tuhaimur
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
tuhaimur
Lugemata postitus Postitas karukusti »
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 2 korda
Re: tuhaimur
Lugemata postitus Postitas Grond »
Oleneb ilmselt ka, kas tahad imurit oma tarbeks või "igapäevaseks" puhastustööks. Kord nädalas paberkotti osta läheb ilmselt kulukaks...
Mul endal on bauhofist ostetud odav 30 eurine jurakas, millel juba 30 sekundiga filtri umbe tõmbas. Esialgu võttis pead kratsima, aga siis avastasin nipi. Võtsin imurist kinni ja lõin kõvasti paar korda vastu põrandat, mis suurema tahma lahti põrutas ja siis toimis jälle natuke aega

Enda tarbeks ju kärab, aga teistele küll ei soovitaks
-
- Korralik postitaja
ühe 30 eurose ma viskasin minema, villand sai sellest filtri kloppimisest, tahaks asja millega tööd ka teha saab, oma tarbeks küll aga kui on asi siis peaks ikka töötama ka. Mingi 150 eur oleks hinnapiir, kuna korstna pühkimisel lõõride puhastamiseks põhiliselt vajaGrond kirjutas: 01 Nov 2017, 22:41Oleneb ilmselt ka, kas tahad imurit oma tarbeks või "igapäevaseks" puhastustööks. Kord nädalas paberkotti osta läheb ilmselt kulukaks...
Mul endal on bauhofist ostetud odav 30 eurine jurakas, millel juba 30 sekundiga filtri umbe tõmbas. Esialgu võttis pead kratsima, aga siis avastasin nipi. Võtsin imurist kinni ja lõin kõvasti paar korda vastu põrandat, mis suurema tahma lahti põrutas ja siis toimis jälle natuke aega
- pikk88
- Ehituspenskar
- On tänanud: 45 korda
- On tänatud: 45 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Viimati, kui ma ostsin, maksid need paberkotid mingi 8 euro ringis pakk(äkki oli 5tk pakis?) kuid kui tolmuimejat sihtotstarbeliselt kasutada siis saab ka neid paberkotte tühjendada ja taaskasutusse võtta korduvalt.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 76 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Mul oli sama teema, kui kunagi sai katlatuha tühjendamiseks odav tuhaimur ostetud ja loetud sekunditega ummistas filtri ära ning imur kuumeneb üle ja seesolev kaitse lülitab imuri välja. Lahenduseks lõikasin tavalise vist mikrofiibrist või sarnasest tolmuimejakotist katte, mille panin imuri filtrile ümber, kinnitus filtriserva alla filtri enda kinnitusmutriga hoiab katet paigal. Sedasi sai juba imurit kasutada, aga tekkis teine häda, kus tuha sees olevad söetükid kippusid imutoru ära ummistama. Kuskilt lugedes selgus, et enne tuhavõtmist tuleb söed välja riisuda - ma pole midagi napakamatGrond kirjutas: 01 Nov 2017, 22:41 Mul endal on bauhofist ostetud odav 30 eurine jurakas, millel juba 30 sekundiga filtri umbe tõmbas. Esialgu võttis pead kratsima, aga siis avastasin nipi. Võtsin imurist kinni ja lõin kõvasti paar korda vastu põrandat, mis suurema tahma lahti põrutas ja siis toimis jälle natuke aega

Olen samuti uue imuri otsingul, vana oli 1000w, ja uue võimsus&imuvõimsus võiks olla parem, samuti kogumismahuti suurem. Teemast läbi käinud Kärcher WD3 on hea mõte, mul koduseks koristuseks juba teine WD3 - selle raha eest on tolmuimejat küll ja kui midagi ära laguneb pole kahju ka, ainult kobakas on ja müra teeb ka viisakalt.
Muidu tuhavõtmiseks ei soovitata plastanumaid kasutada - on süttimise oht, kui tuha hulgas hõõguvaid osi, pelletituha hulgas pole hõõguvat täheldanud, lisaks protseduurina saab riske maandada, kui ei jäta tuhka tolmuimejasse, vaid pärast iga tuhavõtmist tühjendab tolmuimeja ära. WD3-l oli mälu järgi kallim variant ka, kus erinevuseks oli vist ainult metallist kogumisnõu plasti asemel.
Idee poolest peaks WD3-e saama ka ilma tolmukotita kasutada, siis peaks filtri ummistumise vältimiseks katma tolmukotiga, nagu eelnevalt kirjeldasin.
Seejuures meenub, et kuskil reklaamides näinud, et vähemalt osadel täna müüdavatel tuhaimuritel on juba selline filtrit kattev kott kaasa pandud, mida ma omal ajal pidin ise leiutama

E: leidsin ühe filtri lingi ka http://www.aluoja.ee/products-page/kors ... e-d-11-cm/
ja lisaks see https://www.k-rauta.ee/p/vee-ja-tolmuim ... kotti/2r7o metallist kogumisnõuga peaks olema toimiv kooslus, ilma tolmukottide kuluta.
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
viewtopic.php?f=1&t=31988&hilit=tuhkatriinu#p170515
viewtopic.php?f=1&t=26791&p=140396&hili ... nu#p140396
Ehk tuleb sealt mingi selginemine.
Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 31 korda
Lugemata postitus Postitas ahjuke »
Lugemata postitus Postitas xil »
Praegu on ööd pimedad, lõõride puhastamiseks saab imuri asemel (lehe)puhurit kasutada.*
* ei maksa surmtõsiselt võtta, aga lahendus on ära proovitud - töötab.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Tuhaimurid »
Soovitan Eurovaci tuhaimureid. Tõeliselt professionaalsed, vastupidavad ja käepärased. Lisaks on võimalik neile lisada tsüklon, et kuuma tuhka imeda. Oma hinda igati väärt!
http://imurikeskus.ee/tooted/tuhaimurid
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit