Närilised soojustuses
kuidas soojustada oma elamist
-
- külaline
Närilised soojustuses
Lugemata postitus Postitas Veidi segaduses »
Olen nüüdseks ca 15 aastat ehitanud ja ehituslikke projekte juhtinud ja esmakordselt puutusin kokku sellise probleemiga. Nimelt eramaja põranda soojustamisel kasutasin laagide vahel vahtplasti. Töö tellija, naisterahvas, avastas oma kuuris koluhunnikus tüki vahtplasti mida närilised veidi näksinud ja väidab nüüd, et seda ei tohi soojustuseks kasutada, sest paari aasta pärast on põrandaalune puhtaks söödud ja põrand külm. Klaas, kivivillaga sama mure - teevad pesa sisse (mis iseenesest tõsi - kunagi oma maamaja põrandat remontides leidsin veneaegse klaasvilla seest kokku 13 mumifitseerunud rotti)
Minu jutu peale, et kogu eestimaa valab soojustatud põrandad justnimelt vahule ja vahtplast on kõige enamlevinud põrandasoojustus arvas tellija lihtsalt, et võõrad majad teda ei koti. Töö seisab, sest omapoolseid ettepanekuid ehitusvõhikuna tellijal ei ole. On kellelgi kogemusi, arvamusi, viiteid allikatele.
Minu jutu peale, et kogu eestimaa valab soojustatud põrandad justnimelt vahule ja vahtplast on kõige enamlevinud põrandasoojustus arvas tellija lihtsalt, et võõrad majad teda ei koti. Töö seisab, sest omapoolseid ettepanekuid ehitusvõhikuna tellijal ei ole. On kellelgi kogemusi, arvamusi, viiteid allikatele.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Teema algataja »
Ma ei taha vahtplasti asendada (muidu võiks eeldada, et enamus ehitajaid on valel teel) ma tahan tellijat rahustada
Lugemata postitus Postitas Piret P »
ehhee.. tädil täitsa õigus. linnas pole muret, aga maal on rotid nagu koduloomad, toida muudkui mürgiga.
meil sama nali oli, nii villa kui valge vahtplastiga. mees pani aga analoogse helesinise asemele- mis ta nimi nüüd ongi.. sihuke tugevam "helesinine vahtplast", seda rott ei armasta närida, krudiseb raisk
)
aga kui kõik ära rääkida, siis pole paar aastat põranda alla vaadanud, aga rehe all on mõni tükk alles ja närimata:)
meil sama nali oli, nii villa kui valge vahtplastiga. mees pani aga analoogse helesinise asemele- mis ta nimi nüüd ongi.. sihuke tugevam "helesinine vahtplast", seda rott ei armasta närida, krudiseb raisk

aga kui kõik ära rääkida, siis pole paar aastat põranda alla vaadanud, aga rehe all on mõni tükk alles ja närimata:)
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas mg3 »
Enda kogemus - kinnine fibokarp, betoon põrandaplaat ja hiired sees
Need loomad olid tee leidnud, kuskilt vana vundamendi kivide vahelt, läbi betoonialuse peno ja siis läbi vundamendi vööd ja põrandalpaati eraldava õhukese penoriba. Ei taha mõeldagi, mis tore soojustatud elamine, neil plaadi all võib olla.

Need loomad olid tee leidnud, kuskilt vana vundamendi kivide vahelt, läbi betoonialuse peno ja siis läbi vundamendi vööd ja põrandalpaati eraldava õhukese penoriba. Ei taha mõeldagi, mis tore soojustatud elamine, neil plaadi all võib olla.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu