kuidas teha?

saunad, santehnika, boilerid jne
ehitansauna
külaline

kuidas teha?

Lugemata postitus Postitas ehitansauna »

On plaan leiliruumi ehitada, kuid tekkis paar küsumust. Välisein on plokkidest väljast alates...voodrilaud,distants,tuuletõkke ja plokk. Kas nüüd piisaks kui edasi 50*50 roov,kivivill vahele ja siis teistpidi veel 5*vill, foolium,distants ja siis voodrilaud?
ehitansauna
külaline

Re: kuidas teha?

Veel üks küsimus, palju võiks maksta viiese kivivlla m/2 ja kui palju maksvad leiliruumi jaoks vaja mineva laudise m2?
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas KopKop »

piisab igati nagu oled mõelnud teha.
kivivill ~40.- m2
laudis ~330.- m2 (kvaliteetne)

Marko
ehitansauna
külaline

tänan.
Kasutaja avatar
saepuruplaat
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas saepuruplaat »

ehitansauna kirjutas:On plaan leiliruumi ehitada, kuid tekkis paar küsumust. Välisein on plokkidest väljast alates...voodrilaud,distants,tuuletõkke ja plokk. Kas nüüd piisaks kui edasi 50*50 roov,kivivill vahele ja siis teistpidi veel 5*vill, foolium,distants ja siis voodrilaud?
Fooliumi ühenduskohad tõmba fooliumteibiga üle. peale distantsi löömist peaks veel teistpidi distantsi peale lööma, siis pääseb õhk rohkem liikuma. Voodrilauda lüües seina, ei tohi seda panna otse vastu laelaudist, jäta mingi pooleteist sendine vahe, ikka selsamal õhu liikumise põhjusel. Pärast võid liistuga vahe ära katta.
Puust ajud, kuldsed käed.
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

mina isiklikult pole kordagi topelt tuulutust teind ,ega vahet seina ja lae vahele jätnud. minu mõistuse kohaselt peaks see õhk seal igati hästi ka niisama liikuma. samas, kui aga materjali laialdaselt käes siis ega ta paha kindlasti ei tee :mrgreen: .seda kindlasti, et teipida fooliumi liitekohad.

Marko
Isetean
külaline

Lugemata postitus Postitas Isetean »

Kui lauad tulevad seina vertikaalselt siis tuleb roovitus seinas katkendlik ( et õhk saaks -S-ina üles liikuda ).Lauad horisontaalselt siis lihtsalt püstiroov.Lae ja seina liitekohta kindlasti ca 1cm vahe jätta. Mingeid lae-ega nurgaliiste.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

Foolium jääb vastu soojustust?
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Isetean kirjutas:Kui lauad tulevad seina vertikaalselt siis tuleb roovitus seinas katkendlik ( et õhk saaks -S-ina üles liikuda ).Lauad horisontaalselt siis lihtsalt püstiroov.Lae ja seina liitekohta kindlasti ca 1cm vahe jätta. Mingeid lae-ega nurgaliiste.

katkendlik roov tõesti asjakohane, kui panna vertikaalselt

Marko
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

jah, foolium vastu soojustust.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

trumm kirjutas:jah, foolium vastu soojustust.
50 mm villa vertikaalse roovi vahel ja siis tuulutusliist samale roovile peale, kas siis see vill sealt välja kummima ei hakka? Või panna roov horisontaalselt, et siis tuulutusliist vajutab villa nö kinni? Miks üldse pannakse roov enamasti vertikaalselt?
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Külaline kirjutas:
trumm kirjutas:jah, foolium vastu soojustust.
50 mm villa vertikaalse roovi vahel ja siis tuulutusliist samale roovile peale, kas siis see vill sealt välja kummima ei hakka? Või panna roov horisontaalselt, et siis tuulutusliist vajutab villa nö kinni? Miks üldse pannakse roov enamasti vertikaalselt?

ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
roovi ei panna enamasti vertikaalselt - vertikaalselt paigaldatakse roov, kui soovitakse horisontaalset laudist ja horisontaalselt, kui vertikaalset laudist. mina isiklikult meelepärasem on leiliruumis vertikaalne laudis.
Külaline
külaline

KopKop kirjutas: ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
roovi ei panna enamasti vertikaalselt - vertikaalselt paigaldatakse roov, kui soovitakse horisontaalset laudist ja horisontaalselt, kui vertikaalset laudist. mina isiklikult meelepärasem on leiliruumis vertikaalne laudis.
"Ei panda". See mind huvitabki, et miks ei panda, või ongi ainus argument,et nii ei tehta, või nii tehakse. Tuulutusliistu annab roovile peale panna mõlematpidise roovi puhul vertikaalselt.
Kogu eesti ehitusturg on selline:"tehakse nii, sest nii tehakse, aga miks keegi ei tea." Vares kah ei lenda niisama, sellel on põhjus. Eesti ehitaja ainus põhjus on müstiliselt labane: "nii tehakse".
Isetean
külaline

Lugemata postitus Postitas Isetean »

:taunt: Kas ise ka aru said mida kirjutasid . Eelpool ilusti kirjas et tehakse nii ja tehakse naa. Ah et miks lauad vertikaalselt.Et niiskus maha jookseks paremini,et kergem puhastada,et mõnele lihtsalt meeldib nii rohkem.Miks horisontaalselt ( isiklikult pooldan seda varjanti ).Mugavam paigaldada ,jätab ruumikama mulje ( roovi vahel vabam õhu liikumine )ja mis kõige tähtsam,saab alumist lauda vajadusel ilma probleemideta vahetada.
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Külaline kirjutas:
KopKop kirjutas: ei hakka välja kummitama, kui on korralikult paigaldatud vill, mitte pressitud sinna sisse.
"Ei panda". See mind huvitabki, et miks ei panda, või ongi ainus argument,et nii ei tehta, või nii tehakse. Tuulutusliistu annab roovile peale panna mõlematpidise roovi puhul vertikaalselt.
Kogu eesti ehitusturg on selline:"tehakse nii, sest nii tehakse, aga miks keegi ei tea." Vares kah ei lenda niisama, sellel on põhjus. Eesti ehitaja ainus põhjus on müstiliselt labane: "nii tehakse".

kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.

Marko
Külaline
külaline

KopKop kirjutas: kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.

Marko
Ma ei räägi laudisest!! Ma räägin villa jaoks pandavast roovist, reikadest. Miks pannakse villa jaoks reikad vertikaalselt, mitte horisontaalselt. Miks pannakse nii, et vill on roovi vahel püsti ja mitte pikali. Tuulutusliistu fooliumi peal annab panna ju nii nö püstise villa kui ka lamava villa puhul vertikaalselt. Miks pannakse vill seina püsti st püstise roovi vahele, mitte lamava? See oli küsimus. Ja te käsite mul üle lugeda. Katsuge esmalt ise küsimusest aru saada.
Külaline
külaline

aga ega polegi mingit seadust mis käseks villaroovituse vertikaalselt panna, vabalt võd horisontaalselt panna ja siis laudiserroov e. tuulutusliit vertikaalselt ja laud jällegi horisontaalselt. Alusta sellest, et mõtle välja kumbatpidi laudist tahad ja sealt edasi juba selge kuis roovitused tulevad. Pole mõtet laudise alla topeltroovi teha.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
KopKop kirjutas: kle tobujuss loe ilusti läbi mis ma kirjutasin. ma avaldasin ise enese arvamust, mitte seda, et nii nagu ütlen sedasi on. mulle lihtsalt meelepärasem vertikaalne laudis. ja nagu isetean juba mainis, et parem puhastada (samas äkki tobujussil mugavam vasakult paremale või paremalt vasakule puhastada) ja vesi/higi/niiskus jne voolab samuti paremini (kuigi sinu kõveralt paigaldatud laudadel on nii või teisiti kusagilepoole kalle) mõni inimene võib vabalt soovida diagonaalis lauda ja midagi pole öelda. tema on klient ja tellib muusika mille järgi meeldib rokkida.

Marko
Ma ei räägi laudisest!! Ma räägin villa jaoks pandavast roovist, reikadest. Miks pannakse villa jaoks reikad vertikaalselt, mitte horisontaalselt. Miks pannakse nii, et vill on roovi vahel püsti ja mitte pikali. Tuulutusliistu fooliumi peal annab panna ju nii nö püstise villa kui ka lamava villa puhul vertikaalselt. Miks pannakse vill seina püsti st püstise roovi vahele, mitte lamava? See oli küsimus. Ja te käsite mul üle lugeda. Katsuge esmalt ise küsimusest aru saada.
:lol: Äkki vill hoopis selili - või külili. Naera puruks.Midagi ei ole teha ,mõni ei saa siis kah aru kui näpuga ette näitad.
:rotfl:
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:aga ega polegi mingit seadust mis käseks villaroovituse vertikaalselt panna, vabalt võd horisontaalselt panna ja siis laudiserroov e. tuulutusliit vertikaalselt ja laud jällegi horisontaalselt. Alusta sellest, et mõtle välja kumbatpidi laudist tahad ja sealt edasi juba selge kuis roovitused tulevad. Pole mõtet laudise alla topeltroovi teha.
nii: võimalused horisontaalse laudise puhul on sellised:
1.
roovitus=
tuulutusliist II
vooder=

2.
roovitus II
tuulutusliistII
vooder=

Kas sel on mingi vahe?

Marko kallis, sa räägid voodrist, mina roovist. Mul pole sauna, ega saagi vist olema, aga mind huvitab, miks pannakse vill seina püstise roovi vahele, mitte horisontaalse roovi vahele. Mulle lihtsalt tundub, et horisontaalse villa roovi puhul on võimalus, et vill väsib ja vajub, palju väiksem, kuna toetuspind suurem. Samuti saab tuulutusliistu panna horisontaalse puhul nii sagedasti kui vaja on, mitte nii nagu vertikaalne roov ees käsib.
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Külaline kirjutas:
Külaline kirjutas:aga ega polegi mingit seadust mis käseks villaroovituse vertikaalselt panna, vabalt võd horisontaalselt panna ja siis laudiserroov e. tuulutusliit vertikaalselt ja laud jällegi horisontaalselt. Alusta sellest, et mõtle välja kumbatpidi laudist tahad ja sealt edasi juba selge kuis roovitused tulevad. Pole mõtet laudise alla topeltroovi teha.
nii: võimalused horisontaalse laudise puhul on sellised:
1.
roovitus=
tuulutusliist II
vooder=

2.
roovitus II
tuulutusliistII
vooder=

Kas sel on mingi vahe?

Marko kallis, sa räägid voodrist, mina roovist. Mul pole sauna, ega saagi vist olema, aga mind huvitab, miks pannakse vill seina püstise roovi vahele, mitte horisontaalse roovi vahele. Mulle lihtsalt tundub, et horisontaalse villa roovi puhul on võimalus, et vill väsib ja vajub, palju väiksem, kuna toetuspind suurem. Samuti saab tuulutusliistu panna horisontaalse puhul nii sagedasti kui vaja on, mitte nii nagu vertikaalne roov ees käsib.

ok, ma tõesti siis sain valesti aru. sinu mõlemaid pakutud varjante võib teha. aga kui sa soojustad ntx 5 korruselist maja otsaseina. kujutad sa omale ette, kui palju võtaks aega horisontaalselt paigaldatud otsaseina rihtimine ja juba iseenesest selle paigaldamine on oluliselt tülikam kui vertikaalselt paigaldada. aga eks igaüks teeb nii nagu soovib, kui just projektis pole ette nähtud teisiti

Marko
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

austet külaline

kust ja mille alusel sa väidad, et roovitus pannakse enamasti vertikaalselt? võibolla on sul õigus, ma ise pole vastavat statistikat teinud, kuid mul pandi seesinane roov horisontaalselt ja kahel naabrimehel kah (ehitajad erinevad), seega ma ei ole küll 100% kindel, et enamasti pannakse vertikaalselt...

mul on roov horisontaalne, tuulutusliist vertikaalne ja laudis horisontaalne.
KopKop
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

kõik oleneb maja kujust kui maja on 1.5 korruseline - umbes 4.5 kõrge ja laiust 11.8m siis juba materjali säästmise mõttes otstarbekam panna horisontaalselt mitte vertikaalselt. kõik olene asjaoludest ja teguritest. kindlat seadust kui sellist ei olegi, et nii peab ja nii on.

Marko
Külaline
külaline

trumm kirjutas:austet külaline

kust ja mille alusel sa väidad, et roovitus pannakse enamasti vertikaalselt? võibolla on sul õigus, ma ise pole vastavat statistikat teinud, kuid mul pandi seesinane roov horisontaalselt ja kahel naabrimehel kah (ehitajad erinevad), seega ma ei ole küll 100% kindel, et enamasti pannakse vertikaalselt...

mul on roov horisontaalne, tuulutusliist vertikaalne ja laudis horisontaalne.
Et mille alusel? Sõber tegi nii, sõbra venna ehitajad tegi nii, vend tegi nii. Ja järele mõeldes, ma teistmoodi ei olegi näinud, sellest siis see jonn, et miks nii tehakse. Aga no selge, võib teha nii nagu heaks arvatakse. Lääne-Eestis arvatakkse heaks vertikaalselt.
Külaline
külaline

Mina arvan, et ainult vertikaalselt, sest siis vajub niiskus mööda roovi alla, mitte ei tilgu vati sisse. Kui see niiskus peaks sinna kuidagi sattuma. Ükski niinimetatud ehitaja ei suutnud seda ära seletada, ainult targutavad! Minge kooli :beg:
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

:rotfl: päris hea tüki naerda sain viimase "külalise" peale - "niiskus vajub", "tilgub villa sisse", "kui niiskus peaks sinna kuidagi :yahoo: sattuma", "niinimetatud ehitajad" - täiesti haige jutt, mida pole isegi kommenteerida mõtet
Vasta