niiskus maja teisel korrusel?mida teha?
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
niiskus maja teisel korrusel?mida teha?
Lugemata postitus Postitas xxx »
probleem selles,et ehitatavas majas on tekkinud tohutu niiskus teisele korrusele,katuse plaadid(osb moodi plaat)on seestpoolt täiesti niisked.vaikselt kütan maja,katuse alune ja fassaad on soojustamata.Olen nüüd tuulutanud ja kütnud ja soola pannud,aga niiskust välja ikka ei saa.Oskab keegi nõu anda???mida teha???Kas niiskus on tekkinud sellest,et õhtuti veidi kütan ajutise metallahjuga?
-
- külaline
Re: niiskus maja teisel korrusel?mida teha?
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Niiskus ei teki, ta on koguaeg olemas. Sinu puhul muutus ta nähtavaks, ehk siis see pind millele ta tekib on lihtsalt niipalju jahe, et see on võimalik. Kütmisel pole ka suurt uba, kuna seal ei ole soojustust. Seega paneb see soe kõik kuskile õue jugama. Kui sa tahad plaati kaitsta siis topi sinna taha kas soojustus või siis ürita sinna plaadi peale panna mingi kile, mis oleks plaadile võimalikult läheda. Ilma õhuvaheta saavutab see kile küll plaadi temperatuuri ja niiskus kondenseerub kilele aga teisalt ei kuiva see plaat siis üldse enam ja võib ka mädanema/seenetama/idanema/jne minna. Aurutõke oleks parem, kile ilmselt jällegi odavam. Veel on võimalus kütta see asi niipalju soojaks, et plaadile (ja plaadi sisse) ei tekiks kastepunkti, aga ilma soojustuseta on see ütlemata kirves tegevus. Veel on ka võimalus, et see niiskus enne plaate kuskile kondenseeruma panna. Sel juhul peaks plaadi pinnast veel külmema koha tekitama. Aga see pole ka just eriti odav lõbu, kui mitte arvestada mõnda külmasilda. Üldiselt on nii või naa mingi jama. Võimalik, et olukord paraneks ka siis kui üleüldse mitte kütta, sel juhul peaks kogu maja mingil ajal maha jahtuma ja siis on kõik pinnad sarnase temperatuuriga ning niiskus peaks siis igale poole ühtlaselt kondenseeruma. Silmaga poleks seda siis enam näha ja tõenäoliselt poleks ka mingit olulist kahjustust lähemate kuude jooksul tekkimas.
Aga ma olen jõle kõva teoreetik, praktilise poole pealt ei oska aidata. Ise tegin katusesoojutuse üsna sel ajal kui katus valmis sai.
Aga ma olen jõle kõva teoreetik, praktilise poole pealt ei oska aidata. Ise tegin katusesoojutuse üsna sel ajal kui katus valmis sai.
-
- külaline
Re: niiskus maja teisel korrusel?mida teha?
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Niiskuse imur teisele korrusele(tööriistarendis olemas hinda kahjuks ei tea). Soojustus tuleks muidugi nii või naa
teha.
teha.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed