Vineer kivimaja seina?
Vineer kivimaja seina?
Lugemata postitus Postitas Impsu »
Mul on 60-ndatel ehitatud täielikult kärg tellisest maja. Seina paksus ca 60cm. Tollel ajal kaeti sise seinad ca 1cm paksuse papi laadse tootega. Nüüd renoveerimise käigus tahaks midagi muud. Kas võiks panna näiteks 12mm vineer plaadi? Hingab vineer plaat piisavalt? Või mingi muu takistav tegur?
Imre
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 20 korda
Re: Vineer kivimaja seina?
Lugemata postitus Postitas rundll »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Peale vastuseid nendele küsimustele saaks ehk midagi soovitada.

-
- autodidakt
Ma kahtlustan, et see viide pole Impsule taskukohane. Kui võtta kipsplaadist tehtud seina m2 hind ise tehes, siis materjalid 15m2-le seinale(hea lihtne täisplaatidega arvutada) läheksid maksma 70€, aga ainuüksi vineer Puumarketi hindade järgi ca 300+€. Kipsplaadist seinale tuleks veel arvestada lõppviimistlus ja ega vineersein ei püsi samuti "minu soovil, havi käsul" najal seinas ehk tahaks ka saada mingit stabiilsemat aluspinda, mis omakorda maksab midagi.

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas arno14 »
Ma ei saanud küsija eesmärgist aru, kas see peaks olema lõppviimistlus sein või midagi esialgsematUrmas kirjutas: 17 Okt 2017, 07:51Ma kahtlustan, et see viide pole Impsule taskukohane. Kui võtta kipsplaadist tehtud seina m2 hind ise tehes, siis materjalid 15m2-le seinale(hea lihtne täisplaatidega arvutada) läheksid maksma 70€, aga ainuüksi vineer Puumarketi hindade järgi ca 300+€. Kipsplaadist seinale tuleks veel arvestada lõppviimistlus ja ega vineersein ei püsi samuti "minu soovil, havi käsul" najal seinas ehk tahaks ka saada mingit stabiilsemat aluspinda, mis omakorda maksab midagi.
Lugemata postitus Postitas Impsu »
Ise oma peaga mõtlesin, et üles, keskele ja alla panen liistud mis toetaks ja saaks seina loodi. Vineeri paneks fasaadi liim vahuga seina. Ühendus kohtadesse liistud taha ja kruvid lisaks. See m2 hind mind absoluutselt ei hirmuta.
Mida arvavad targemad? Hallitust ei teki seina peale või vahele? Vahuga paigaldades kvalifitseerub maja seespoolt soojustamisele?
Imre
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
selgelt hoidu oma peaga mõtlemast ja loe ennem näiteks kipskarkassi paigaldamise juhend läbi, seina külge otseselt ei ole vaja sul midagi kinnitada . rennid käivad põrandale ja lakke ning postid sinna vahele on tunduvalt lihtsam , kui vineeri vahuga liimima hakata .Impsu kirjutas: 18 Okt 2017, 21:50 Täielik õudus oli see karkassi kinnitamine sinna tellise külge. Teist korda enam ei taha ning otsin alternatiive.
vineeri peale tapeetimine on ka suht küsitav tegevus , eriti õhema vinneri peale mis niiskusega rohkem mängib.
-
- autodidakt
Ei tea täpselt, kas liigitun targemate alla, sest arvamusi on nii ja naa

Vineeri peale tapeedi paigaldamine on jama, hiljem on kõik vuugi kohad tapeedil nähtavad.

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas renxx »
Külaline kirjutas: 18 Okt 2017, 22:34selgelt hoidu oma peaga mõtlemast ja loe ennem näiteks kipskarkassi paigaldamise juhend läbi, seina külge otseselt ei ole vaja sul midagi kinnitada . rennid käivad põrandale ja lakke ning postid sinna vahele on tunduvalt lihtsam , kui vineeri vahuga liimima hakata .Impsu kirjutas: 18 Okt 2017, 21:50 Täielik õudus oli see karkassi kinnitamine sinna tellise külge. Teist korda enam ei taha ning otsin alternatiive.
vineeri peale tapeetimine on ka suht küsitav tegevus , eriti õhema vinneri peale mis niiskusega rohkem mängib.
Oled selline ehitaja, kes postide tagused laseb vahtu täis, et sein vetruma ei jääks, või jätad lihtsalt toestamata ? Vähemalt mina kinnitan iga posti kanduritega vähemalt 3st kohast ka seina külge, mis ei ole teab mis suur töö.
Krohvimine -> maalritöö ei ole variant ? Ma eeldan, et see papi laadne toode on lihtsasti eemaldatav ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vaarangui »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Voltamper »
Lihtsalt kiviseina peale liimida tapeedi alla on täiesti mõttetu tegevus. See, et rahakott asjast üle käib, ei muuda asja veel rentaabliks.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu