Radikad koputavad
saunad, santehnika, boilerid jne
-
- külaline
Radikad koputavad
Lugemata postitus Postitas uudistaja »
Selline mure on tekkinud.
Kodus on mul gaasküte ja eelmine aasta sai tehtud kap.remont ning radikate torud paigaldatud seinte taha, peale seda aga hakkas esimestes radikates kütmise ajal miski koputama, alguses aeglaselt siis kiiremini ja vastupidi. Selleks aastaks on koputus juba jõudnud viimaste radikateni. Kas keegi teab selle põhjust. Õhku kohe kindlasti sees ei ole.
Kodus on mul gaasküte ja eelmine aasta sai tehtud kap.remont ning radikate torud paigaldatud seinte taha, peale seda aga hakkas esimestes radikates kütmise ajal miski koputama, alguses aeglaselt siis kiiremini ja vastupidi. Selleks aastaks on koputus juba jõudnud viimaste radikateni. Kas keegi teab selle põhjust. Õhku kohe kindlasti sees ei ole.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
mul "koputab" keski "Pioneer"pliidi sees, kui kütma hakkan ja kui jahtub siis jälle praksub päris tükk aega
Tõenäoliselt mingi soojuspaisumine-kahanemine tekitab seda ?

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas uudistaja »
Varem seda ei olnud. nüüd kui torud seinataga, alles nüüd hakkas seda tegema ja koputus nagu rändaks ühest radikast teise.
-
- külaline
Re: Radikad koputavad
Lugemata postitus Postitas blueflash »
Omal oli selline kogemus, et meie äsja valminud korrusmajale oli gaasikatlaruumis ehitaja torusiku valetpidi katla taha ühendanud, ehk siis vesi tsirkuleeris vastusuunas. "Koputamine" tekkiski radikate termostaatides valetpidi ringlevast veest. Kui algul selle teooriaga välju tulin, siis vaadati mind kui kuutõbist, aga pärast seda kui siiski ehitaja katla juures otsad ringi tõstis oli kohe kõik OK.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kui termopead radikatel, siis panustaks jah sellele.
Heli, mis mina kuulnud olen, oli pigem selline, kui "marutõbine päkapikk" istuks radikas ja annab haamriga minna
Heli, mis mina kuulnud olen, oli pigem selline, kui "marutõbine päkapikk" istuks radikas ja annab haamriga minna

Lugemata postitus Postitas Isetean »
Jah,olen samuti neid helisid kuulnud.Ammu muidugi ja ikka öeldi et õhk radikates. Ei saa ainult aru ,kuidas õhk sellist metallset heli tekitab 

Lugemata postitus Postitas vanakala »
kui keegi helistab täpsustusteks siis ehk saab aidata ka 56924916
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Õhu poolt tekitatav heli meenutab "makaronide (kuivade herneste) veeremist torus".Isetean kirjutas:Jah,olen samuti neid helisid kuulnud.Ammu muidugi ja ikka öeldi et õhk radikates. Ei saa ainult aru ,kuidas õhk sellist metallset heli tekitab
Lugemata postitus Postitas aivar00 »
Seda va õhku satub sinna süsteemi küttevee kaudu ikka aeg-ajalt. Hiljuti lisasin ka enda süsteemi tsipa "värsket" vett. Vees aga teadupärast õhk sees. Endal paigaldasin küll radikate tuulutusotsad tsipa kõrgemale kui pealejooks aga õhku välja lasta tuli päris pikalt kui süsteemi täitsin. Ka nüüd olen igal aastal keeranud nn. õhutuspunnid lahti- igal korral on mõnest radikast tulnud väike sutsakas õhku.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit