillast siseruumidest on võimaline tulema. Eriti kehva ventilatsiooniga. Siis sein märg ja sellega ka hea soojusjuht e. külm pealekauba. Et, mis on, peaks ikka oma silmaga kaedes ütlema teile oma ala tundev spetsialist.
maitm
külaline

hei,

noh, majas sundvent on aga talvel ei raatsi seda kogu aeg sees hoida.
vannitoas muidugi on eraldi vent, seda kasutan alati peale kasutamist.

aga külmade ilmadega on akna all-ääred seestpoolt märjad;
kas see tähendab et aurutõkkepaberon kvaliteetselt pandud - niiskus ei lähe ruumist välja või et ventileerin vähe ...?

saan ma nüüd õieti aru, et väljastpoolt lisasoojustuse panemine on igaljuhul risk? (kui ei tea niiskusetõkke kvaliteeti)
ja pigem tuleks seestpoolt soojustada?

Mait
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

maitm kirjutas:saan ma nüüd õieti aru, et väljastpoolt lisasoojustuse panemine on igaljuhul risk? (kui ei tea niiskusetõkke kvaliteeti)
ja pigem tuleks seestpoolt soojustada?
Mait
Kui ei tea aurutõkke (niiskustõke) pigalduskvaliteeti, siis on väljaspool OSB kasutamine isegi kahjulik. 25 cm villa peaks ju piisav olema, kui see just märgunud ei ole. Mõistlik oleks OSB asemel olnud kasutada tuuletõkkeplaati. Selle korraliku paigalduse korral oleks maja soe.Kui nüüd tahta ka soojustust lisaks panna, siis ikka väljastpoolt koos OSB vahetamisega selleks ettenähtud materjalide vastu.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
veljo
külaline

Lugemata postitus Postitas veljo »

Olen sama murega ainult vana maja, üks fassaadimees soovitas laudvooder katta penoga või villaga ja krohvida?
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

veljo kirjutas:Olen sama murega ainult vana maja, üks fassaadimees soovitas laudvooder katta penoga või villaga ja krohvida?
Ja mis on voodri all?
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

kui sul on 25 cm villa ja on külm, siis on see asi küll imelik ja võib väga vabalt olla soojustus märg, kuna osb ei kõlba tuuletõkkeks oma villast suurema aurutiheduse tõttu. ma ei usu, et seespoolne aurutõke on ülikorralik, eriti, kui see on aurutõkkePABER! võta vooder maha ja mõni osb ka ja vaata, mis seisukorras on vill.

kui on vaja lisasoojustust, kisu osb maha, pane lisakiht villa ja normaalne tuuletõke sinna peale.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

mina saan aru, et nagu ikka õhuvahe, kus voolab külm välisõhk, seega laua peale soojustuse kasutegur täielik "0"
Vasta