sauna seina tegemine ja narva blokk

saunad, santehnika, boilerid jne
saunasein
külaline

sauna seina tegemine ja narva blokk

Lugemata postitus Postitas saunasein »

hästi palju variante on pakutud puitkonstruktsioonide jaoks, kuid mitte kivi jaoks.

maja on narva blokist, saunaruum majas sees, puidukeris, kaks seina välisseinad. välissoojustus 15 peno+krohv. mõtlesin teha sellise seina (väljast sisse):

karkass (palju?), kivivill vahele, foolium, tuulutusliistud risti (palju?), voodrilauad püsti.

tihti öeldakse, et kiviseina puhul ei tohi soojustust sisse panna, kas see kehtib ka sauna puhul et paneks lihtsalt fooliumi seina, tuulutusliistud risti ja voodrilauad püsti?

andke nõu!
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Soojustuse võid panna (juba 5cm annab kõvasti juurde). Sein ei tohi märjaks saada, muidu võib lõhki külmuda.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

esimene karkass tee nii et vill parasjagu vahele mahub, et vähem lõikumist-jätkamist, teine (õhuvahe-laudisekinnituse) karkass ca 50cm vahedega aga juppidest (nihkega) -_-_-_-_- nii et õhk laua taga liikuma pääseks
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

50 karkass, vill vahele, foolium peale. distantsliist ca 20 mm paks vertikaalselt, laudis horisontaalselt.

enne villa ja karkassi panekut pane ca 20 cm laiused fooliumi ribad sinna karkassi alla otsapidi ja teibi fooliumteibiga seina külge, need keerad pärast külje pealt villale peale (ukse juures ntx) ja teibid pealmise fooliumiga kokku (muidu lihtsalt pääseb niiskus külje pealt ikka sinna soojustuse sisse)

kui tahad vertikaallaudist, siis tuleb alla teha topeltroovitus distantsliistuga (et vesi saaks ülalt alla vabalt tilkuda mööda fooliumit)
saunasein
külaline

kas mitte-välisseintesse samasugune konstruktsioon/soojustus?

kui nurgas on puidukeris ja seal sein krohvitud ilma voodrita, kuidas siis voodrilt krohvile minek teha - sama loogikaga nagu uks?

aga krohvitud nurga kohal olev lagi? ka ainult nurk krohvida ja teha samasugune üleminek või teha terve lagi voodrilauaga ja plekist plaat kerise kohale?
saunasein
külaline

enne kirjutasin valesti - voodrilauad ikka horisontaalis, et tuulutusega oleks vähem janti ja meeldib ka niipidi rohkem.
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

saunasein kirjutas:
aga krohvitud nurga kohal olev lagi? ka ainult nurk krohvida ja teha samasugune üleminek või teha terve lagi voodrilauaga ja plekist plaat kerise kohale?
Terve lagi tee ikka soojustuse ja laudisega ja selle pleki asemel kruvi minerit plaat lakke, jäta voodri ja plaadi vahele õhuvahe ka.
trumm
külaline

kerise taguse nurga üleminek sama loogikaga nagu uks. lagi üleni laudisega ja kui lae ja kerise vahe liiga väike, siis jah, ma paneks ka vaheseibidega mineriti sinna kerise kohale.
kudjape
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas kudjape »

trumm kirjutas:enne villa ja karkassi panekut pane ca 20 cm laiused fooliumi ribad sinna karkassi alla otsapidi ja teibi fooliumteibiga seina külge, need keerad pärast külje pealt villale peale (ukse juures ntx) ja teibid pealmise fooliumiga kokku (muidu lihtsalt pääseb niiskus külje pealt ikka sinna soojustuse sisse)
Kui seinad on Narva blokist ja sein ei ole vuukide tõttu sile, siis kas nt fooliumiga kaetud bituumenlinti (seda on mul üle) võib seina ja reika vahele panna, et siis vajutab bituumenlint vuugid ja muud praod täis? Sein, reika alla see lint ja fooliumipaber ning siis kinni kruvida.?? Mis arvad?
Leiliruumis on aken ka, mis makrofleksiga kinni lastud, kas sellele makrofleksile peab midagi peale ka panema, et see kuumust ei saaks. Mingi teip?
Külaline
külaline

Re: sauna seina tegemine ja narva blokk

Lugemata postitus Postitas Külaline »

tegelt ei oska miskit arvata... kui bituumen on fooliumiga kaetud, siis sealt midagi kuumusega ei auru ega lendu, seega seda ilmselt kartma ei pea.

makrofleksi kasutati mul sauna ukse ettepanekul ka, need vahukohad katsin ma küll fooliumteibiga (tont teab, äkki lendub midagi kuumusega) ja katsin siis puitliistuga.
Kudjape
külaline

Lugemata postitus Postitas Kudjape »

Külaline kirjutas:tegelt ei oska miskit arvata... kui bituumen on fooliumiga kaetud, siis sealt midagi kuumusega ei auru ega lendu, seega seda ilmselt kartma ei pea.

makrofleksi kasutati mul sauna ukse ettepanekul ka, need vahukohad katsin ma küll fooliumteibiga (tont teab, äkki lendub midagi kuumusega) ja katsin siis puitliistuga.
Ma kardan, et see vaht seal akna vahel mureneb ja hävineb. Ei teagi mida teha.
trumm
külaline

miks ta peaks hävima?
uv-kiirgus lagundab vahtu... seepärast tulebki ta kinni katta
Vasta