pahtliprits----tööjõudlus
-
- külaline
pahtliprits----tööjõudlus
Lugemata postitus Postitas kylamaaler »
-
- külaline
Re: pahtliprits----tööjõudlus
Lugemata postitus Postitas noormaaler »
Lugemata postitus Postitas erki87 »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maaler »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vilgats »
1.Millist pritsi kasutate(Kura+kompressor,Craco T-MAX405 või Mark5/10,Elmyggan või selle eesti koopia,ehk veel midagi muud)?
2.Millist pahtlit kasutate(S-i,LR või miskid muud)?
3.Kas on lihtsad või keerukad pinnad(kõrged,palju nurki,aknad-uksed jne.)?
4.Mitme kihiga katate ja millega(liibid või labidad,nimelt olen näinud tööhoos maalrit,kellel vasakus käes on 10cm ja paremas 25cm labidas)?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas noormaaler »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maaler25 »
Mina isiklikult olen pritsiga ka teinud nüüdseks 3 objekti ning üldse maalrina töötanud 1,5 aastat ning rulliga ja käsitsi enam kunagi ei viitsi teha. Alguses sai ikka käsi lõhutud jne. Käsitsi teevad neegrid, sry. Pritsiga ma väga kiire pole, aga reaalne oleks 8h-ga ära teha üksinda 350m2. Tavaliselt 8h päevi ei viitsi teha kuna pikemas perspektiivis tööjõudlus ja motivatsioon väheneb ning normaalne tööaeg on tegelikult 5-7h. Ja 4-5 päeva nädalas. Seega 3-4 toaline korter(betoon ja kips siis) päevas on selline kogus, mis ei tapa ega koorma ka eriliselt. Ruutmeetreid ütleks ca 250. Ilma lagedeta(vuukideta) teeks ikka sigapalju kiiremini, seinad lähevad ju nudinal nii liibiga kui ka 55cm labidaga(suurimaga).kylamaaler kirjutas:teeks kerge uuringu siis. Kui palju keegi j6uab päevas ära tehtud betoonpindu. 2mehe pääle.ise teeme kuskil 300 m2 8h. Kui keegi teeb rohkem siis v6iks lisada ka kuidas? Töömeetodid ja muu selline. Ise pritsiga veel suhteliselt algaja. alles 3 objekt. Muidu varem teinud käsitsi. Pritsiga isegi jama rohkem kuna käsitsi olen ka teinud üksi ca 170 m2. Midagi on igaljuhul valesti ja keegi v6iks n6u anda.
-
- külaline
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
to maaler25:
Kui sa oled 1,5 aastat maalritööd teinud, siis sa oled täielik algaja ja kui sa oled ainult masinaga teinud, siis selle ajaga sa ei saaks käsitsi tehes kiiresti töötamist selgeks, et kvaliteet ei kannataks. Arvan, et sinu neeger olemise aeg on veel ees, mina naudin, kuidas ruudud tulevad kiiresti ja ilusasti!
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Isetean »
Manowar kirjutas:Ärge siin hakake üldse mingit pritsi kummardama, õige maalritöö käib käsitsi, täpselt sama jõudlus ja parem kvaliteet, ärge üldse üritagegi rääkida ,siin kuidas 2-kesi lasite 700m2 päevas, kuidas sa üldse selle pritsiga üksinda töötad? tahaksin näha neid nurkasid ja seda pinda, mida on vaja lihvima hakata ja kui palju seda pahtlit ämbrisse tagasi panite. mina ei taha mingist pahtlipritsist 400m2 eramu juures kuuldagi, kõik peenem töö tuleb ikka käsitsi ära teha.
to maaler25:
Kui sa oled 1,5 aastat maalritööd teinud, siis sa oled täielik algaja ja kui sa oled ainult masinaga teinud, siis selle ajaga sa ei saaks käsitsi tehes kiiresti töötamist selgeks, et kvaliteet ei kannataks. Arvan, et sinu neeger olemise aeg on veel ees, mina naudin, kuidas ruudud tulevad kiiresti ja ilusasti!

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ENTU »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Lembo »
See oli pilk kõverpeeglisse.Hinnang oli loodetavasti aus ja oleks viimane aeg,et teatud kodanikud võtaks lõpuks ometi mõistuse pähe.Ja lõpetavad selle masinatega mehkeldamise.
maaler25-le.
ära sa nüüd paanikasse satu ja pane rahulikult masinaga edasi,nii on tõesti lihtsam ja saab kiiremini.ilmselt jääb tulemus ka parem.loomulikult ei saa masinavastastega täiesti vastuollu ka minna,sest olen oma silmaga näinud meest,kes tegi kõik käsitsi,ilma proseta pealekauba.ning kvaliteedi-kiiruse kohta ei oska ühtegi halba sõna öelda.kipspinna peal oli tulemus täitsa ok aga siiski kõige kummalisem minu jaoks oli ilma proseta lihvimine,ilma maskita ka muidugi.a noh,eks ehitaja keskmine eluiga ole alla keskmise.oma väitel ei kasuta ta üldse mingit kõrvalist valgusallikat.kassi silmad ilmselt-muud ei oska kosta.aga kõik ei ole imemehed ja nemad kasutavad abiks masinaid.no ei ole lihtsalt nii võimekad,et päevad läbi sajaga uhada.
masinavastastele
ehk teevad kodanikud omale selgeks paar lihtsat asja.mis ajastul ja millises geograafilises paikkonnas me elame.eelmine sajand oli tehnikasajand.ja ka käesolev kisub sinnakanti.kõik meie ümber arenes-areneb tohutu kiirusega.mõeldi välja paljud uued,seninägematud tehnoloogiad,arendati välja igasugu ennekuulmatud materjalid.inimesed ehitasid isegi sellised masinad,millega väidetavalt on kuul käidud.raudteedel saavutati päris korralikud kiirused.hõivati taevalaotus.kas sellest kõigest ka kasu on,eks seda näitab tulevik.algas arvutusmasinate võidukäik,mille resultaati me hetkel tarvitame-et vahetada arvamusi ja jagada kogemusi.mingi viisteist aastat tagasi ei oleks osanud sellisest asjast isegi unistada.sest seda lihtsalt ei olnud.kui ma panen oma tänase mobiili oma esimese nokia kõrvale,siis on juba selle aku kaks korda suurem-paksem tänase tehnoloogia esindajast.millega pealekauba saab täiesti talutavaid pilte teha ja musa kuulata.küsimus.kas ma tahaks seda vana aega tagasi?ja vastus on,et ei taha.rääkimata sellest ajast,kui kellegile millegi teatamiseks oli vaja poole kilomeetri kaugusele telefoniputkasse kõmpida,lootes ehk on taksofon täna ikka töökorras.masinad,mille vastu siin sõna võtsite kuuluvadki sellesse aega,mida vähemalt mina küll tagasi ei igatse.kompressor+kura.tuba täis tehnikat ja voolikuid.sellega ei olnud tõesti võimalik normaalset tööd teha.tänapäeval on olemas täiesti vastuvõetava suuruse ja võimekusega pritse.millega on võimalik nii pahteldada kui ka kruntida-värvida--kasutage otsingus internetti--ja piisavalt värinavabade käte olemasolul:))on võimalik pahtlitöö ka ilma midagi katmata-teipimatta teostada.kuigi minu arust on täiesti loogiline,et katan kinni aknad-uksed-aknalauad-trepid-misiganes asjad mida maarlitöö võib rikkuda.s.t. ennetan võimalust oma tegevusega teise inimese vara kahjustada.ka käsitöölise tegevuse tulemusena tekib tolm ja pritsib värv.kui austad enda tööd,siis kinnikatmisest ei pääse.ja kui juba enda tööd ei austa,mis siis veel teiste tööst rääkida.majad kerkivad paraku erinevate ametite koostöö viljana.
muidugi on oma nish olemas ökomaalerdusel-empp/pahtel segatakse käsitsi,pealekandmine-mahatõmbamine loomulikult käsitsi,lihvimiseks kasutatakse ainult kalanahast valmistatud lihvtalda ja loomulikku valgust või äärmisel juhul rohelise elektriga köetavat 25vatist pirni.värvimiseks sobib hästi omavalmistatud lambanahkne rull,loomulikult on ka kõik teised käsitööriistad külasepa poolt tehtud.teip on kindlasti korduvkasutuses ja objektil käimiseks kasutatakse ainult ühistransporti.hind on ka kolmekordne,võrreldes hingetu ja mehhaniseeritud tootmisega.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas atso »
-
- külaline
vabandan ilkumise pärast aga sinu väide,et peale neid paganama masinamehi peab tulema käsitööline uuesti kõike otsast alustama,on pehmelt öeldes tobe.Mina olen näinud päris mitmeid käsitööliste tehtud objekte,mille kohta saab öelda,et siin aitab ainult lauspahteldus.See milline saab lõpptulemus,sõltub 90% mehest ja 10% töövahenditest.Lihtsalt masinaga saab kiiremini-kergemini.Olen näinud nii masinamehi kui ka käelisele tegevusele panustajaid kelle kätetöö tulemus on täielik pask.Ise hoidun sellest,s.t. tahan korralikult teha ja teengi.Masinad mida ma kasutan,annavad mulle võrreldes sinuga lihtsalt selle vabaduse,et ma ei pea end niipalju tapma,sest maalritöö on tegelikult päris raske,eriti empimise ja lauspahtelduse osa.miks mitte lükata raskem osa pumpadele-pritsidele.
-
- külaline
-
- Ehitusguru
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- külaline

-
- külaline
Päris nii hull asi ka ei ole,mingi leivakönt on veel käes.Kuna ma teen ise nii mp-i kui maalrit(ja panen isegi paled-al.profiilid ennem paika),siis tean mida tähendab uksega seinte loodimine.Selge see,et kui on kõver sein,siis tuleb sirgeks-loodi ajada.A tõid näite,et lauspahteldatud seina oleks pidanud uuesti empima hakkama.Siin võib olla selline asi,et maaler ei teadnud enne uste ette panekut sellest,et seinad nii palju loodist väljas on.Tavaliselt maalrid ei käi objektil loodiga ringi,selle eeltöö peaks ikka krohvija ära tegema.Ja samuti peaks müürimehele väikese kolaka andma.minu arust ei tohtinud üle viie kivirea päevas panna,sein vajub ära.A ega keegi seda ennem ei märka kui seinte määrimiseks läheb,hea kui siiski.Maja hakkab ikkagi vundamendist pihta ja lõpeb katusega.Kui korralikku tulemust soovitakse,siis peavad kõik osad olema korrektselt tehtud.
Ja mingil määral räägime me üksteisest vist mööda.Miskisugune osa maalritest teeb näiteks fibo peale lauspahtlelduse ja võrgutab selle samas ära ka.Miski liibiga tõmmatakse enam-vähem pealt ära ja ongi valmis.Aga teate ju ise ka mismoodi näeb välja keskmiselt laotud fibo sein eesti vabariigis.Kui ta ei ole loodist väljas,siis kõver on ikkagi.Nii,et vähemalt 2,5m latti oleks sellise töö juures vaja.Ja natuke kogemusi ka.Soovitavalt muidugi rohkem.
Mina pean lauspahtelduse all silmas ikka eelnevalt krohvitud või linditatud pinna pahteldust,kihipaksusega kuni 1mm(krohvile 2kordne,kipsile 1kordne kiht).Sellele järgneb lihvimine 80-120 paberiga(laed80-100,seinad 120-ga),seejärel kruntimine ja parandused.Pärast mida võib esimese kihi värvi peale tõmmata,siis viimased parandused,millele järgneb lõppvärvimine.
Minu arust on käsitsi suht tüütu lauspahtlit ja kruntimist teha.Noh loomulikult ka empi segada ja seda käsitsi seina peale mätsida.Ja ma rõhutan seda,et olen kohe algusest peale masinatega kokku puutunud ja seepärast tunnetan suht selgelt seda vahet,mis eristab käsitööd või mehhaniseeritud tegevust.Teil vist puudub võrdlusmoment,välja arvatud see,et olete mingite käpardite töö vilju näinud ja seda kohe masinate veaks ristinud.On mõnikord au olnud ka käsitsi midagi teha(kui prits rivist välja läheb näiteks)aga õige kindlus ja kvaliteet tuleb tagasi peale seda,kui pihusti jälle käes on ja normaalne töö algab.
See teema vist algas sellest,et keegi tahtis teada,kui palju pritsiga jõuab teha.Minul tuleb näiteks päevas miski 250-400 m2 ühekordset kihti päevas.Üksi tehes.Kõik oleneb lagede kõrgusest,nurkade arvust,ruumide suurusest.Olen ka kuussada ruutu päevas katnud.See oli küll veidi võimsama masinaga.
Kruntimist kahe mehega(üks laseb,teine segab värvi ja abistab) kuni 4000m2 päevas.Need on suht ausad arvud,midagi juurde pannud ei ole.
Hea töö on alati hinnas,olgu tehtud kas masinaga või käsitsi.
-
- külaline
-
- Ehitusguru
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed