kust saaks eestist osta Boiled linseed oili ( keedetud linaseemneõli ).

Põhimõtteliselt tegemist linaseemneõliga millele lisatud kemikaale ,et kiirendada kuivamist.
Lugemata postitus Postitas Õli »
Lugemata postitus Postitas keemik »
Suured tänud vastuse eest.keemik kirjutas: 30 Dets 2017, 20:22 Eesti keeli värnits. On igas suuremas ehituspoes saadaval, tavaliselt samas riiulis tõrvaõlide, linaõli jms. Sellele ei ole minu teada Eestis lisatud katalüsaatoreid (mangaani vms), et kiirendada polümerisatsiooni. Eestis müüdavatest linaõlivärvidest (mille vedeldi ja krunt värnits on), on minu teadmisel vaid Allbäcki värvidesse lisatud mangaani. Uula omadesse ei tohiks olla. Allbäck on veidi kallim, aga minu arvates kõvasti kvaliteetsem.
Mainin veel seda, et linaõli keedetakse (tehakse värnitsaks) just selle pärast, et paremini kuivaks, ei pea otseselt midagi juurde lisama. Samas, Allbäck värv kuivab 24 h, Uula oma ca 2 korda kaugem sarnastes tingimustes.
Aga kirjuta googlisse Varnish otsingusse. Annab paremal nurgas vastseks Värnits....
Lugemata postitus Postitas Külaline »
no, aga vaata sõnaraamatust ka googlel on translate.google.com olemas
Lugemata postitus Postitas keemik »
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kuna tehasest tulevad nad lakituna, esiteks on nad suhteliselt libedad ning teiseks tekitavad kätele ville.Küülaline kirjutas: 31 Dets 2017, 17:11 Milleks üldse tehasekirve vart, mis juba töödeldud on vaja sellest puhastada ja siis uuesti mingi värnitsaga mökerdada. Saaks veel aru ise tehtud varrega.
Võib-olla sulle on see uudis, aga ise tean, et planeedi Maa kõik progressiivsemad professionaalsed ja hobikirvevarre käeshoidjad kasutavad puid lõhkudes töökindaid ning nende kasuatamise efekt rahalises mõttes on ikka tunduvalt soodsam kui mässata kirvevarrelt lakikihi mahavõtmise mingi õliga ületegemisega.
Lugemata postitus Postitas xDD »
Ma isegi ei hakka vaidlema inimesega, kes ilmselgelt antud teemat ei valda.Külaline kirjutas: 01 Jaan 2018, 11:46Võib-olla sulle on see uudis, aga ise tean, et planeedi Maa kõik progressiivsemad professionaalsed ja hobikirvevarre käeshoidjad kasutavad puid lõhkudes töökindaid ning nende kasuatamise efekt rahalises mõttes on ikka tunduvalt soodsam kui mässata kirvevarrelt lakikihi mahavõtmise mingi õliga ületegemisega.
Sinu idee nimetus on "igavus"! Mine parem rahvatantsu ja mõnel laadal pakub see rohkem silmailu. Muide, rahvatantsust ei lähe käed villi!
Urmas
Ise saan aru, et õli nagu peletaks igatsugu niiskuse puidust eemale?
Õli tõrjub vee välja ja imendub puitu, muutes puidu omadusi.
Lugemata postitus Postitas range »
Lugemata postitus Postitas Volts1 »
Lugemata postitus Postitas fgh »
Lugemata postitus Postitas Peenis »
Kui sind see nii väga huvitaks see teema siis googelda ,kindlasti leiad kümneid tuhandeid teemasi, miks ja milleks kasutatakse linaseemne õli puitvarrega tööriistadel.
Kui huvitaks, küll siis otsiks, aga miks peab õlitatud kirvevarre omamiseks kõigepealt ostma lakitud kirvevarre, selle lakist puhastama ja seejärel alles õlitama, vot see jääb mulle arusaamatuks, nagu ka fgh-le. Kilplase geenid?
Lugemata postitus Postitas peenis »
No kui sulle arusaamatuks see jääb, siis ilmselgelt on sul kilplase geenid.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025