Mul on päris suur mure ja loodan siin spetsialistide abile

Teen ühes kontori ruumis remonti ja siin on pandud vaip maha (plaadi peale)
Maja on juba keskmisest vanem, kasutust kõvasti saanud ja vaip on siis kas pandud mingite ekstra-rämedate liimidega, või on ta lihtsalt mitmete aastatega nii tuugalt kinni.
Tean ja olen kuulnud, et "tänapäeval" pannakse nii öelda moodulvaip väga lihtsasti maha ja teda saab ka päris lihtsasti kätte. Mina aga olen päris meeletu ülesande ees.
Panin pildid manusesse kaasa. Käega tõmmates või ala pahtlilabidat kasutades teeksin seda reaalselt kuu aega päevast-päeva nühkides. Võimatu kätte saada. Üks sõber soovitas multitooliga siis nii öelda "lõigata"
Idee oli tal iseenesest päris okei, võtsin siis rendist multitooli, ostsin otsiku ja tundus esialgu et mõte isegi võib töötada selle näite puhul. Küll aga, sain praktiliselt 40minutiga ainult 30% ühest pisikesest paneeli tükist mille peale juba otsik ära murdus. Murdus siis seetõttu, et lõigata vana vaipa/liimi lahti, peab teda hoidma kerge kalde all ja kuna käega samal ajal peab survet peal hoidma ja teda lükkama, siis murdus ära.
Panin pildid siia kaasa.
Seda kogu punast ala ei ole mingit variantigi üles võtta, aga mõtlesime, et võtame sellest ühest nurgast siis ca 50cm x 200cm riba üles, et laseb vaiba korralikult ära puhastada ja paneme teise vaiba sinna kõrvale maha.
Kahjuks on isegi seda riba võimatu kätte saada.
Kas palun on siin kellegil ideid-mõtteid kuidas seda teha?
Või teab keegi-mingit spetsialisti, kes viitsiks sellega tegeleda ja üles kakkuda?
Aitäh ette!