ROTID JA HIIRED

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Volli
külaline

ROTID JA HIIRED

Lugemata postitus Postitas Volli »

Kindlasti on paljudel probleeme närilistega. Nii kui sügis kätte jõuab, nii need kuradid majja ründavad. Tegemist siis uue puitvoodriga majaga, I korrus fibo, II puitkarkass.
Kuidas neid tõpraid majast eemale hoida? Kas mingi tõhus keemia või elektroonika? Või äkki mingi muu hea lahendus?

Või peaks ehitama uue betoonist alajaamatüüpi maja, kui muu ei aita? :evil:
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: ROTID JA HIIRED

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kus sa elad, et sul nendega probleem on?
Kas tulevad siis läbi fibo sisse? :shock:
omal on vaid penokast maja ja eelmisel sügisel ei tulnud ühtegi, sellel ka veel mitte. Ehk tulevad alles? :roll:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kus ma elan? maal elan. Maja on küll fibost I korrus, II k. on puitkarkass ja vahelagi ka puittaladel. Soojustuseks on vill.... :(
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

Mürk või kass aitab. Mõlemad koos ei ole hea, kass sööb muidu mürki söönud hiire ära ja siis põeb paar päeva. Mürgiga jälle see jama, et koolevad kus juhtub.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
Volli
külaline

Tundub, et ei ole kellelgi sellist probleemi... Ok. Tegelikult tellisin juba endale inglismaalt rotipeletaja, vaatab kuidas t;;tab ja kas kasu ka on.
kinnisvaramull
külaline

Lugemata postitus Postitas kinnisvaramull »

Endal ka haja puitvoodri, tuuletõkke ja villa ning kipsmaja. 2 koera ja kass ja ei ühtki närilist pole ma näind. Vundamendi tuulutusaugud on võrkudega ilusti suletud ja pole ka muret...
Külaline
külaline

Volli kirjutas:tellisin juba endale inglismaalt rotipeletaja
Mis loom see on ?
Volli
külaline

See on sihuke imeloom mille ühendad elektripistikusse kus siis viimane hakkab saatma mööda elektrijuhtmestikku elektromagneetilisi võnkeid + ultrahelilaineid. Kuna signaal liigub mööda juhtmestikku siis katab "kaitsevõrgustik" kogu maja ja mis põhiline, see pääseb ka seina ja lae taha. Vot sihuke imeloom siis, parem kui kass.
Olen 4 päeva kasutanud, enam ei ole ühtegi krõbinat kuskil kuulda.Loodan , et nii jääbki.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Volts, hoia meid edaspidigi selle teemaga kursis :P
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

mis see imeloom ka raha maksab?
Külaline
külaline

mul ka sama asi olemas, soovitan igati. Rotisitta pole enam valamu alla tekkinud peale selle väärt aparaadi kasutusele võttu :)
taritz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas taritz »

Nagu öeldakse ,et nagu inimene harjub poomisega,algul vingerdab ,aga pärast harjub ära ja nii on ka hiirtega harjuvad ära selle võnkega
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Mind hoopis huvitab asja tehniline pool. Kuidas tundlikumad seadmed (audio näiteks) suhtuvad sellesse konstantsesse läbusse, mis juhtmetesse paisatakse?
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

aga inimaju ise? :shock:
Volli
külaline

Inglismaalt tellides kujunes asja hinnaks 1058 eeki. Igasuguste kodumasinate audio/video/PC jms suhtes pidi olema asi kahjutu. Sama kahjutu pidi olema ka kõikidele muudele elusolenditele v.a kõik närilised k.a lemmiknärilised ja sitikad, putukad jms saast
Minu ajule ei ole aparaat veel mõjunud, kui mitte arvestada, et õppisin 2päevaga ära ladina keele ja suudan peast arvutada miljoni piires :lol:

Kellel huvi võib vaadata aparaadi kohta täpsemat infot allolevalt lingilt

http://www.martleyelectronics.co.uk/pes ... odent.html
linnokas
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas linnokas »

mingid sarnased vidinad saab eestist odavamalt. Need vist toimivad küll pigem õues. Aga kellel huvi, siis osta.ee oksjonil on neid ka praegu: http://www.osta.ee/index.php?fuseaction ... ms&id=1492

-Hannes
itipoiss ehitusmaalimas
hei
külaline

ROTID JA HIIRED

Lugemata postitus Postitas hei »

Kas keegi oskaks öelda, kust saaks osta rotipeletajat patareidega, asi selles, et oma keldris ei ole elektripistikut.
Külaline
külaline

Mina ostsin Soome K-Rauta st endale selle peletaja õue, kus mügrid on muti kombel kõik oma hunnikuid täis kaevanud. 2 nädalaga pidi toimet märgata olema, aga minul kaevavad vaata et selle peletaja ma seest välja - ühesõnaga ei mingit tolku ja maksis 40eur raisatud raha. Seadeldis pidi katma 500m2 ala. Kui keegi oskab mügridele mdagi soovitada, siis ootaksin ka nõuandeid, nimelt siis õues toimetavad.

hei kirjutas:Kas keegi oskaks öelda, kust saaks osta rotipeletajat patareidega, asi selles, et oma keldris ei ole elektripistikut.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Külaline kirjutas:Mina ostsin Soome K-Rauta st endale selle peletaja õue, kus mügrid on muti kombel kõik oma hunnikuid täis kaevanud. 2 nädalaga pidi toimet märgata olema, aga minul kaevavad vaata et selle peletaja ma seest välja - ühesõnaga ei mingit tolku ja maksis 40eur raisatud raha. Seadeldis pidi katma 500m2 ala. Kui keegi oskab mügridele mdagi soovitada, siis ootaksin ka nõuandeid, nimelt siis õues toimetavad.

hei kirjutas:Kas keegi oskaks öelda, kust saaks osta rotipeletajat patareidega, asi selles, et oma keldris ei ole elektripistikut.
Sõber viis selle "peletaja" (nuia kujuline) Bauhoffi ja nõudis raha tagasi :rotfl:
Külaline
külaline

To Rostfrei: mis selle nuiaga siis oli et tagasi viis? Minu oma piniseb küll nii mis jube, kuidas aru saada veast? Toote infos ju ka kirjas, et sõltub pinnasest jne (mnjah, minul just see nö parim savipinnas kus pidi hästi töötama) Mõtlesin et mul intelligentsed mügrid on :) Mürk neile ka ei maitse, täitsa närvi ajab juba, kui kõik mis istutad paistetakse maa alt nahka :(
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Külaline kirjutas:To Rostfrei: mis selle nuiaga siis oli et tagasi viis? Minu oma piniseb küll nii mis jube, kuidas aru saada veast? Toote infos ju ka kirjas, et sõltub pinnasest jne (mnjah, minul just see nö parim savipinnas kus pidi hästi töötama) Mõtlesin et mul intelligentsed mügrid on :) Mürk neile ka ei maitse, täitsa närvi ajab juba, kui kõik mis istutad paistetakse maa alt nahka :(
Tagasiviimiseks oligi kaks põhjust:
1) tüübid kündsid "nuia" lausa viltu maa sisse
2) ise ei saanud enam magada, see pinin käis endale (mitte närilistele) närvidele
Õhuke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Õhuke »

Ja mina mõtlesin, et olen üksinda nende peletistega hädas :scratch: Olen proovinud igasuguseid vigureid. Sihuke nuia modi peletaja mis piiksub -proovitud täiesti mõtetu vidin. Mul ajasid teise maa seest välja. Karbiiti käikudes olen proovinud, hommikuks olid karbiidi jäänused kenasti hunniku otsas maa peal. Mingisugust efekti on nandnud tuulega toimetav käristi, nii 10m raadiuses hoiavad eemale. Parasjagu maasika peenra kaitseb ära. Muidugi pläriseb teine ka päris korralikult. Maja ligi ei taha tuua. Soomest tõin mingit mürki, musta värvi graanulid, sõid ja naersid. Kevadel ilmus meie podidesse uus spetsiaalne muti mürk, pidi kõik mutid nädalaga taevastesse penardesse saatma. Mul hakkasid rajakad hullemini toimetama. Torulõksudega olen paar tükki kätte saanud. Ilmselt noored, vana kraabib toru täis. Nüüd otsin Moksvits või Zigulli tüüpi autot, prooviks gaasiga. Tänapäevaste liigutajate heitgaasi peale ainult naeravad. Kui keegi mõne töötava nõksu välja pakuks teeks hea meelega :jooma välja ja mitte ühe sixpaci. Targad andke teada mida teha.
Diletant ehituses aga ehitan....
...ainult endale
Külaline
külaline

Minu üks tuttav oli mootorratta summuti tossuga lahti saanud (ei tea muidugi kaua toime nüüd kestab), lasi kuni kogu maa aukudest tossu üles tuli. Müügil on aga selline mürk (Soomes vähemalt), mida kasutatakse talvel dets-märts vist oli, kui lumekate on tekkinud ja siis lumme tehtud käikudesse puistatakse toasoojalt seda ainet. Mina ootan talve ja kavatsen ära proovida igatahes, kallis ka ei ole mingi alla 10eur oli vist viimati poes. Kui Eestis poes käisin selle teemaga, siis öeldi, et mutid olevat kaitse all? No minul igatahes mügrid teevad paha, aga siiski ühed elukad nad küik. Nuiad-peletid-mürgid ei ole siiani tulemust andnud, viimaseks lootuseks see talvel kasutatav. Edu!
Õhuke kirjutas:Ja mina mõtlesin, et olen üksinda nende peletistega hädas :scratch: Olen proovinud igasuguseid vigureid. Sihuke nuia modi peletaja mis piiksub -proovitud täiesti mõtetu vidin. Mul ajasid teise maa seest välja. Karbiiti käikudes olen proovinud, hommikuks olid karbiidi jäänused kenasti hunniku otsas maa peal. Mingisugust efekti on nandnud tuulega toimetav käristi, nii 10m raadiuses hoiavad eemale. Parasjagu maasika peenra kaitseb ära. Muidugi pläriseb teine ka päris korralikult. Maja ligi ei taha tuua. Soomest tõin mingit mürki, musta värvi graanulid, sõid ja naersid. Kevadel ilmus meie podidesse uus spetsiaalne muti mürk, pidi kõik mutid nädalaga taevastesse penardesse saatma. Mul hakkasid rajakad hullemini toimetama. Torulõksudega olen paar tükki kätte saanud. Ilmselt noored, vana kraabib toru täis. Nüüd otsin Moksvits või Zigulli tüüpi autot, prooviks gaasiga. Tänapäevaste liigutajate heitgaasi peale ainult naeravad. Kui keegi mõne töötava nõksu välja pakuks teeks hea meelega :jooma välja ja mitte ühe sixpaci. Targad andke teada mida teha.
Külaline
külaline

Mingid mutid on pseudoprobleem, võrreldes majas elavate/surevate/närivate närilistega. Jäägem teemasse.
Õhuke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Õhuke »

Külaline kirjutas:Mingid mutid on pseudoprobleem, võrreldes majas elavate/surevate/närivate närilistega. Jäägem teemasse.
Vabanda, et sekkusin põhjapanevasse arutellu vale elukaga. Ja mutirajaks kurivaim ei ole näriline ka. Veelkord vabandust peene teema risustamise eest. Ei tahtnud uut posti teha. Aga kui loed mutid pseudoprobleemiks siis väidan, et närilised majas on puhas peremehe laiskus.
Diletant ehituses aga ehitan....
...ainult endale
Vasta