Põranda soojustamine

põrandad, põrandatööd
Maali
külaline

Põranda soojustamine

Lugemata postitus Postitas Maali »

Tere. Olen uurinud nii siit kui teistest foorumitest igasuguseid põranda soojustamise teemasid, aga võhik, nagu ma olen, kõigest eriti hästi ikka aru ei saa. Kirjeldan oma ületamatut probleemi. Nimelt on minu majale tehtud 2-toaline juurdeehitus, aga ärge küsige, miks, igatahes ei ole põranda ja maapinna vahele pandud mitte mingisugust soojustust. Seega pole ime, et talvel tuul läbi põranda puhub ja kogu ehitise maha jahutab. Kuna järgmisel talvel ma enam eriti külmetada ei tahaks, otsustasin uurida, kas oleksin ise võimeline "ehituspraaki" siluma. Vundamendis on tuulutusavad olemas ning põrand ise on n-ö kahekordne, st all on must põrand, millele ehitatud (laagide?) peale puhas põrand. Nüüd siis järgneb see jutt, mille peale ehitusspetsid ilmselt naeravad. Nimelt kas on kasu sellest, kui panen maapinnast alumise põrandani liiva, selle peale (näiteks) 10 cm kergkruusa...ja siis ma ei oska enam eriti midagi teha. Ning kas musta põranda ja kergkruusa vahele peaks jääma tuulutusava? St ma tean, et tuulutusava peab jääma, aga kuhu täpselt, seda tahaksingi teada. Ning kui liiv-kerkruus oleks sobiv variant, siis kas peaksin midagi panema ka musta ja puhta põranda vahele? Oleksin tõesti väga tänulik, kui mõni asjatundja võtaks vaevaks veidi nõu anda, sest nagu ma juba ütlesin, ei suuda ma oma peaga asja eriti lahti mõelda.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

vanad neestlased soojustasid põrandat, mitte põranda alust.
Mina oma onnil tegin põrandatalad 100x250 ja selle vahel on siis 2x100 penot. Alt on põrand tühi, nagu ikka. Mingit külma ma põrandast õhkuvat küll ei tundnud.
Isegi tropid jätsin vundamendis olevatesse aukudesse lükkamatta.
Palju sul see musta ja puhta põranda vahe on? :roll:
Maali
külaline

Lugemata postitus Postitas Maali »

Ma arvaks, et kahe põranda vahe on umbes 10-15 cm.
Vasta