Kuidas lahendada põrandaküte vannitoas.

põrandad, põrandatööd
Infected
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Kuidas lahendada põrandaküte vannitoas.

Lugemata postitus Postitas Infected »

2 korruse vannitoa põrandal on osb ja sinna peale läheb 16mm põrandaküttetoru.
Põrandat saan tõsta max. 40mm

1)Põrandaküttetoru ja kipsivalu, kipsivalu jääb torude peale ca. 24mm. Kas on piisav?

2) Tycroc UHP 25mm sinna vahele toru, kipsplaat peale, selle peale hüdro ja plaat.

Või on paremaid lahendusi?
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 22 korda

Re: Kuidas lahendada põrandaküte vannitoas.

Lugemata postitus Postitas netmaster »

mõlemad on võimalikud.
1. Kipsivalu
Lisab põrandale veidi inertsi ja jäikust, kuid omal keerulisem paigaldada. Ühe ruumi jaoks pumpa tellida on vast liiga kallis. 40mm paksus on täiesti piisav.
2. Tycrock
Lihtne paigaldada, kuid kipsivalu positiivsed omadused peaaegu puuduvad. Kui paned, siis kasuta seal peal kindlasti põrandakipsi, võibolla isegi kaks kihti kui mahub.

Mõlemal juhul pead arvestama ka keraamiliste plaatide paksusega.
Ma tegin omale 40mm kipsivalu ja arvan, et see on parem variant. Samas mul valati ta koos ülejäänud teise korrusega. Kui ma oleks pidanud teda ise valama hakkama, siis oleks olnud mõtlemise koht, et kas ma ikka saan esimest korda elus kipsi valamisega hakkama. Keerukus sõltub muidugi kui suur ruum on.

Kolmas suht levinud variant on selline, et paned küttetoru maha ja kinnitad sinna vahele piisava paksusega kipsiribad. Seejärel valad vahed toru ümber kas kipsi või mingi isevalguvaga täis ja paned põrandakipsi peale. Kuna tegemist on 2. korrusega, siis sul pole Tycrocki poolt pakutavat isolatsiooni vaja ja hind tuleb ka kokkuvõttes soodsam.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Ise valiks selle;

Kolmas suht levinud variant on selline, et paned küttetoru maha ja kinnitad sinna vahele piisava paksusega kipsiribad. Seejärel valad vahed toru ümber kas kipsi või mingi isevalguvaga täis ja paned põrandakipsi peale. Kuna tegemist on 2. korrusega, siis sul pole Tycrocki poolt pakutavat isolatsiooni vaja ja hind tuleb ka kokkuvõttes soodsam.

Vahed valaks peenbetooniga ja isetasanduv peale. Peenbetooni ja isetasanduva hinnavahe on kordades.
Siis küttematt ja pahteldaks plaadiseguga kinni. Nüüd tuleb kindlasti küsimus, miks küttematt? Aga mis seda ruumi suvel kütab??

Toomas.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

toomas kirjutas: 24 Veebr 2025, 13:58 ...
Siis küttematt ja pahteldaks plaadiseguga kinni. Nüüd tuleb kindlasti küsimus, miks küttematt? Aga mis seda ruumi suvel kütab??
Kõik vannitoad-kasutajad ei vaja suvist kütet. Ma ei ole kunagi vajanud. Kortermajas soojendas käterätiredel piisavalt. Nüüd juba aastaid vesipõrandaküte, suveks keeran kinni. Redel ka olemas aga ei kasuta. Päike kütab aknast just parasjagu. Minu teada paljud kasutavad suvel aktiivjahutust hoopis.
Vasta