Fibo moodulkorstna ladumine
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas kesk »
Äkki ütled, mis hinnaga ise ladusid?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
mida kakelda
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Teeksin ka kõigile poolmuidu kui need kliendid mulle millegi samaväärsega vastaksid. Näiteks tooks mulle kodu remondiks koorma laudu, 1500 krooni tihu, müüks mulle arvuti, ikka poolmuidu, maksaks minu maksud, kasvõi pooled. Tegelikult teevad hinna justnimelt ostjad. Või arvab keegi peale 15 aastat kapitalismi teisiti?

tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- külaline
Re: mida kakelda
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Nõus. Kõige kummalisemad on veel need kliendid, kes hakkavad rääkima, et neil on mees, kes teeks asja poole odavamalt kui ise küsid. Nu mitte ei saa aru, miks siis seda odavamat juba palgatud pole... Fibo korsten kerkib meistri käe all kiiresti kui tingimused ideaalsed. St, kui on loodis alus, korruste läbiviigid olemas jne. Pm laotakse Fibot sellistes tingimustes isegi 6m päevas. Aga kui olud ei ole ideaalsed? Sellisel juhul võib korstna meetri hind kahekordistuda jne. Sestap on raske öelda, kas küsitud hind oli õiglane või mitte.kaminahi kirjutas:Ei taipa arutluse mõtet nagu...Ei maksa? Ära maksa, tee ise ja teenid hiigelkasumi! Kui ise hakkama ei saa, otsi tegija ja ...ja ongi surnud ring.
Teeksin ka kõigile poolmuidu kui need kliendid mulle millegi samaväärsega vastaksid. Näiteks tooks mulle kodu remondiks koorma laudu, 1500 krooni tihu, müüks mulle arvuti, ikka poolmuidu, maksaks minu maksud, kasvõi pooled. Tegelikult teevad hinna justnimelt ostjad. Või arvab keegi peale 15 aastat kapitalismi teisiti?
Re: mida kakelda
No mina ikka maksan omad maksud ise ja mitte selle arvelt, et ma ei ole nõus kellegile päeva töö eest sellist pappi maksma. Palju on eesti keskmine palk? - 10-11 bruto, kui sedagi. Ütle mulle üks hea põhjus, miks ma peaksin selle kellegile ühe päeva eest välja käima, kas selle pärast, et tal on maksud maksta? Kui ma oleks 150-ne eest müüriladujad võtnud siis vast ei jõuaks minagi oma makse maksta ja äkki nagu asi selles ongi, tee mõistliku hinnaga - tööd rohkem ja raha ka rohkem.kaminahi kirjutas:Ei taipa arutluse mõtet nagu...Ei maksa? Ära maksa, tee ise ja teenid hiigelkasumi! Kui ise hakkama ei saa, otsi tegija ja ...ja ongi surnud ring.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Ps. Kui on mure tööpuudusega, küsi?
------------------
www.ehituspenskarid.com
Teooriat tundmata ei saa vist ka kvaliteeti pakkuda. Võta lähimast ehituspoest näiteks Schiedel moodulkorstnate kulutabel ja vaata mitu plokki läheb 7 meetrise korstna ladumiseks vaja. Nn fibo korstnalgi on sees Schiedeli poolt toodetud keraamilised torud. Muidugi võin ka jalavaeva vähendada - 7 meetrise korstna ladumiseks läheb vaja 21 matelplokki, 7 pakki vastavate mõõtudega isolatsiooni ja 22 keraamilist toru + muu pudi-padi, mis tuuakse sulle LEGOna kohale, ning kõigele liskas tavalist fibo-meest (kes küsib fiboploki paigalduse eest 25.-/kivi, liidame sinna ka toru ja isolatsiooni paigalduse - max 100.- plokk. Iga kingsepp jäägu ikka oma liistude juurde - pottseppa ma ei vaja.kaminahi kirjutas:Liidaldamine ( valetamine ) pole voorus! Ma pakkusin privas hinnaks 4200 krooni ja mina seda korstent kvaliteetselt ühe päevaga ei ole võimeline hoovipealsest virnast kaabu alla viima. Aga jutu mõte oli selles, et ei suuda sind aidata leida tegijat, kelle küsitav hind sind rahuldab. Tean minagi Eesti keskmistest aga kvalifitseerimata abitöölisele makstakse ehitusel poole rohkem. Mina ei ole palgatööline , ega juhuotsa tegija,t een nn. oma riistadega ja ettevõtjana. Loodan , et suutsin selgitada. Küsimus ka veel. et kuidas saab 21 plokist 7 meetrise korstna? Head päeva!
Ps. Kui on mure tööpuudusega, küsi?
Ps. Minul tööpuudusega muret ei ole aga kui moodulkorstna ladumisega saab hakkama tavaline müürimees siis pottseppadel võib küll tööpuudus tekkida, vähemasti minu moodulkorstna ladumise juures. Kes selleks tööks pottsepa palkab - no oma asi siis.
Head päeva.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Eks ta õigem ole. Jõudsin ka järelduseni, et ega siitki foorumist mingit abi loota ei ole, enamus (peale mõne) on ikka mingid Delfi-tasemel anonüümsed kommijad. Mul siiski konkreetne korsten ja konkreetnegi pakkumine juba - kes tahab tuleb laob ära, kes ei, passigu siin foorumis edasi kui tahab.kaminahi kirjutas:Ma kohe taandun siit teemalt sellise jutu peale. Milleks uusi arusaamatusi, pahandusi.
NB! Hetk tagasi leidsin usldusvääse sõbra kaudu mehe, kes asja 2100-ga ära teeb. Usaldus seisneb selles, et ladus sellele sõbralegi pea samade mõõtutega korstna ja asi töötab.
Seega leidiski asi oma loogilise lõpu.
Töö algas kell 9.30 ja viimane plokk tõsteti paika kell 14.45 kella kolmeks oli pandud sisse ka armatuur ka kõige lõpuks lõpetusplaat, mis leidis oma koha kell 15.15.
Nii lihtne ja odav ongi moodulkorstana ladumine.
Edu kõigile.
-
- külaline
Re: Korsten
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Esimest postitust ei loe vist enam keegi ?küöaline kirjutas:Mis korstnaga tegu oli ja mis firma meestega?
kesk kirjutas:Kas keegi ütleb palju fibo korstna ladumine maksab? .... Preagu siis korstnaga sama asi. Kas on tõesti siis nii raske aru saada - korsten 7 meetrit, kahe sisendiga ja ühe lõõriga, ehk 21 plokki ja kogu kupatus koos kõigega seisab hoovis....
Ja mehed olid ilmselt "firmatud" aga selle eest oskajad.
-
- külaline
fibo moodulkorstna ladumine
Lugemata postitus Postitas arumaeisaa »
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Palve.kesk kirjutas:Nüüd on siis korsten püsti. Lõpphinnaks kujunes 2500.-. Kuna mehed(2) olid siis 400 eest nõus ka ise nn. tellingud tegema, objektil vedelevatest laudadest ja kaubaalustest (majal puudub pregu nii katus kui ka vahelagi, on püsti müürid ja katusefermid.
Töö algas kell 9.30 ja viimane plokk tõsteti paika kell 14.45 kella kolmeks oli pandud sisse ka armatuur ka kõige lõpuks lõpetusplaat, mis leidis oma koha kell 15.15.
Edu kõigile.
Tänu täpsele ajavõtule väga konreetne kokkuvõte kui odav oli ja kui palju aega läks. Võta nüüd vaevaks võtta endale seegi aeg, et selgitad oma teema pealkirja ja algseid küsimusi ja Fibo mooduli mõõtu, mida mind suure üleolevusega saatsid uurima. Lõpeta teema viisakale inimesele kohaselt, palun.
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- külaline
Tunnistan pattu ja oma eksimust. Kuna asi sai tellitud sõbra kaudu, kes asjaga kursis ning omavahel ka usaldus olemas, siis ei vaevunud üldse asjaga rohkem tegelema, kui maksin korstna eest raha ja kõik - sõber tellis ja lasi ka kohale tuua.kaminahi kirjutas:Palve.kesk kirjutas:Nüüd on siis korsten püsti. Lõpphinnaks kujunes 2500.-. Kuna mehed(2) olid siis 400 eest nõus ka ise nn. tellingud tegema, objektil vedelevatest laudadest ja kaubaalustest (majal puudub pregu nii katus kui ka vahelagi, on püsti müürid ja katusefermid.
Edu kõigile.
Tänu täpsele ajavõtule väga konreetne kokkuvõte kui odav oli ja kui palju aega läks. Võta nüüd vaevaks võtta endale seegi aeg, et selgitad oma teema pealkirja ja algseid küsimusi ja Fibo mooduli mõõtu, mida
mind suure üleolevusega saatsid uurima. Lõpeta teema viisakale inimesele kohaselt, palun.
Nimelt tegu siis hoopis Schiedeli korstnaga. Aga suures plaanis ju suurt vahet ladumise keerukuses/lihtsuses ei ole. Seega olen kindel, kui oleks kirjutanud teemaks Schiedel-korstna ladumise, oleks kogu teemaarendus sama olnud, välja arvatud minu soovitus lähimast poest läbi astuda. Nii et vabandan.
Re: fibo moodulkorstna ladumine
Kuule millest sa räägid - kes on loll ja kelle maja peaks põlema minema?arumaeisaa kirjutas:Vat see on ikka parim no ikka lolle .Sa kesk maksid ikka kõvasti üle,täitsa kahju sinust.Seletan sulle lahti ka,oleksid võinud ju tellingu ise teha sa vaata kus oleks tulnud kokkuhoid 400 sotti nüüd arvutame,võtame tellingute ehitamiseks 2tundi tuleb 200 tund vaatame korstna hinda ja aega siis töömehele tuleb 175 kr tund ONSEE NORMAALNE? Milleks üldse korstnaid laduda kui mingi abitöö tasuvam on.Ja kui maja kunagi põlema peaks minema,siis ju hea öelda telling oli sitasti tehtud ei saanud korstent korralikult laduda.
Räägi täpsemalt.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Erinevus ametliku ja mitteametliku töö ja hinna osas oleks siiski samaks jäänud, aga...Korras kõik!
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
ametlik vs. mitteametlik
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Keegi sossepp laob korstna püsti ja kõik. Ei mingit garantiid ega kindlust.
Igaühele oma, kuid mina sellistelt iial tööd ei telli.
Need "sõber ütles, et hea mees" ehitajatega on juba teada värk... vaid aja küsimus kuna orgi otsa lendad ja siis nutad mis sa nutad aga midagi teha pole.
Pole paberit, pole garantii ja kui sitasti läheb siis pole trelli ka enam mis korstna kõrval lebas...
... ja see jutt, et mina olen oma maksud maksunud seega võtan töö mitteametlikult on minu arvates maaka mentaliteet.
Re: fibo moodulkorstna ladumine
Nüüd sain aru, mis sind häirib. Võta siis asja niimoodi, et kogu korstna ladumine läks maksma 2500.arumaeisaa kirjutas:Kas sa ikka aru ei saa,et sa maksid ju abitööde eest rohkem kui ladumise eest.Ja fibo ning sheidel on tõesti väga erinevad asjad,nii et ma ei imestagi miks sul hinnapakkumine 8500 oli kraana maksab ka midagi
Aga miks peaks minema fibokorstna ladumisel kraanat vaja ja schiedeli ladumisel mitte, sellest ma aru ei saa. Põhimõtteliselt võiks ju helikopteri ka tellida.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu