Kohustused

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
eerik2
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Kohustused

Lugemata postitus Postitas eerik2 »

Kuna jätkuvalt soovitakse võõrast teemat risustada, siis teen uue.
Ehk saab need mittesobivad postitused ka siia kantida.

netmaster kirjutas: 17 Veebr 2025, 14:31
eerik2 kirjutas: 17 Veebr 2025, 13:39 §1
Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki,
...mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade
ee, mis sellel rahva teenimisega pistmist on?
Sellel on pistmist Eesti riigi ja rahvuse säilimise, mitte millegi muuga.
Tegelikult ma tahtsingi, et sa umbes selleni jõuaks. Riigivalitsemise põhiseaduslik eesmärk on riigi ja rahvuse säilimine. Kui ogara naabri kõrval võlgu elamisel on oht riigi ja rahvuse säilimisele, siis vastutustundlik valitsus tõstab makse, mitte ei ole rahvale meelejärele. Haritum osa rahvast võiks siiski suuremat pilti näha ja sellest aru saada. See, kui vaeseks keegi nendest maksudest jääb, on suuresti igaühe enda teha.
Ega ma arvanudki, et sõnastus sobib, kuigi keegi väitis, et sobib mistahes sõnastus.
Jätkuvalt - funktsionaalne eesti keele lugemise oskus, ametnikuhärra.
Rikkaks ei ole end veel ükski valitsus ega riik maksustanud - Kreeka näide.
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 22 korda

Re: Kohustused

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Ega ma arvanudki, et sõnastus sobib, kuigi keegi väitis, et sobib mistahes sõnastus.
Mulle sobib mistahes sõnastus rahva teenimisest.
Nendes kahes lausefragmendis pole rahva teenimisest isegi mittemingisugust vihjet. Seal räägitakse riigi, rahvuse, keele jms. säilitamisest. Mis sellel rahva teenimise, heaolu, või mistahes muu sellise asjaga pistmist on?
See on pigem EKRE valijate ja muu pööbli poolt kultiveeritud arusaam, et valitsus peab neid teenima. Viimati nägin sellist tegelast ühes väikeses poes. Algas sellest, et kui taara eest saab liiga vähe õlleraha, siis on valitsus süüdi. Selle lõppu ei jõudnud ära kuulata, milles kõiges valitsus, EU ja ei tea kes veel süüdi on.
Rikkaks ei ole end veel ükski valitsus ega riik maksustanud - Kreeka näide.
sama lugu. Näita mulle põhiseaduse lõiku, kus on kasvõi vihjatud, et keegi peaks rikkaks saama. Ma ütlen veelkord - kui sõgeda naabri kõrval võlgu elamine ohustab riigi säilimist, siis on valitsusel kohustus midagi teha ja kui see on maksude tõstmine, siis ongi nii. Rahva enamus on sellise valitsuse valinud. Sul on täielik õigus olla rahulolematu, kuid valitsus ei ole midagi põhimõtteliselt valesti teinud. Mulle ka ei meeldi paljud valitsuse otsused, kuid ma saan üldjoontes aru, kuidas riik toimib ja milleks neid vaja on.
Vasta