Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
õhk vesi
külaline

Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?

Lugemata postitus Postitas õhk vesi »

http://cgi.ebay.de/Waermepumpe-4100-W-P ... dZViewItem

TERE
Kas keegi oskaks neid variante kommida?Või keegi saksa keele oskaja äkki tõlgiks nats et kas need on basseini kütteks või mis?Või on proovinud keegi ise meisterdada sellist lihtsat skeemi.
Ja veel et mis ellest siis sai lõpuks,Jäi soiku??? Või mattus vaidluste alla ära http://www.vennad.ee/asn/viewtopic.php?t=5539
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kas otsid õhk -vesi pumpa?soodsalt?
helista 5052537
saan ehk aidata
Koristaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Re: Õhk- vesi soojuspump ise meisterdada?

Lugemata postitus Postitas Koristaja »

õhk vesi kirjutas:... Kas keegi oskaks neid variante kommida?...
tundub, et sama asi põhimõttelt, mis vanas teemas ka märgitud:
Pilt
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Pealkirigi ütleb, et tegu on basseini soojendusega. Aga ta teeb ka muid aretusi, saab vaadata müüja teiste oksjonite alt.

Kui aga vaja aretuseks erineva võimsusega on-off tüüpi välisosasid, siis saan pakkuda.

Tootja LG. Uued.
olemas mitu tk 7kw ja ka mõni võimsam.
Kõigile saab ka 2kw pakendis ja puldiga siseosa juurde, edasine aretus tuleb juba endal teha.

Huvi korral saab siin saata privaatsõnumi või eavp@hot.ee
lihtsalt M
külaline

Lugemata postitus Postitas lihtsalt M »

Ehk saab siit midagi mõistlikku
http://soojustehnika.ee/
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

lihtsalt M kirjutas:Ehk saab siit midagi mõistlikku
Ega ikka ei saanud küll.

Pole mõtet panna linke, kus reaalselt midagi olemas pole. Sama hästi võiks linkida Google-sse.
pumbaostja
külaline

Lugemata postitus Postitas pumbaostja »

Tupsik kirjutas:
lihtsalt M kirjutas:Ehk saab siit midagi mõistlikku
Ega ikka ei saanud küll.

Pole mõtet panna linke, kus reaalselt midagi olemas pole. Sama hästi võiks linkida Google-sse.
Mmmm, mis sa mõtlesid selle all? Ma sain küll selle lehe lahti :shock:
Nagu aru saan müüvad nad soojuspumpasid. Muide, üks väheseid julgeid kes on hinnad ka juurde pannud.
Olen siin surfanud ja uurinud ka endale neid lahendusi ja tähtsad "suurfirmad" ei näita kuskil hindu. Tehke päring, helistage jne. krt mul seda vaja on. Ma tahan hinda teada ja kül ma siis edasi oskan ise ka arvutada.
Ilmselt on põhjus selles, et muidu inimesed ehmatavad ära kui kohe nende hindu näevad. See oli nüüd küll off-topic
õhk vesi
külaline

Need pumbad Hiinast ju ,ja täiesti testimata meie kliimas.Nende ÕV pumpa pole veel ühtki eesti ega vist ka lähiregioonideski.Ja cop ist pole juttugi teatud temp.ide juures -7,-10 ,-15?????Kas nad üldse põhjamaadesse ongi mõeldud.Põhi turg ja palju maksujõulisi kliente on ju palju soojemas vööndis.Ilmselt seal neid müüaksegi. Hind on küll ahvatlev,aga..........

Ise enda rahakoti peal ei tahaks neid testida,äkki ei vea välja ,mis siis??
Kuni 15000.- paneks ehk mängu.
pumbaostja
külaline

natuke juhm

Aga äkki keegi oskab öelda mis on õhk-vesi soojuspumba põhieelduseks, et ta ka -10C sooja toodaks?

Ma nagu just vaatasin, et kuna neil sees suht tuntud tootjate tehnika, et siis ei tohkis väga hirmu olla, et äkki ei tööta. Samas jälle olen ses suhtes juhm, et mis osa soojsupumbal on see mis effektiivse soojatootmise tagab? Kas selle vedeliku tüüp mis seal sees ringleb või kompressori võimsus? Või veel midagi kolmandat?

P.S Jah, hinnad on ahvatlevad aga saaks natuke targemaks, et mida peaks nagu küsima, et mitte ämbrisse astuda. Võibolla isegi võtaks riski ise.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

-10C toodavad nad kõik sooja.

Mida võimsam kompressor, siis tavaliselt on kasutegur suurem lahjematega võrreldes.
õhk vesi
külaline

Kas toodavad sooja või ei tooda -10 selles polegi küsimust.Küsimus on cop is et mis effekti sellel temperatuuril veel on.
pumbaostja
külaline

Ehk siis peab uurima müüjatelt, et mis on COP -10C juures? Ja kellel see näitaja kõrgeim sellel ka siis kõige effektiivsem? Sain ma õigesti aru?
soojustehnika.ee
külaline

Lugemata postitus Postitas soojustehnika.ee »

pumbaostja kirjutas:Ehk siis peab uurima müüjatelt, et mis on COP -10C juures? Ja kellel see näitaja kõrgeim sellel ka siis kõige effektiivsem? Sain ma õigesti aru?
tere
tehnilistes andmetes on tegelikult andmed välja toodud(COP)+7C juures ja 0C juures. COP -10 C juures on 1,63(tegelik) , lähiajal saab täpsemad andmed ka -15Cjuures(kliendilt).
tahaks vaid lisada veel seda,et ega soojuspumpade valmistamisel võib erinevusi olla vaid töö kvaliteedis ja kasutatavate seadmete töökindluses.

Ka soojuspumbad pole mingid imeloomad- erinevused on disainis,tehnilises varustuses ,külmaaines.

Ega füüsikaseaduste vastu ikka ei saa, ja igiliikurit pole keegi leiutanud

Edu kõigile!! :D
Ka autode müüjad pakuvad teile autot ,mille kütusekulu on praktiliselt olematu- ostes auto ,avastate et tegelikut on ta ikkagi suurem......siis tuleb sada ja üks põhjust selle erinevuse põhjenduseks :D
Dream0Box
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Dream0Box »

Olen nüüd jõudnud nii kaugele, et Hitachi RAC35 õhk-õhk on vee peale ringi ehitatud ja juba nädal aega kütab ~150 ruudust maja. (järel 4 radikat ja 1. korruse põrandaküte). Keskmine voolutarve on on enamvähem 1 kw /tunnis. No aga väljas on 10 kraadi sooja kah :).
COPi ei oska kommenteerida, sest soojusmõõtjat vahel pole. Siit ka küsimus: kas keegi pakuks või oskaks soovitada (soovitavalt töötavat ja odavalt) soojusmõõtjat, mida sinna vahele panna et COP kätte saada? Omal ka huvitav teada, kui kaua on võimalik 1 KW-ga sellist maja kütta. Mingi N tonni lihtsalt huvi pärast välja käia nagu ei tahaks.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Dream0Box kirjutas:Olen nüüd jõudnud nii kaugele, et Hitachi RAC35 õhk-õhk on vee peale ringi ehitatud ja juba nädal aega kütab ~150 ruudust maja. (järel 4 radikat ja 1. korruse põrandaküte).....
Kus regioonis asi asub ja mis välisosa juhib?

Mingi soojusmõõtja (suure maja oma ) sai kunagi osta.ee lehelt ostetud, aga talle oleks tulnud veel mingi andur muretseda, mida kaasa ei saanud. Andur käib veemõõtjasse.
Dream0Box
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Dream0Box »

Maja Tallinna külje all. Originaalis oli õliküte, paar aastat tagasi sai soojuspump paigaldatud, kuid seisis peaaegu kasutult, see siseosa müra on sellel mudelil suht talumatu. Telekat ikka ei vaata kui kõrval undab. Sellest ka see ringitegemise soov.

Tegelikult pole midagi muudetud, siseosa toimib täies funktsionaalsuses nii nagu ta on loodud. Võimsust reguleerib siseosale etteantud õhu temperatuuriga. Ta suudab päris hästi aru saada, kui näit. põrandakütte termostaat kinni läheb, siis võimsus kukub kusagil 500-700 W peale.
Põhiprobleem oli siseosa mootori pöörete reguleerimine, otsisin lisamootorit, et ainult mootor ilma tiivikuta järgi panna, aga ei leidnud. Siis aga leidsin primitiivse lahenduse: nimelt mässisin rootori labad hea õhukese veniva kleeplindiga kinni, las pöörleb kui tahab, müra on praktiliselt null. Algul oli pisut liiga raske lint, siis läks balanksist välja ja hakkas vibratsiooni tekitama.

Kesküttel on radikatel ja ka põrandal termostaadid peal ja praegu ei oska nagu millegi üle viriseda. Toas on 23,5 kraadi, sellest ka ilmselt pisut suurem elektrikulu kui prognoositud. Kuid praegu tundub et 600 EEKi kuu ei tohiks olla probleem kätte saada. See teeb 60L kütet, eelmisel talvel katlaga küll alla 120-150 L kuus hakkama ei saand, talvekuudel üle 300 L. Sooja vee arve tuleb muidugi juurde. Eks näis, mis temperatuurini välja veab. Asi ise ainult 3,5 kW nominaalis, aga kui ostsin siis ei osand sellist ümbertegemist ette näha.
Külaline
külaline

Dream0Box kirjutas: Eks näis, mis temperatuurini välja veab. Asi ise ainult 3,5 kW nominaalis, aga kui ostsin siis ei osand sellist ümbertegemist ette näha.
Mul 6 kW Fujitsu baasil tehtud õ-v pump vedas möödunud talvel kuni -10C välistemperatuurini välja, sellest külmema ilma puhul hakkas tubades temperatuur +21C..+22C-st allapoole langema. Majas köetavat pinda ca 135 m2.
cop-i saab põhimõtteliselt siseneva ja väljuva vee temperatuuri ning voolukiirust mõõtes kindlaks teha aga lihtsam on võrdlusmeetodit kasutada. Kui oled varem millegi muuga kütnud, siis peaks maja soojavajadus teada olema ja selle ning soojuspumba poolt tarbitava võimsuse abil saab kasuteguri välja arvutada.
somm
külaline

Re:

Lugemata postitus Postitas somm »

Analoogsed pumbad on juba aastaid Soomes kasutusel.mingeid probleeme pole tekkinud.sooja jätkub.kui nyyd v6rrelda Eesti ja Soome hindu ,siis sama kauba saab Eestist "v6ileiva"hinnaga, Soovitan soojalt: 5 aastase kasutus kogemusega
Pumpa ehitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Pumpa ehitaja »

Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
Külaline
külaline

Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Külaline kirjutas:
Pumpa ehitaja kirjutas:Pole mingit probleemi ehitada õhk-õhk soojusvaheti ümber. Olen selliseid küll teinud. Paned Alfa Lavali freoon-vesi soojusvaheti vahele ja küttatki vett.
kust kohast neid saada võiks, neid soojusvaheteid ja mis hinnaga need on ka ?
alfalafalil väga kallid. Mina ostsin OÜ GEA WTT Baltics, 7kw maksis 3500.-, alfas analoogne u 7500.-
Külaline
külaline

Mis temperatuuriga vett see ise tehtud õhk-vesi soojuspump toota suudab?
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Külaline kirjutas:Mis temperatuuriga vett see ise tehtud õhk-vesi soojuspump toota suudab?
orienteeruvalt 40-45C
Pumba ehitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Pumba ehitaja »

Ise olen ostnud mitmeid soojusvaheteid soojuspumpadele Alfa Lavalist ja hinnaga 3000-4000kr. Kvaliteediga väga rahul. WTT GEA omad eriti kaua vastu ei pea. 40-45C tuleb vabalt välja, kui põrandakütte siis on madalamaid temp. vaja.
Peetja
külaline

Lugemata postitus Postitas Peetja »

Huvitav jah! Kuid soojusvaheti valikul Te peate ju arvestama mingisuguse temperatuuri vahega siseneva ja väljuva kütevee puhul. Reeglina on 5-7C. Ja kui nüüd arvutada siis 50C pealevoolu vee saavutamiseks peab tagastuva vee temperatuur olema min. 43C. Teisipidi millise temperatuuride vahele on radiaatorid arvestatud kas 10C või 15C. Põrandakütte puhul olen kül nõus, et kui tagastuv on 24C siis pelevool 29-31C on maja suureslaastus soe aga radikate puhul kahtlen väga. Samas on ka siilile sega see, et mida madalamat temperatuuri soojuspump toodab seda efektiivsem see on teisipidi aga on COP väga kesine. 10kW freoon-vesi soojusvaheti maksab 2800.-eek arvestusega tagasivool 40C ja pealevool 45C. :good:
Vasta