Soomes mökki puurkaevule rõhurelee ja hüdrofoori nuputamine.
Soomes mökki puurkaevule rõhurelee ja hüdrofoori nuputamine.
Lugemata postitus Postitas nokits7 »
Ise mõtlesin paigaldada sinna ujukiga paagi, mis oleks ühndatud puurkaevuga ja sinna juurde veeautomaat, mis sealt reservuaarist siis vett võtaks. Talveks kõik lahti ja ära muidugi. Ehk on mingi lihtsam lahendus või ongi nii õige?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Soomes mökki puurkaevule rõhurelee ja hüdrofoori nuputamine.
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sul ei ole vaja enam ise mõelda.nokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 12:03 Ise mõtlesin paigaldada sinna ujukiga paagi, mis oleks ühndatud puurkaevuga ja sinna juurde veeautomaat, mis sealt reservuaarist siis vett võtaks. Talveks kõik lahti ja ära muidugi. Ehk on mingi lihtsam lahendus või ongi nii õige?

Ei saa aru, miks sa siiani ei ole foorumi otsingut kasutanud, kuid märksõna on "rõhurelee" ja teema peaks olema 3-4-5 aasta vanune.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 57 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
Aga tee siis keermega liide vahele, saad mõlemat pidinokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 13:51 Tänud vastuse eest. Vabandust, et ma kohe ei märkinud, et puurkaevu ringi tegema ei soovi hakata. Ehk tahaks kunagi talvel suusatama minna. Siis on ju maru hea, kui vajutan nuppu ja saan kaevust iga ilmaga/külmaga ämbriga saunavee kätte.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
-
- autodidakt
Ega ma ei teinudki midagi ringi, lihtsalt panin rõhurelee vahele ja hiljem lisasin paisupaagi.nokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 13:51 Vabandust, et ma kohe ei märkinud, et puurkaevu ringi tegema ei soovi hakata.
Jõua otsusele, sest esimeses postituses kirjutasid, etnokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 13:51 Ehk tahaks kunagi talvel suusatama minna. Siis on ju maru hea, kui vajutan nuppu ja saan kaevust iga ilmaga/külmaga ämbriga saunavee kätte.

Jälle oma kogemustest. Kas eelmine või üle-eelmine aasta kevadel kui ilmad juba soojad ja ämm-äi sai suveks maale küüditatud, siis ühel päeval SOS kõne, et kraanist jookseb kogu aeg vett. Käskisin pumba välja välja lülitada ja õhtul läksin vaatama. Mul tuleb kaevukastist välja kaks kraani, milledest ühe küljes on omakorda 3-ne kollektor, kuhu saab ühendada erineva kasutusotstarbega voolikuid. Kollektori küljes on eraldi kraanid. Asi oli selles, et hiliskevadel oli öösel visanud kõvad külmakraadid ja kollektori ja nn peakraani ühenduses jää surus ühenduse korralikult katki.
Edasi mõtle ise kuidas kavatsed kaitsta kraani sisse jääva paari tilka külmumise eest. Ära alahinda jää paisumisjõudu!

-
- autodidakt
Nonii, nokits7, tee nüüd oma suukene ilusti lahti, sest ma hakkan sind nüüd "toitma".

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
-
- autodidakt
Suvaline, kas sa mu kommentaaride joone all olevat motot ikka oled lugenud? Tundub, et ei.suvaline kirjutas: 28 Mär 2025, 19:16 Urmas, ettevaatust: mõni lähebki torupoodi ja küsib "ämmaühendust"!

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
Ilmselt esineb ka nii lolle eksmplare, aga saage aru ka poemüüjast: tema peab selle naermise kõhuvaluga veel homme ka tööle ilmuma.
-
- autodidakt
Müüja võib alati naerust saadud akuutse kõhuvaluga EMO-sse või kui valulävi on veidi suurem, siis oma perearsti poole pöörduda töövõimetuslehe saamiseks.suvaline kirjutas: 28 Mär 2025, 19:53 Ilmselt esineb ka nii lolle eksmplare, aga saage aru ka poemüüjast: tema peab selle naermise kõhuvaluga veel homme ka tööle ilmuma.

Tänud jällegi vastuste eest, aga ei ole vaja nii sarkastiline olla. Minu mõte on see, et puurkaevu lahti ei võta ja see voolikuga pool jääb nagu on (ka talveks). Ma ei taha soomlaste tehtud korralikule puurkaevule omi töntse näppe külge ajada. Lüliti ja maapealne osa ei käi mul arvatavasti ülejõu. Seal on kaks kuulkraani, üks voolikuga ja teine ilma. Sinna vaba otsa tahaks midagi mobiilset aretada, mida talveks ära võtta (paarikümne liitrine paak ujukiga, mis lülitaks puurkaevu sisse ja kust veeautomaat võtaks vett). Ma lihtsalt ei tea, mis paak sobiks ja kuidas ujukit sinna pookida (idee poolest sobiks ka suurem kaanega ämber, kui kaane sisse paar auku teha). Kas tühjenduspumba ujuklüliti teistpidi töötab/töötama saab panna? Või on mingeid sarnaseid valmis lülitiga paake või nivooregulaatoreid? Veeautomaadi pool on lihtne ja klaar.
-
- autodidakt
Pole tänu väärt, aga ei saa jällegi aru, et miks tänapäeval võetakse igat kirjutatud lauset isikliku solvamisena. Ei saada aru isegi lause lõpus olevast emotikonist? Kas mina võin pretensioone esitada sinu esimese postituse kohta? Kuidas foorumlased pidanud sulle andma konkreetseid soovitusi sinu esimese või viimase postituse põhjal, kus ei ole juures ei joonist ega fotot kogu süsteemist? Võib-olla oleksid tasulise selgetnägija poole pöördudes saanud paremaid soovitusi kui tasuta foorumi kommenteerijate käest?nokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 20:18 Tänud jällegi vastuste eest, aga ei ole vaja nii sarkastiline olla.
Ei midagi isiklikku, lihtsalt mõned minupoolsed tähelepanekud.
Annan oma õnnistuse ja minu poolest võid teha täpselt nii nagu oma esimeses postituses kirjutasid.
Ja ujukiga paagi võid talveks ka jätta, ei juhtu sellega midagi. Ja kui juhtub, ostad uue.nokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 12:03 Ise mõtlesin paigaldada sinna ujukiga paagi, mis oleks ühndatud puurkaevuga ja sinna juurde veeautomaat, mis sealt reservuaarist siis vett võtaks. Talveks kõik lahti ja ära muidugi.

Ei ole keegi solvunud. Vastupidi, hea meel, et keegi kaasa mõtleb, nõu annab ja vajadusel kriitikat teeb.Urmas kirjutas: 28 Mär 2025, 20:37 aga ei saa jällegi aru, et miks tänapäeval võetakse igat kirjutatud lauset isikliku solvamisena.

-
- autodidakt
Tänu kriitikale(tähelepanu juhtimisele vigadele) saavadki asjad paremaks.nokits7 kirjutas: 28 Mär 2025, 23:41 Ei ole keegi solvunud. Vastupidi, hea meel, et keegi kaasa mõtleb, nõu annab ja vajadusel kriitikat teeb.![]()

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Kauaks sooja vett jätkub?Urmas kirjutas: 28 Mär 2025, 18:17 Parempoolne kraan on haletsusest ämma suhtes tema jaoks tehtud nn väliköögi kompleks koos "soojavee boileriga", kuid ka sellele lisasin vahele paisupaagi, sest vesi soojenedes kippus voolikut ühendusest lahti lööma.
-
- autodidakt
Kui on nõusid kogunenud hõimlastega ühise lihaõgimise käigus veidi rohkem, siis naispool on kraanikausile punni ette pannud ja kausi vett täis lasknud. Mul ei ole spiraal tehtud sõltumatuks külmast veest ehk niipalju kui parasjagu torudes on, niipalju ka tuleb soojemat vett ja edasi juba kaevukülm. Mul oli ükskord lihtsalt kahju vaadata kuidas visatakse ära 15-20m uut PEM toru ja otsustasin kasutada. Paar-kolm kohvitassi või paar taldrikut saab korraga kindlasti sooja veega puhtaks lobistatud. Aaretekonteinerist nõudepesumasinast üks uuema välimusega nõuderest kah kõrvale ja juba mitu aastat kiidavad mind. Enne pesid nõusid või juurikad tagumikud uurakil.

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed