Katla valik-Winghager

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Katla valik-Winghager

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Silma jäi selline katel nagu Windhager http://www.santemo.ee/FKU-katel.pdf Hea oleks kui mõni sellise katla omanik jagaks oma kogemusi selle katla kasutamisel. Kas selle katla ost oli nende jaoks hea otsus? Lugedes seda foorumit ei leidnud ma sellest katlast mingit infot.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Millist mudelit neist plaanid valida ?
http://www.windhager.com/Technical-data.270.8.html

Muidugi maksimaalne puude pikkus ainult 33 cm ! mind isiklikult seda katelt küll soetama ei ajaks.
pelx
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas pelx »

paigaldasin sellist eelmisel sügisel. akkupaak+ tarbevee poiler. rääkisin peremehega,väga rahul kõigega. välja arvatud puude pikkusega kuna mahuvad suht lühikesed puud.
omab automaat pumba lülituse termostaadi (oma soovil võimalik reg.temperatuuri pumba sisse lülitamist) ja omab jahutus süsteemi (voolukatkestuse ajal jahutab ennast ise maha! )
teadmiseks!!
tellija peab alatti jääma "VÄGA rahul"
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

pelx kirjutas:... omab jahutus süsteemi (voolukatkestuse ajal jahutab ennast ise maha! )
Enamusel korralikel kateldel on ta ju olemas. Ka Atmosel.

Aga ka sellel katlal tuleb sinna termostaat lisavarustusena katla ostul juurde tellida või eraldi muretseda.

Ma ei tea muidugi kuidas sellel katlal, aga Atmosel on ainult 2 auku üleval.
Enamus paigaldajaid paneb ühte õhutuse ja teisele käib katlaõhu regulaator. Jahutussüsteemi klapile on aga tegelikult see eest vaadates vasakpoolne tagumine, kuhu armastatakse õhutust panna.

Loodetavasti on sellel katlal ikka eraldi auk kaitseklapi ühendamiseks. Jahutuskontuure olen ka teistel kateldel näinud, huvitav kas ja kui kiiresti need külge ühendamata ja tühjalt seiste läbi roostetavad?
Külaline
külaline

Millegi päras soovitab tootja puud rist katlasse laduda, seepärast selline lühike puupikkus. Kui lappida "normaalselt" mahuvad ka pikkemad puud sisse.
Külaline
külaline

Anonymous kirjutas:Millegi päras soovitab tootja puud rist katlasse laduda, seepärast selline lühike puupikkus. Kui lappida "normaalselt" mahuvad ka pikkemad puud sisse.

ole normaalne. oled lolli näinud kes paneb risti puit ahju! tuli all ikka viskad otse! ja parem mine poodi! vaata seda katelt mõõda! (kui sa müügi rott pole)
evaldcer
külaline

FKU-katel

Lugemata postitus Postitas evaldcer »

Küsin, kas FKU on sarnase ehitusega kateldega, nagu Dakon FB, Viadrus U-22-26, mis põhimõttelised on sarnased vene ajal toodetud kateldega Neris, Kaunas, KPS (rohkem tüüpehetkel ei tule meelde). Nad on kõik malmist otsepõlemiskatlad, st. tavalised malmkatlad. Erinevused üksteisest ehk sektsioonide valuvormide poolest ja disainilt.
Kas katelde paigaldaja. PLEX, annaks selle rahuloleva inimese tel. nr. kes on selle katlaga VÄGA rahul kõigega? Huvi pärast tahaks teada, et milline on korstnasse mineva suitugaaside temperatuur ja kas kütmise ajal ka korstnast nähtavat suitsu kõvasti tuleb. Kui suurele majale (m3) see katel pandud on ja kui suur on akupaak. Äkke see FKU on paremini lehendatud kui eelmainitud katlad! Äkki Flex ise annaks objektiivset infot siin! Reklaamisaidilt seda olulist välja ei loe!
Minu küsimise mõte seisneb selles, et tahaks tõest informatsiooni otse katelde kasutajate käest.
Avalik eklaam mistahes tootele on ikkagi müüja müügistradeegia vahend ja kõige parima hinnangu mistahes tootle annab siiski toote kasutaja!
On siis võimalik saada kasutajate objektiivset hinnangut FKU katla kohta?
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Anonymous kirjutas:Millegi päras soovitab tootja puud rist katlasse laduda, seepärast selline lühike puupikkus. Kui lappida "normaalselt" mahuvad ka pikkemad puud sisse.
Kes viitsib siit prospekti alla laadida, näeb juba 2lk ka ise, et tootja pildil on puud tõesti risti.

http://www.windhager.com/fileadmin/user ... ospekt.pdf
evaldcer-2
külaline

Lugemata postitus Postitas evaldcer-2 »

On jah risti. Head saagimist siis! Samas hea fiskultura asja eest
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Sinna saab puid ka pikuti panna, aga kolle on vähe lolli kujuga, pikuti pannes jääb kolle osaliselt täitmata ning puud ei veere ise ette ka, kui roobiga kaasa aitamas ei käi, siis puud jäävad osaliselt põlemata.
evaldcer
külaline

Ja sellega siis on teema lõpetatud! Või keegi kahtleb veel selle katla headuses?
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Minu jaoks saab malmkatla puhul ennekõige määravaks selle puhastatavus. (Enamusel tuleks juba uuena kõik ribid siledaks lihvida, kui head tulemust tahta ) Ideaaltingimustes kasutegur on tegelikult teisejärguline, tahmasena kukub see nagunii.

Samas seda katelt puhastatakse vist ainult eest, kui pilti uskuda.
Külaline
külaline

Aga soovitage puudega köetavat katelt millist osta.
Külaline
külaline

Tupsik kirjutas:Minu jaoks saab malmkatla puhul ennekõige määravaks selle puhastatavus. (Enamusel tuleks juba uuena kõik ribid siledaks lihvida, kui head tulemust tahta ) Ideaaltingimustes kasutegur on tegelikult teisejärguline, tahmasena kukub see nagunii.

Samas seda katelt puhastatakse vist ainult eest, kui pilti uskuda.
See katel on teraskatel ja toodetud Austrias,seal lähedal kus sina Tupsik enamuse oma katla juppe oled ostnud :)
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Anonymous kirjutas:
See katel on teraskatel ja toodetud Austrias,seal lähedal kus sina Tupsik enamuse oma katla juppe oled ostnud :)
Kui vaatad natuke kõrgemale, siis on mul ka postitus tootja kodulehele, kust saab prospekti alla laadida.

Austrias olen käinud, tavaliselt on nende toodang- katlad, autohaagised jm. kallim saksamaisest. Käibemaks on neil ka suurem.

Mulle näiteks meeldibki , et katelt puhastatakse ainult eest. Samas peaks ju ka taga mingi suitsukäik olema, mis puhastamist vajab.

Atmosel pole üldse meeldiv näiteks seal taga jubida ja paigaldusel tuleb ka tagant ligipääsuga arvestada.

Samas ei näe ma sellel katlal mingeid eeliseid, et just selle mudeli kasuks peaks otsustama.

Samas on saksa ebay erinevaid tahkekütuse katlaid täis, on ka palju Atmose mudeleid ja isegi saksa turule tellitud müügimarke.

Vali ise sobiv!
Külaline
külaline

Anonymous kirjutas:Aga soovitage puudega köetavat katelt millist osta.
Küsiks veel juurde milliseid marke puudega kütmiseks katlaid üldse saada on?
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

no ma ostsn viadruse u26-7 ,kuigi olen siit ennem lugenud et ei pidavat kõige parem katel olema aga atmos ikkagi kallim ja kasutegur ka suurem,aga tuttav kellel u22 -7 kiidab küll
kütja
külaline

Lugemata postitus Postitas kütja »

Anonymous kirjutas:Aga soovitage puudega köetavat katelt millist osta.
Oleneb sellest kas hakkad läbi katlaotse radikaid kütma või on ka lisatud akupaak.
Kui akupaaki siis pole katlal erilist vahet, võta see kuhu mahub palju puid sisse - pole vaja iga natukese aja tagant käia ahju täitmas.

Muidugi igat katelt on vaja puhastada ja seda peab tegema ikka ise - vastavalt sellele tuleb ka valida.
läti poiss
külaline

Lugemata postitus Postitas läti poiss »

kaidu kirjutas:no ma ostsn viadruse u26-7 ,kuigi olen siit ennem lugenud et ei pidavat kõige parem katel olema aga atmos ikkagi kallim ja kasutegur ka suurem,aga tuttav kellel u22 -7 kiidab küll
kiitke siis kasutegurit ka :shock:
aga seda saab teada alles siis kui paigaldad katla suitsukäigule termomeetri ja vaatad kütmise ajal selle näitu
mina lasin paigaldada endale Komforts 35 kW katla koos 1800 l akupaagiga ja katla paigaldaja pani sinna selle mõõdiku-see näitab keskmiselt 220-240 C, olenevalt ahju täituvusest
soovitasin siis semule kel viadrus katel, ka sama mõõdikut
järgmine kord kokku saades ja minu katlamaja uurides oli ta väga hirmunud ja rääkis et kui katlas suurem tuli on, siis suitsugaasi termomeeter kippus teisele ringile minema ja naine tahtis tuletõrjesse helistada :cry: :cry:

märkus:teisele ringile läheb suitsutermomeeter siis kui temperatuur ületab 500 C :!: :!: :!:
no mina soovitasin, et keera õhuklapp koomale ja roogi katel seest puhtaks
seda teinud olles ta helistas ja ütles, et alla 300 C suitsu olles tuli kipub är kistma ja akupaak ka ei lähe lämmes, peab iks 350 C varestele laskma :cry:
mulle aga helistas katlapaigaldaja ja pakkus komforts katlale turbosid, mis langetavad suitsutemperatuuri isegi alla 200 C ja annavad 3-4 kW lisavõimu :wink: :wink:
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

läti poiss kirjutas:seda teinud olles ta helistas ja ütles, et alla 300 C suitsu olles tuli kipub är kistma ja akupaak ka ei lähe lämmes, peab iks 350 C varestele laskma :cry:
:
Las ehitab suitsutorule sellise junni vahele

Pilt

Saab varestele sooja vett ka anda.
evaldcer
külaline

Tupsik ära pahanda, kui meeldivuse kohta käib ka selline ütlemine:
Ühele meeldib tütar, teisele jälle ema. Ja mõlemail on õigus- nii ka katelde kohta. Sulle ei meeldi atmose taga sebida isegi haruarva mitte, mulle selline asi probleemi ei tekita. Sulle meeldib see, või teine katel ja atmos ei meeldi, see Sinu isiklik arvamus. Mina üht või teist katelt eristan plusside ja miinuste matemaatilisel analüüsil ja need omakorda tulenevad katelde soojustehnilistest parameetritest. Samas muidugi ei unusta ära ka teatud mugavusi või ebamugavusi.
Servus!
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

Tupsik kirjutas: Las ehitab suitsutorule sellise junni vahele
Kas selle "junni" kohta natuke selgitavat teksti ka saaks?
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

tcumen kirjutas:
Tupsik kirjutas: Las ehitab suitsutorule sellise junni vahele
Kas selle "junni" kohta natuke selgitavat teksti ka saaks?
Ainult nii palju, kui siit leiad või küsida suudad. Neid on ebays müügis erinevaid, enamus kaminatele. Aga kui suitsugaasid 600 kraadi, peaks kõlbama ka katlale vahele panna.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=007
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas tcumen »

Tänud lingi eest. Saksakeelne ta sunnik on, aga sedakaudu ehk saab edasi uurida.
Ise kah viadruse (U26) omanik, ja see suitsugaaside temp. on probleem jah. Samas: kondensi muret korstnas pole.
Omal mõlkus ka miski ökonomaiseri kombineerimine mõttes, nii et, iga eeskuju või idee on abiks.
mhovi
külaline

Re: Katla valik-Winghager

Lugemata postitus Postitas mhovi »

Ei tahtnud uut teemat tekitada, aga ehk on kellelegi abiks:
Malmkatla DAKON 36FB kõrged korstnatemperatuurid sain veidike alla koldelakke paigutatud metallplaadiga umbes poole kolde pikkuses. Vastavad kandurid olid juba malmi valatud. Plaadil on kolm mõju: 1. suunab leegi veidi ettepoole ja seega on suurem osa küttepinnast kaasatud; 2. takistab kogemata kolde silmini puid täis ladumast; 3. moodustab põlemistemperatuuri tõstva kiirgusekraani. Kuigi suitsu temperatuur tuli veidi vähemaks on kasutegur ikkagi 50% või alla selle.
PiltPilt
Veel pilte: http://www3.emu.ee/mhovi/ECOHOUSING/Kyte2012s/
Vasta