soomesaun
soomesaun
Lugemata postitus Postitas Oss09 »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: soomesaun
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Puitu ega muid süttivaid materjale ei või kasutada lähemal kui 50 cm kerisest.
Korstent võid krohvida (valge tsement, punane tsement kui hall ei sobi) või katta keraamiliste plaatidega. Plaatide puhul kasuta liimimiseks spetsiaalset kuumakindlamat segu, muidu võivad lahti tulla.
aitäh,aga selle lagede vahelise varjatud korstnaosa kohta oskad ka midagi arvata????Kalvis kirjutas: 18 Jaan 2025, 09:48 Sauna teema grupp on kohasem, vales grupis küsid.
Puitu ega muid süttivaid materjale ei või kasutada lähemal kui 50 cm kerisest.
Korstent võid krohvida (valge tsement, punane tsement kui hall ei sobi) või katta keraamiliste plaatidega. Plaatide puhul kasuta liimimiseks spetsiaalset kuumakindlamat segu, muidu võivad lahti tulla.
-
- Ehituspenskar
Leiliruumis kehtib lisatingimus laele - kõik materjalid peavad kestvalt 130 C taluma (ja kuni 30 cm laest). Vahelaele muidugi vill.
Kui vahelagi tuleb puit sõrestik,millel 30 fooliumpaneel,kinnitusliist ja lehtpuuvoodri laudis,siis milleks vahelaele veel villa vaja on?Kalvis kirjutas: 18 Jaan 2025, 13:17 Ikka. Korstna vastu võib panna kuni 3 cm paksuse puitliistu, (põranda või lae) laua või mis iganes.
Leiliruumis kehtib lisatingimus laele - kõik materjalid peavad kestvalt 130 C taluma (ja kuni 30 cm laest). Vahelaele muidugi vill.
-
- Ehituspenskar
aga tänud ,et võtsid vaevaks nõu anda.Kalvis kirjutas: 19 Jaan 2025, 06:16 Leiliruumile - vahelaes - mia rohkem soojapidaust seda parem. Tehakse lausa vahelae madaldus selleks.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 101 korda
- On tänatud: 52 korda
Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Olles kokku saanud mõne kuulsa korvpalluriga, siis nende jaoks on Euroopa uste standard(vist 210cm ukseava, miinus lengi paksus) ikka jube diskrimineerimine(kui tähelepanu hajunud ja jutustades ust ei märganud, on ninast veri väljas). Ikkagi erisused.

-
- Ehitusveteran
Hea saun erineb sinu pakutavast. Kuklast laeni peaks oleva vaks vaba ruumi ja jalad peaks olema ka kerisest kõrgemal. Alla 2.30 pole see kuidagi võimalik ja see on vaid miinimum. Saab tutvuda saunakirjandusega.
See valge sauna ahi, sauna keris, see on minu projekteeritutud, disainitud, ehitatud.
-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ja külla tulnud keskmist kasvu korvpallur on laval nagu parasjagu emaihust tulnu ehk looteasendis?

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Keskmist kasvu korvpallur ei ole minu sauna teretulnud ja järeltulevad põlved ehitavad omale sobiva sauna ise kui soovivad. Normaalse sauna lae kõrgus on 2200 ja lava - lae vahe 1100Urmas kirjutas: 25 Jaan 2025, 00:05Ja külla tulnud keskmist kasvu korvpallur on laval nagu parasjagu emaihust tulnu ehk looteasendis?![]()
Muide, inimesed olevat oma arengus millegipärast järjest sentimeetreid juurde visanud. Miks, ma ei tea, aga võiks tulevikuga arvestada?
![]()
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Mitu cm peaks sellisel juhul olema ülemiste kerisekivide kõrgus põrandatasapinnast?RaJy kirjutas: 25 Jaan 2025, 07:15Keskmist kasvu korvpallur ei ole minu sauna teretulnud ja järeltulevad põlved ehitavad omale sobiva sauna ise kui soovivad. Normaalse sauna lae kõrgus on 2200 ja lava - lae vahe 1100Urmas kirjutas: 25 Jaan 2025, 00:05Ja külla tulnud keskmist kasvu korvpallur on laval nagu parasjagu emaihust tulnu ehk looteasendis?![]()
Muide, inimesed olevat oma arengus millegipärast järjest sentimeetreid juurde visanud. Miks, ma ei tea, aga võiks tulevikuga arvestada?
![]()
Kerist võib muidugi vist ka keldrist kütta?

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 54 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Käisin mõõtsin kiirelt oma saunas üle - mul on kerisekivide ülemine serv 900 ja minu pere on rahul. Varbad ei külmeta. Keldrist ei küta.ping kirjutas: 25 Jaan 2025, 11:22Mitu cm peaks sellisel juhul olema ülemiste kerisekivide kõrgus põrandatasapinnast?RaJy kirjutas: 25 Jaan 2025, 07:15Keskmist kasvu korvpallur ei ole minu sauna teretulnud ja järeltulevad põlved ehitavad omale sobiva sauna ise kui soovivad. Normaalse sauna lae kõrgus on 2200 ja lava - lae vahe 1100Urmas kirjutas: 25 Jaan 2025, 00:05Ja külla tulnud keskmist kasvu korvpallur on laval nagu parasjagu emaihust tulnu ehk looteasendis?![]()
![]()
Kerist võib muidugi vist ka keldrist kütta?
![]()
Kui juba mõõtmiseks läks siis lae kõrguseks 2240 ja lae ja lava vahe 1160
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 267 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Sõna "rahul" tähendab Eesti keeles, et inimene ei oska lähtuvalt oma rumalusest paremat soovida.
Probleem ei ole mitte "varvaste külmetamises" vaid organismi vereringes oleva vere suurest temperatuurierinevusest pea ja jalgade vahel.

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Oleneb ikka kerisest ka. Soome saunaraamatu joonisel on mõnikümmend kg kive kerisel. Mul 200 kg võrgu taga. Ülemised 130 cm põrandast.ping kirjutas: 25 Jaan 2025, 11:22Mitu cm peaks sellisel juhul olema ülemiste kerisekivide kõrgus põrandatasapinnast?RaJy kirjutas: 25 Jaan 2025, 07:15Keskmist kasvu korvpallur ei ole minu sauna teretulnud ja järeltulevad põlved ehitavad omale sobiva sauna ise kui soovivad. Normaalse sauna lae kõrgus on 2200 ja lava - lae vahe 1100Urmas kirjutas: 25 Jaan 2025, 00:05Ja külla tulnud keskmist kasvu korvpallur on laval nagu parasjagu emaihust tulnu ehk looteasendis?![]()
![]()
-
- Ehitusveteran
Ei ole hea mõte.
Teemakohane:
https://www.facebook.com/groups/traditionalsauna
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum