On vanem 60ndatel ehitatud maja. Seinad puitkarkass, sees ära vajunud saepuru+lubi+hiirepabulad. väljast silikaattellis, millel üliperfektselt säilinud terrasiitkrohv (ei taha sellest loobuda).
Kui maja 5a tagasi ostsime siis kõige hullema teise korruse toa otsaseina soojustus sai juba asendatud (mingi peno+tuuletõke jne - isa teab täpselt, mida sinna pani).
Nüüd aga selgus, et kui noorem põlvkond ülal müttab, siis allkorrusel laed värisevad ja lambid kõiguvad. Seega on kõige suurem probleem mitte soojustuse vaid konstruktsioonidega.
Ka on trepp juba oma viimases 10aastakus.
Kuna maja on ehitatud väga korralikule ja laiale (ca 80 cm) paekivist vundamendile (silikaat toetub selle välimisele ääre poole), tekkis mõte, et äkki oleks võimalik maja kuidagi niimoodi ümber ehitada, et ehitaks sissepoole silikaatseinu mingid uuematest (mida soovitate?) plokkidest uued seinad selle mädanenud puitkarkassvärgi asemele ning panna uutele kiviseintele toetuma uus vahelagi/teise korruse põrand?
Praegu maja all siis korralik täiskelder paekiviseintega. Sellel tugevad betoonplaadid (sees metallkonstruktsioonid).
Ka esimese korruse 2 ristuvat siseseina on algselt kiviseinad.
Ja kui selline asi võimalik on, kas saab neid seinu ehitada ka nt nii, et pool (või veerand - üks nö kiviseinte vaheline veerand korraga) läbi maja 1-2 korruse lahti võtta ja ehitada ja samal ajal teises pooles saaks sees elada?
Võibolla on mu mõtted liiga utoopilised, aga lähtun oma naiselikust loogikast: maha lammutada ei taha, uute seaduste järgi müüa vist ka ei saaks, kui kõiki nö varjatuid puudusi 10-köitelise teosena kõrvale ei lisa.
Krunt ja koht on fantastilised ja vundament elab vist mu lapselapselapsedki üle.
Tahan oma maja lihtsalt tugevamaks muuta.
Vana maja konstruktsioonide uuendamine
-
- külaline
- Silver
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Vana maja konstruktsioonide uuendamine
Lugemata postitus Postitas Silver »
Minul sama probleem,maja küll kivimaja aga vahelaed kostavad läbi ja kui üleval kõndida siis jah,all lambid värisevad mis kole!
Aga jah seda näeb alles siis kui ma oma remondiga sinnamaale ükskord jõuan,et mis seal vahel on!
Aga jah seda näeb alles siis kui ma oma remondiga sinnamaale ükskord jõuan,et mis seal vahel on!
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit