1. leht 1-st
Soome Pliit
Postitatud: 08 Nov 2007, 16:44
Postitas KM
Tere!
Kas tellistest laotud nn. "Soome pliidile" pannakse ka suvesiiber, et suvel soe otse korstnasse lasta, mitte läbi pliita all oleva suitsulõõristiku.
Postitatud: 08 Nov 2007, 20:39
Postitas talupoeg
liigne kuumus sööb korstnakivi läbi,kui otse panna . suvel pole vaja lihtsalt üldsiibrit kinni panna .
Postitatud: 09 Nov 2007, 12:04
Postitas KM
Tänud! Aga kas keegi teab, kas soome tüüpi pliitale saab panna ka suuremat klaasust, näiteks 500x500mm välismõõduga SVT uks:
http://www.svt.ee/svt/index.php?id=14&s ... roduct=401
Pliita teeks ainult 1 väikese keeduplaadiga (ilma raamita pliitaraud 295x325mm), ja ilma praeahjuta.
Et oleks nagu kamin ja pliita üheskoos. Põhiline funktsioon oleks ikka kaminana, aga saaks teekannu ka peale vusisema panna. Ei tea kas ta hakkab ukseklaasi ka tahmama või kuidas seda vältida saab? Ja kas lahtise uksega ka tõmbab selline hübriid? Korstnalõõris tundub tõmmet jätkuvat.
soome pliit
Postitatud: 09 Nov 2007, 15:55
Postitas juhan
Tere!Ehk paneb selline variant mõtted tööle!Tegin selle vanast kivist.
http://www.foto24.ee/album/5484/s17
Re: soome pliit
Postitatud: 09 Nov 2007, 16:44
Postitas KM
Vat midagi sellist pidasingi silmas, aga teeks 3-4 kivirida kõrgema ja kõrgema uksega ka. Et siis peaks nagu toimima selline variant?
Postitatud: 09 Nov 2007, 16:54
Postitas juhan
Soovitan siiski kaminaust 410.tel.56670022
Re: soome pliit
Postitatud: 09 Nov 2007, 23:08
Postitas kaminahi
Panigi mõtted tööle...,et kui küpsetuspliit, siis peab küpsetusosal olema ka lagi? Kas oled selle lappinud võlvina või on valatud?
Postitatud: 10 Nov 2007, 09:15
Postitas juhan
Hommikut!Konkreetselt sellisel variandil pole võlvi vajagi.Leiba ei küpseta,kuid kana,liha ja kringel saavad uhkesti valmis.Võlv on vajalik juhul,kui on kõrval pliidiuks ja kolle.Üldjuhul valan võlvi.