klinker "nutab"

klinker
külaline

klinker "nutab"

Lugemata postitus Postitas klinker »

Mõned aastad tagasi valatud betoontrepile ja betoonist tuulekoja põrandale (all fibo) said sellel aastal paigaldatud klinkerplaadid. Sellised kivimosaiik-mustriga, libisemiskindlad. Betoonile siis niiskustõkkelahu Aquastop (roosa), siis klinkerplaadi paigaldussegu, siis plaat. Vuugid vastava vuugitäitega ja laudise ja põranda vaheline pilu silikoniga ja ilu mõttes peale veel liist(uke). Ilus, korralik, puhas. Aga õnn üürike- ilusate soojade ilmadega oli kõik korras. Paar päeva tagasi märkasin, et trepp on märg ja trepiplatvorm, mis jääb kinnisele verandale, ka. Väljas sadas küll vihma, aga see ei puutunud asjasse. Arvasime, et võib-olla üleeilne jahe öö ja eilne soojem päev tekitasid mingisuguse temperatuuride kõikumise, mis selle asja esile tõi (kuigi väga ebaloogiline). Täna hommikul, kui veel ei sadanud, olid põrand ja trepp suhteliselt kuivad. Lõunast aga jälle märjad ja nii märjad, et klinkerplaatide peal lausa veepiisad (aga väljas sajab vihma ka!). Milles asi? Plaadid paigaldatud asjatundja poolt, kõik peaks olema hästi tehtud. Ja veel üks asi - need plaadid, mis on astmete kügedele vertikaalselt paigutatud ja mille aluseks on fibo, on täiesti kuivad! Seletage mulle see asi ära, ehk on keegi sellise nähtusega kokku puutunud. Sellist nutvat treppi ma küll ei igatsenud. Ja kas on võimalik midagi ka muuta või parandada või jäängi ma teda igavesti kuivatama? Ja kui nüüd ootamatult külmaks läheb, kas siis uisutangi? Tänud.
Illar
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Illar »

Kui niiskustõke korralik, siis läheb mõte õhuniiskuse kondenseerumisele.
Kui tekitaks verandale pisut sooja, siis näeks, kas higistamine jätkub või muutub mingis suunas... :)
Ainult kätest ei piisa.
klinker
külaline

klinker "nutab"

Kahjuks ei saa seda verandat kuidagi soojemaks , sest ta selline lahtist tüüpi: küljeaknad klaasitud, aga eest lahtine, ilma ukseta. Kui ma aga täna hommikul, peale öist laussadu ja tormituult oma lappide ja moppidega tõttasin klinkrit kuivatama, siis üllatus-üllatus - kõik oli täiesti kuiv! Ja väljas õhuniiskus 98%. Mis see siis on? Kotermann või?
Teine külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Teine külaline »

See, et betoonil plaadid higistavad aga fibol kuivad, viitab otseselt kondentsile. Betooni ja fibo soojusmahtuvusel suur vahe, fibo soojeneb hommikul koos temperatuuri tõusuga, betoonil inerts palju suurem. Ehitusvälist võrdlust tuues kui hoida külmutuskapis näiteks saiapätsi ja veepudelit ning need ühel ajal tuppa lauale tõsta, siis päris kindlasti pudel kattub piiskadega aga sai jääb kuivaks.
Seega plaatija töö kvaliteediga pole mingit pistmist ja kui see ruum on avatud välisõhule ja temperatuurimuutustele, on see olukord vältimatu.
Sarnast asja võite näha sügishommikul - avatud katuse all on suurema erikaaluga asjad näit. kivi või metall märg
klinker
külaline

klinker "nutab"

Teine külaline, aitäh selge ja loogilise seletuse eest!
Vasta