Sarikate toetamine aeroc seinale

eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Sarikate toetamine aeroc seinale

Lugemata postitus Postitas eml »

Kas teab keegi internetist mingit lehekülge või oskaks seletada, kuidas kinnitada sarikaid aeroc seinale. Ma saan aru, et tuleb paigaldada müürilatt, mis on kinnitatud seinale aga kuidas sinna kinnitada sarikaid?
Rääkisin ühe vana ehitusmehega(kes ehitas 30 aastat tagasi), rääkis, et sarikale tuleb sisse teha lõige, mis siis hakkab toetuma müürilatile ning siis naeltega või kruvidega kinni.
Mis läbimõõduga see müürilatt peaks olema
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

Aeroci lehele oled vaadanud?
http://www.aeroc.ee/user_upload/katus_4.3.pdf
Või kuidas sinu projektis on arhitekt lõikel selle sõlme teinud?
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

mul kirjas ainult nii, et sarikad toetuvad tõstetud teise korruse seintele . Sarikad on tehtud prussist 200 x 50 mm. Sarikate samm 900 mm..

Kas põhimõte on õige, et teha mingi sälk sarikale sisse ja panna see siis müürilati peale? Siis peab see sälk muidugi olema ühe sügavusega, sest muidu hakkab ju kõrgus mängima.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Kas ma saan õigesti aru, et tegu mansardkorrusega? Ehk teisel korrusel seinad kuskil meeter (või rohkem) ja siis katuslagi? Millest need seinaosad siis...plokist? Majast on lõige ometi olemas, sealt peaks ikka näha olema, kui just ei ole "ehitusloa taotlemiseks vajalikus mahu projekt" ehk lihtsalt eskiis.

Muidu põhimõte õige jah. Sarikate kinnituse ja üldse nende paigaldamise kohta otsi vanemat teemat, kus arutati pikalt, kes kuidas teeb.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Selle joonise järgi vajutab katusele mõjuvad jõud selle 1,5 korruse seinad koos müürilatiga laiali. Kui eraldi katuse konstruktsiooni lahendust välja toodud ei ole ja ise asja ei jaga, siis peaks ikka projekteerija juurde minema. Kui keskelt ei kanna, siis peab midagi nivenditugede sarnast tugiseinast sisse poole panema.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Vaatasin seda lõiget ja ka plaane. Viimane plokirida U plokk, valad täis ja sinna kinnitadki müürilati, võimalikult väljapoole. Aga sellest ma aru ei saa, kuhu on mõeldud toetada sarikad maja keskel. Teise korruse kergseinad võib ju teha sellised, et need kannaks katust, aga siit tuleb jälle see mure, kuidas siis põrandaga jääb...nokk kinni, saba lahti. Hr Kallas võiks mõelda ka, mida ta joonistab (just nimelt joonistab, mitte joonestab).
Tähelepanekuid. Teisel korrusel ka ju sein täitsa olemas, aga lõikel vot ei ole seina joonestatud. Majal on viilkatus, aga mis jooned on teise korruse plaanil....nagu kelpkatuse jooned? Keset magamistuba on korsten 8)
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

kogu projekt on aadressil http://www.roometi.com/projekt/

ootan huviga kommentaare. Kevadel on plaanis ehitama hakata
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Sel juhul on aega projekt "normaalseks" ajada...vähemalt see, mis puutub katusesse, tahaks küll täpsustamist. Lase teha sarikate plaan, vahelaele talade plaan ja sõlmed sinna juurde. Muu ei tohiks väga hull olla. Seletuskiri on ka kohati raskesti arusaadav.
Nüüd panin tähele, et teisel korrusel ka vann joonistatud...ja all pole kandvat seina.
Ahjaa, eriosad ka ju vaja lahendada.
Viimati muutis wake, 14 Nov 2007, 16:54, muudetud 1 kord kokku.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Peab siis leidma inimese, kes sellise plaani teeks.
Muidu on ehitusluba juba olemas .
taastaja
külaline

Ehitusluba antakse teinekord ka naabri projekti alusel sulle välja, aga kui reaalne maja sulle kaela kukub, siis keda süüdistad? Sa ei pea leidma ainult sellist meest kes joonised teeb vaid ka sellise kes peale passiks, et sellest ehitamise käigus ka kinni peetakse. Reaalsus on muidu, et ehitaja teeb ikka oma loomingut ja valede materjalidega(loe kehvemate) Nii on. Nii teeme! :cry:
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

taastaja kirjutas:Selle joonise järgi vajutab katusele mõjuvad jõud selle 1,5 korruse seinad koos müürilatiga laiali. Kui eraldi katuse konstruktsiooni lahendust välja toodud ei ole ja ise asja ei jaga, siis peaks ikka projekteerija juurde minema. Kui keskelt ei kanna, siis peab midagi nivenditugede sarnast tugiseinast sisse poole panema.
Kas see väide vastab tõele, et vajutab seinad laiali?
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

loe taastaja ja wake'i kommentaare ja mine oma projektiga kellegi juurde, kes ka veidi arvutada oskab. selle järgi ma küll ehitada ei julgeks.
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

trumm kirjutas:loe taastaja ja wake'i kommentaare ja mine oma projektiga kellegi juurde, kes ka veidi arvutada oskab. selle järgi ma küll ehitada ei julgeks.
Jep, tule siia lõunapoole ja arvutame ja arutame veidi enne sauna :D
taastaja
külaline

wakele!
Ma käi seal kandis, iga nädala sees, keerulisi katuseid ehitamas... kas sul siis saun juba leilivalmis?
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

taastaja kirjutas:wakele!
Ma käi seal kandis, iga nädala sees, keerulisi katuseid ehitamas... kas sul siis saun juba leilivalmis?
Naljamees, kust ma võtan nädala sees aega sauna kütta? :D
Sel teemal edaspidi kuskil mujal arutada, eks. Jätame selle teema ikka algatajale lahendust eleidmiseks.
Vasta