EPS krohvimie

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
kolm_õuna
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

EPS krohvimie

Lugemata postitus Postitas kolm_õuna »

Millal on õige aeg siluda krohvi viimast kihti kui see on peale kantud? Kas näpuga katsudes peab olema kuiv või mis nipp on? Mul läks endal asi täiesti pekki, alguses üritasin siluda aga tuli seina küljest lahti kleepus labida külge jne. Üritasin mingi poolteist tundi hiljem aga siis jäi sein nö karvane ja ka ebaühtlane, kohati tuli ka lahti täitsa. Kas plastikust kollane labidas on õige asi või peaks mingi silikoonist tald olema? Krohvi tüüp oli ceresit ct 174. Tänud vastuste eest.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: EPS krohvimie

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kolm_õuna kirjutas: 29 Aug 2024, 18:32 Millal on õige aeg siluda krohvi viimast kihti kui see on peale kantud? Kas näpuga katsudes peab olema kuiv või mis nipp on?
Õige aeg krohvi hõõrutamiseks saavutatakse kogemusliku tunnetuse kaudu ehk esialgu läheb pekki ja pärast 5-10x kui on pekki läinud, siis peaks juba õige aja tunnetuse kätte saama. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
alarpiirfeld
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas alarpiirfeld »

Tere. Imelik, et tänapäeva nutitsivilisatsioonis ei küsita esmalt kõiketeadjalt Googlilt ja Tuubilt. Neid õpetusi on tuhandeid. https://www.youtube.com/watch?v=3wyfwECaPTw , näietks. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ühtset aega ei ole, et mõõdad stopperiga. sõltub, palju vett segusse panid ja kas ilm on soe ja päikseline või jahe ja vihmane. Kui on liiga vedel siis tunnetad kleepumist, kui juba üleaja läinud siis läheb karvaseks.
Kui ise panin siis peale järgmist plaati proovisin.
Google pole paha aga tunnetust sealt ei saa.
kolm_õuna
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Probleem lahendatud. Oli vale tööriist. Kasutasin enne seda kollast betooni silumiseks mõeldud labidat. Võtsin poest õhukese põhjaga labida ja pole elu sees ilusamat krohvitud seina näinud. :D
Urmas
autodidakt

kolm_õuna kirjutas: 30 Aug 2024, 20:44 Probleem lahendatud. Oli vale tööriist. Kasutasin enne seda kollast betooni silumiseks mõeldud labidat. Võtsin poest õhukese põhjaga labida ja pole elu sees ilusamat krohvitud seina näinud. :D
Loomulikult- ise tehtud, hästi tehtud. Mul oleks selle peale üks asjalik küsimus- kuidas mõjutab tööriista värv tööriista omadusi? Kui sa mõtlesid kollase betoonisiluri all seda "vahvlimustriga" krohvi silurit, siis mõjutab talla vahvlimuster küll lõpptulemust. Olen selliseid näinud ka teist värvi. Kui õhukese labida asemel mõtlesid sileda pinnaga hõõrutit, siis ka neid on mul vähemalt kolme erinevat värvi(hall, valge ja must). Minu jaoks on nendel sinu "silumiseks mõeldud labidatel" üks väike viga ehk vähe vilunematutel need lõikavad krohvi sisse. Selle vältimiseks olen kollase siluri põhja lihvinud siledaks ja servadele andnud hästi kerge kumeruse.
Aastaid tagasi oli näiteks Šveitsi Hornbachis müügil ja nägin ka kasutuses sinu kirjeldatud kollaste asemel tugevamast penoplastist valget värvi hõõruteid, kuid ilma vahvlimustrita. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kolm_õuna
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mõtlesingi seda "vahvlimusgtriga" talda. Eeldasin et siinsed ehitusgurud teavad millest räägin ja ei hakka värvi kallal irisema.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

…..väike märkus uutele kasutajatele. Ei tasu ennast lasta eksitada “tiitliga” kasutajanime all, see näitab ainult kui palju on postitus mitte pädevust ehituses. . Aga noh, lootus on et enamus saab aru kelle-millega keegi tegeleb….
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Nii palju parandaks teemaalgatajat, et ilmselt ei ole tegu labidaga nagu postituses kirjas vaid hõõrutiga - lihtsalt mainin, et kui keegi sama probleemiga otsinguga siia satub.
Aga jah sile õhuke plasthõõruti on õige tööriist selle krohvi jaoks - teinekord võiks kasutusjuhendit enne tegema hakkamist lugeda, minu mäletamist mööda on isegi ämbri peal tööde käik ja vahendid kirjas.
Urmas
autodidakt

RaJy kirjutas: 31 Aug 2024, 19:51 Aga jah sile õhuke plasthõõruti on õige tööriist selle krohvi jaoks - teinekord võiks kasutusjuhendit enne tegema hakkamist lugeda, minu mäletamist mööda on isegi ämbri peal tööde käik ja vahendid kirjas.
No mida tahta teema algatajast kui ta viitsinud isegi viidata, et millise labidaga ta hakkas hõõrutama ja eeldas, et ehitusgurud saavad loomulikust inteligentsist aru kui pärast mainis kollast värvi labidat. Sedasama krohvi olen hõõrutanud ka metallist siluri ja veneetsia kelluga, et anda pinnale vana ja sileda(et seina vastu kukkudes nahka ei marrastaks), mitte tasapinnast kergelt üleskistud terad, mulje.
Jah, RaJy, sul on õigus, ämbri peal on kirjas plasthõõruti, kuid pilt õigest plasthõõrutist on Ceresti kodulehel selle krohvi kastusjuhendis. Teema algataja poolt tegemata kodutöö on selle tegevuse nimetus. ;)
Vasta