Olen kasutanud Google'it ja seda sama foorumit, kuid ei ole leidnud konkreetset vastust. ütleme, et on 25A peakaitse. Liitumiskoht on otse elektrikilbi kõrval. Kas elektrikilbi sisestel ühendustel (nt. faasi jagamisklemmist DIN liistule/kaitsme alla) on seatud miinimum kaabli jämedus või tehakse seda sõltuvalt kaablit läbivast voolust? Olen näinud vastuseid, et miinimum on 4mm2, 6mm2, 10mm2 ning samuti, et miinimumi ei ole ja sõltub voolust. Samuti olen lugenud, et miinimum neutraalile, maandusele on 10mm2. Kõike neid erinevaid vastuseid lugedes jääb alati selgusetuks, kas miinimum on seatud või mitte.
Liitumispunkt
Vanas majas on veetud posti otsast kaabel maja seinani. Seal on kuidagi ühendus tehtud ning kaabel veetud esimesele korrusele elektrikilpi, kus on peakaitse ja elektriarvesti. Kas seinast alla arvestini on EE kohustus korrektne kaabel vedada või jääb see minu probleemiks? Vaikselt on maja renoveeritud ning panin tähele, et peakaitsmest tuleb välja mingi vene-aegne vaskkaabel, mille ristlõikeks silmaga vaadates pakuks 2,5...4mm2. Eeldan, et kaabel, mis jookseb elektriarvestisse on täpselt samasugune. Nüüd tekkiski väike vaidlus, segadus selle üle, kas EE peaks selle kaabli korraliku vastu vahetama, või on see täielikult minu probleem?
Tean seda, et uute ehitiste puhul on tavaliselt see liitumispunkt peakilbist eraldi ning liitumispunkti paneb EE püsti, korralike jämedate kaablitega. Sealt edasi siis vead endale majja sisse oma kaabli peakilpi, PEN lahutus jms ning askeldad edasi. Lihtne ja loogiline, aga antud juhul on juhe koos