Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas
Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas
Lugemata postitus Postitas tfr »
Uus köögimööbel tuleb IKEA-st. Veidi absurdselt selgus, et IKEA mõõdistajad (kui tahad neilt koos paigaldusega tellida) tulevad alles siis, kui remont on tehtud, mitte enne - üritasin küll moosida neid, et äkki tulevad enne ja saab nendega koos ilusti pistikute/lülitite/jms asukohad läbi rääkida, aga selles osas olid nad täiesti jäigad.
Ühesõnaga, Lasnamäe tagaotsa (Mustakivi kant) 9-kordse maja 2-toaline. Hetkel on seal vanakooli nõukaaegne elektripliit, pistik ei tule praegu silme ette, aga lähipäevil saan minna üle vaadata. Aga kuna see on standardne lahendus, siis keegi kindlasti teab, mis vool/faasid seal on? Ja põhiküsimus - millised pesad tuleks lasta panna uutele? Uue lahenduse puhul pliidiplaat (induktsioon) ja ahi eraldi.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Re: Ahju/pliidi ühendamine Lasnamäe paneelikas
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
See tundub korteri kohta küll uskumatu. Mitme korteriga maja ja kui suur maja peakaitse on?
-
- Ehitusveteran
Vabandused teemaalgatajele:)
Krt, ei taha uskuda, et kõik, kes vähegi mägede korteris köögimööblit vahetanud on, on pidanud kogu kaabelduse kilbist uuesti vedama.kaimagk kirjutas: 07 Okt 2024, 21:31 Ega sul seal midagi head vastu ei vaata. Sellest olemasolevast juhtmest ehk pliidi saad tööle aga muude asjade jaoks ei jagu.
-
- Ehitusveteran

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Sinna saab asemele kenasti 3f pliidi panna.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lasnamäe 9-kordsetes olid pliidid ühendatud selliste pistikute ja pesadega ühefaasiliselt: Mismoodi saab pliiti täht/kolmnurgas reguleerida, kui iga pliidiplaat oli eraldi reguleeritav astmeliselt?Kalvis kirjutas: 08 Okt 2024, 09:18Vanad vene korteri elektripliidid olid 3 faasilised. Kasutatigi täht/kolmnurk ühendust astmelise reguleerimisega
Lugemata postitus Postitas systemre »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Sekt on selle kamba kohta õige sõna küll.dumbuser kirjutas: 11 Okt 2024, 23:47 A mis teema selle ikea (see tundub olema hullem sekt kui need jehoovafännid) asjaga on ?
Ma olen nende poes korra käinud ja omal jalal ma sinna rohkem ei lähe.
-
- Ehitusveteran
Veidi OT, aga minu arust ikeas hind ja kvaliteet paigas. Miks peaks oma raha matma karkassile kui viimistlus detailid on need mis jäävad nätavale. Aga tõsi, täispuit asju väga seal ei toodeta

Aga selle kaabelduse osas ma kratsin siin endiselt kukalt. Nagu ülevalpool mainitud, siis kuidagi ei taha uskuda, et kõik need tuhanded, kui mitte kümned tuhanded inimesed, kes "mägedel" köögimööbli välja vahetanud on, kogu kaabelduse ka uuesti vedanud. Ei kujuta seda protsessina ka hästi ette - WC/vannituba ja esik on juba varem renoveeritud, ilmselt tuleks siis seal kõik lahti lõhkuda ja pärast uuesti plaatida/värvida, see ajaks projekti eelarve kahjuks üsna kõvasti kummuli nii ajalises kui rahalises mõttes.
-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lasnamäe paneelikate tubade arv ei oma mingit tähtsust, pliidid ja nende pistikud olid kõik ühe tolle aja standardi(GOST) järgi.tfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Ühesõnaga, Lasnamäe tagaotsa (Mustakivi kant) 9-kordse maja 2-toaline.
Miks sa Lasnamäe majavalitsusest ei küsi, mis voolud või faasid nende majades on? Neil peaks idee järgi kõik projektid veel alles olema. Või kas sul endal kasvõi seda 1€-st lolli indikaatorit ei ole, et vaadata kruvika tulukese järgi, millises juhtmes on pinge?tfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Aga kuna see on standardne lahendus, siis keegi kindlasti teab, mis vool/faasid seal on?
Ma sain aru, et tegeled hetkel korteri renoveerimisega ja ehituse valdkonnas nagu midagi jagaks, siis küsiks, et kas tõesti ei ole saanud tuttavaks mõne elektrikuga, kes oleks sinust elektri alal veidi taiplikum? Mul on küll nii lihtsalt elektrikute, veidi taibukamate(nooremad), nutikate, lohakamate(üldiselt eelmise riigikorra aegse rasva peal olevadtfr kirjutas: 07 Okt 2024, 20:46 Ja põhiküsimus - millised pesad tuleks lasta panna uutele? Uue lahenduse puhul pliidiplaat (induktsioon) ja ahi eraldi.

Aga mine ja koputa mõne naabri uksele, tee ennast tuttavaks ja maini, et sugulased tulevad siia elama ja kuidas on ühendatud nende pliit.tfr kirjutas: 16 Okt 2024, 19:17 Aga selle kaabelduse osas ma kratsin siin endiselt kukalt. Nagu ülevalpool mainitud, siis kuidagi ei taha uskuda, et kõik need tuhanded, kui mitte kümned tuhanded inimesed, kes "mägedel" köögimööbli välja vahetanud on, kogu kaabelduse ka uuesti vedanud.
Oma jutu kokkuvõtteks- see on sinu asi, kas arvestad eelmiste kommenteerijate juttu(vahetada juhtmestik) või viimast kasutaja kaimagk oma(kah ei ole paha), aga mulle tundub, et oma peaga sa hakkama ei saa, sest muidu ei oleks sa foorumi poole pöördunud ja minu soovitus on kutsuda ja maksta taibukale elektrikule tema poolt küsitud summa soovituste või tegemiste eest. Sul endal lihtsam, kuigi saan aru, et remondi eelarve ei mu soovitust ei võimalda.

Olles näinud piisavalt nn omaaegseid elektripliitide ühendusi, millede kaablite ümber olev isolatsioon on põhimõtteliselt kaabli sisenemiseni seina sisse oli ära küpsenud. Ole mureta, minu teada betooni sees olevad kaablid ei ole olnud põlengu põhjuseks.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed