kuidas teha?
-
- külaline
kuidas teha?
Lugemata postitus Postitas ehitansauna »
-
- külaline
Re: kuidas teha?
Lugemata postitus Postitas ehitansauna »
Lugemata postitus Postitas KopKop »
kivivill ~40.- m2
laudis ~330.- m2 (kvaliteetne)
Marko
- saepuruplaat
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas saepuruplaat »
Fooliumi ühenduskohad tõmba fooliumteibiga üle. peale distantsi löömist peaks veel teistpidi distantsi peale lööma, siis pääseb õhk rohkem liikuma. Voodrilauda lüües seina, ei tohi seda panna otse vastu laelaudist, jäta mingi pooleteist sendine vahe, ikka selsamal õhu liikumise põhjusel. Pärast võid liistuga vahe ära katta.ehitansauna kirjutas:On plaan leiliruumi ehitada, kuid tekkis paar küsumust. Välisein on plokkidest väljast alates...voodrilaud,distants,tuuletõkke ja plokk. Kas nüüd piisaks kui edasi 50*50 roov,kivivill vahele ja siis teistpidi veel 5*vill, foolium,distants ja siis voodrilaud?

Marko
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Isetean »
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Isetean kirjutas:Kui lauad tulevad seina vertikaalselt siis tuleb roovitus seinas katkendlik ( et õhk saaks -S-ina üles liikuda ).Lauad horisontaalselt siis lihtsalt püstiroov.Lae ja seina liitekohta kindlasti ca 1cm vahe jätta. Mingeid lae-ega nurgaliiste.
katkendlik roov tõesti asjakohane, kui panna vertikaalselt
Marko
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
50 mm villa vertikaalse roovi vahel ja siis tuulutusliist samale roovile peale, kas siis see vill sealt välja kummima ei hakka? Või panna roov horisontaalselt, et siis tuulutusliist vajutab villa nö kinni? Miks üldse pannakse roov enamasti vertikaalselt?trumm kirjutas:jah, foolium vastu soojustust.
Külaline kirjutas:50 mm villa vertikaalse roovi vahel ja siis tuulutusliist samale roovile peale, kas siis see vill sealt välja kummima ei hakka? Või panna roov horisontaalselt, et siis tuulutusliist vajutab villa nö kinni? Miks üldse pannakse roov enamasti vertikaalselt?trumm kirjutas:jah, foolium vastu soojustust.
ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
roovi ei panna enamasti vertikaalselt - vertikaalselt paigaldatakse roov, kui soovitakse horisontaalset laudist ja horisontaalselt, kui vertikaalset laudist. mina isiklikult meelepärasem on leiliruumis vertikaalne laudis.
-
- külaline
"Ei panda". See mind huvitabki, et miks ei panda, või ongi ainus argument,et nii ei tehta, või nii tehakse. Tuulutusliistu annab roovile peale panna mõlematpidise roovi puhul vertikaalselt.KopKop kirjutas: ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
roovi ei panna enamasti vertikaalselt - vertikaalselt paigaldatakse roov, kui soovitakse horisontaalset laudist ja horisontaalselt, kui vertikaalset laudist. mina isiklikult meelepärasem on leiliruumis vertikaalne laudis.
Kogu eesti ehitusturg on selline:"tehakse nii, sest nii tehakse, aga miks keegi ei tea." Vares kah ei lenda niisama, sellel on põhjus. Eesti ehitaja ainus põhjus on müstiliselt labane: "nii tehakse".
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Isetean »

Külaline kirjutas:"Ei panda". See mind huvitabki, et miks ei panda, või ongi ainus argument,et nii ei tehta, või nii tehakse. Tuulutusliistu annab roovile peale panna mõlematpidise roovi puhul vertikaalselt.KopKop kirjutas: ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
Kogu eesti ehitusturg on selline:"tehakse nii, sest nii tehakse, aga miks keegi ei tea." Vares kah ei lenda niisama, sellel on põhjus. Eesti ehitaja ainus põhjus on müstiliselt labane: "nii tehakse".
kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.
Marko
-
- külaline
Ma ei räägi laudisest!! Ma räägin villa jaoks pandavast roovist, reikadest. Miks pannakse villa jaoks reikad vertikaalselt, mitte horisontaalselt. Miks pannakse nii, et vill on roovi vahel püsti ja mitte pikali. Tuulutusliistu fooliumi peal annab panna ju nii nö püstise villa kui ka lamava villa puhul vertikaalselt. Miks pannakse vill seina püsti st püstise roovi vahele, mitte lamava? See oli küsimus. Ja te käsite mul üle lugeda. Katsuge esmalt ise küsimusest aru saada.KopKop kirjutas: kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.
Marko
-
- külaline
-
- külaline
Külaline kirjutas:Ma ei räägi laudisest!! Ma räägin villa jaoks pandavast roovist, reikadest. Miks pannakse villa jaoks reikad vertikaalselt, mitte horisontaalselt. Miks pannakse nii, et vill on roovi vahel püsti ja mitte pikali. Tuulutusliistu fooliumi peal annab panna ju nii nö püstise villa kui ka lamava villa puhul vertikaalselt. Miks pannakse vill seina püsti st püstise roovi vahele, mitte lamava? See oli küsimus. Ja te käsite mul üle lugeda. Katsuge esmalt ise küsimusest aru saada.KopKop kirjutas: kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.
Marko

-
- külaline
nii: võimalused horisontaalse laudise puhul on sellised:Külaline kirjutas:aga ega polegi mingit seadust mis käseks villaroovituse vertikaalselt panna, vabalt võd horisontaalselt panna ja siis laudiserroov e. tuulutusliit vertikaalselt ja laud jällegi horisontaalselt. Alusta sellest, et mõtle välja kumbatpidi laudist tahad ja sealt edasi juba selge kuis roovitused tulevad. Pole mõtet laudise alla topeltroovi teha.
1.
roovitus=
tuulutusliist II
vooder=
2.
roovitus II
tuulutusliistII
vooder=
Kas sel on mingi vahe?
Marko kallis, sa räägid voodrist, mina roovist. Mul pole sauna, ega saagi vist olema, aga mind huvitab, miks pannakse vill seina püstise roovi vahele, mitte horisontaalse roovi vahele. Mulle lihtsalt tundub, et horisontaalse villa roovi puhul on võimalus, et vill väsib ja vajub, palju väiksem, kuna toetuspind suurem. Samuti saab tuulutusliistu panna horisontaalse puhul nii sagedasti kui vaja on, mitte nii nagu vertikaalne roov ees käsib.
Külaline kirjutas:nii: võimalused horisontaalse laudise puhul on sellised:Külaline kirjutas:aga ega polegi mingit seadust mis käseks villaroovituse vertikaalselt panna, vabalt võd horisontaalselt panna ja siis laudiserroov e. tuulutusliit vertikaalselt ja laud jällegi horisontaalselt. Alusta sellest, et mõtle välja kumbatpidi laudist tahad ja sealt edasi juba selge kuis roovitused tulevad. Pole mõtet laudise alla topeltroovi teha.
1.
roovitus=
tuulutusliist II
vooder=
2.
roovitus II
tuulutusliistII
vooder=
Kas sel on mingi vahe?
Marko kallis, sa räägid voodrist, mina roovist. Mul pole sauna, ega saagi vist olema, aga mind huvitab, miks pannakse vill seina püstise roovi vahele, mitte horisontaalse roovi vahele. Mulle lihtsalt tundub, et horisontaalse villa roovi puhul on võimalus, et vill väsib ja vajub, palju väiksem, kuna toetuspind suurem. Samuti saab tuulutusliistu panna horisontaalse puhul nii sagedasti kui vaja on, mitte nii nagu vertikaalne roov ees käsib.
ok, ma tõesti siis sain valesti aru. sinu mõlemaid pakutud varjante võib teha. aga kui sa soojustad ntx 5 korruselist maja otsaseina. kujutad sa omale ette, kui palju võtaks aega horisontaalselt paigaldatud otsaseina rihtimine ja juba iseenesest selle paigaldamine on oluliselt tülikam kui vertikaalselt paigaldada. aga eks igaüks teeb nii nagu soovib, kui just projektis pole ette nähtud teisiti
Marko
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
kust ja mille alusel sa väidad, et roovitus pannakse enamasti vertikaalselt? võibolla on sul õigus, ma ise pole vastavat statistikat teinud, kuid mul pandi seesinane roov horisontaalselt ja kahel naabrimehel kah (ehitajad erinevad), seega ma ei ole küll 100% kindel, et enamasti pannakse vertikaalselt...
mul on roov horisontaalne, tuulutusliist vertikaalne ja laudis horisontaalne.
Marko
-
- külaline
Et mille alusel? Sõber tegi nii, sõbra venna ehitajad tegi nii, vend tegi nii. Ja järele mõeldes, ma teistmoodi ei olegi näinud, sellest siis see jonn, et miks nii tehakse. Aga no selge, võib teha nii nagu heaks arvatakse. Lääne-Eestis arvatakkse heaks vertikaalselt.trumm kirjutas:austet külaline
kust ja mille alusel sa väidad, et roovitus pannakse enamasti vertikaalselt? võibolla on sul õigus, ma ise pole vastavat statistikat teinud, kuid mul pandi seesinane roov horisontaalselt ja kahel naabrimehel kah (ehitajad erinevad), seega ma ei ole küll 100% kindel, et enamasti pannakse vertikaalselt...
mul on roov horisontaalne, tuulutusliist vertikaalne ja laudis horisontaalne.
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vmb »

Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad