Kas tõesti vaja nii vinget vundamenti?

draggo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Kas tõesti vaja nii vinget vundamenti?

Lugemata postitus Postitas draggo »

Projektis on siis sellised andmed:
Sein: Fibo 200, Peno 150 ja peale õhekrohv.
Vundament: Betoon 340 (taldmik 400), Peno 50, Õhuvahe 10 ja Mineriit 10

Küsimus, et kas tõesti on vaja nii vinget vundamenti (200 fibo seina jaoks 340 betoon)? Ehitajate arvamus seni olnud, et 250 betoonist peaks piisama.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Oled sa arvutanud,kui palju tuleb see hinnavahe?Kui hinnavahe on minimaalne,siis mina teeksin ikkagi tugevama vundamendi,sest hiljem seda parandada (tugevdada) on sisuliselt võimatu.
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

minu vunda on selline 50tald -250 5mpa fibo -vöö. seinad 20 fibo ja vahelaepaneelid ka 22 tonni niiet
Kaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kaar »

Arvuta välja,palju maja kaalub,lisa lume ja muud koormused ja saadki vajaliku vundamendile tuleva koormuse.Kui Sul õnnestub saada ka infot aluspinnase kohta saadki taldmiku vajaliku laiuse.
Kasutaja avatar
High-Q
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas High-Q »

sõltub otseselt majast. näiteks täiskeldri puhul tuleb seinad ikka oluliselt tugevamad teha, või näitesk sama, kui mitmekorruseline ja vahelagi õõnesbetoonplokkidest. kõik sõltub kaalust. kui sul lihtsam puitkarkass ja seest täidetud ja tihendatud pinnasega plaatvundament, siis vast piisaks betoontallast ja 150-sest fibo3-st, kaalu lisandumisel läheb aga vaikselt tugevamat värki vaja.
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Chef »

küsimus ei puuduta taldmiku laiust nagu ma aru saan. 340mm vundamendi sein näib ilmselge priiskamisena. mis betooni klass on? tegelesin pikka aega ühe villa projekteerimise ja järelevalvega. kokku üle 600 ruudu, täiskelder. keldri kandvad seinad (sh. keldri seinad) olid 240mm columbia, ülemistel korrustel 190mm armeeritud ja täis valatud. vahelaed õõnespaneelid. kui sulle tehnoloogiliselt (sokkel, põrandaplaadi toetumine jne.) sobib 250mm vundamendi sein siis 30/37 (tugevuse poolest piisaks ka C25/30-st, aga klass kangemal betoonil on parem külmumiskindlus ja veekindlus) betooniklassi puhul on see igati ok. vältimaks raketise muresid, julgen soovitada columbiaplokki. samas taldmik on kuidagi lahja (kui taldmik on õigesti projekteeritud, siis selle maja koormus ilmselt väga suur ei ole ja piisaks vund.seinteks ka 190mm columbia). mis pinnas on?
miks jätta vundamendi seinas soojustuse ja mineriti vahele 10mm, et lihtsamini katki läheks? kui sügavale see minerit on mõeldud panna? taldmikuni?
draggo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas draggo »

Praeguseks hetkeks jõutud asjaga nii kaugele, et käisin rääkimas ehitusinseneriga ja tema tegi asja nii mulle selgeks, et taldmik on see, mis peaks vältima vundamendi ära vajumise raskuse all. Vundamendi sein tehakse vaid selleks, et kivisein saaks toetuda taldmikule. Tema teooria järgi pole mulle vaja teha laiemat kui 200mm vundamendi seina. Siis edasi peaks minema 50mm peno soojustuseks ja mineriit plaat peaks katma kogu vundamendi seina osa ehk 1200mm.
Taldmiku laius sai isegi veidi laiem tehtud kui vaja - nii igaks juhuks.
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Chef »

mineriti nüüd taldmikuni küll ei panda, loe mineriti tüüppaigaldusjuhendit. minu meelest oli 100mm pinnasesse.
Vasta