suitsuahi liha suitsutamiseks
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
http://www.rate.ee/albums/T-o-b-l-e-r-o-n/p3744986
Tänud!
-
- Ehituspenskar
- Postitusi: 11214
- Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Niipalju rohkem uurinud, et külma suitsu jaoks vaja teha maaseest toruga suitsu mahajahutamine.
Veel on üks lahendus kerisekivid sisse panna, et nii suitsu jahutada kui ka pikaajalist kuumust salvestada (see siis pildiga variandi realiseerumise korral).
-
- Ehitusveteran
- Postitusi: 1867
- Liitunud: 31 Okt 2006, 00:18
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas ifffff »

Kulinaarsest aspektist vaadatuna saab vististi kõige parema tulemuse sellise ahjuga mida köetakse elektriga termostaadi juhtimisel ( õige ja stabiilne temperatuur) ning tossu annab lepalaast või klotsid.
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Oletan, et tõmberegulaator peaks siis hoidma sobivat temp. ahjus või eksin? aga kuidas see tööle rakendub kas saab vastavalt seadistada, et nt kui temp. läheb üle 100 kraadi siis rakendub tööle või on vaja käsitsi ise kogu aeg kruttida? Elektriahju kohta nii palju, nagu öeldakse, et elektri kerisega saun pole mingi saun ja eks sama kipub ka suitsuahjuga olema!ifffff kirjutas:Selliste ahjude kõige suurem viga on see, et pead pidevalt juures passima ja temperatuuri jälgima. Ahjul peaks olema küljes tõmberegulaator mis välistaks suitsetatava kraami kärssama mineku.![]()
Kulinaarsest aspektist vaadatuna saab vististi kõige parema tulemuse sellise ahjuga mida köetakse elektriga termostaadi juhtimisel ( õige ja stabiilne temperatuur) ning tossu annab lepalaast või klotsid.
- motamees
- Ehituspenskar
- Postitusi: 2700
- Liitunud: 14 Jaan 2008, 12:57
- Asukoht: Saar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas motamees »
Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Kui see tulekoldes õhku peab reguleerima ja selle kaudu sobivat temp. hoidma sis kardan et seal ta küll ennast ei õigusta. Pigem pooltooreste puudega kütta ja korralik keris teha, et suitsukaber väga tundlik pole nagu plekkahjud-et viskad 2 halgu ahju juurde ja temp ka kohe 40 kraadi tõuseb.motamees kirjutas:Tõmberegulaatori metallotsik on temperatuuritundlik. See tuleb ahju sättida ja õhu etteannet muudetakse automaatselt. Ennem tuleb muidugi paika reguleerida ja ka süsteem õhuklapi liigutamiseks teha.
- motamees
- Ehituspenskar
- Postitusi: 2700
- Liitunud: 14 Jaan 2008, 12:57
- Asukoht: Saar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas motamees »
Andur peaks olema suitsuahjus. Ilmselt muidu ei saa, kui mingi metallosa sooja juhtima andurini. Ja siis hoiab sul lihade kapi vajamineva tempi juures.karukusti kirjutas:Kui see tulekoldes õhku peab reguleerima ja selle kaudu sobivat temp. hoidma sis kardan et seal ta küll ennast ei õigusta...
Natuke loomingulisust vaja
Tel 5o9279o
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Andur peaks olema suitsuahjus. Ilmselt muidu ei saa, kui mingi metallosa sooja juhtima andurini. Ja siis hoiab sul lihade kapi vajamineva tempi juures.motamees kirjutas:karukusti kirjutas:Kui see tulekoldes õhku peab reguleerima ja selle kaudu sobivat temp. hoidma sis kardan et seal ta küll ennast ei õigusta...
Natuke loomingulisust vaja[
Keegi võiks mingit joonist jagada sellisest ahjust, et kuhu ja kuidas asi lahendada. Kui ta reaalselt ka nii tõhus on, siis on kindlasti väga hea asi!
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Andur peaks olema suitsuahjus. Ilmselt muidu ei saa, kui mingi metallosa sooja juhtima andurini. Ja siis hoiab sul lihade kapi vajamineva tempi juures.motamees kirjutas:karukusti kirjutas:Kui see tulekoldes õhku peab reguleerima ja selle kaudu sobivat temp. hoidma sis kardan et seal ta küll ennast ei õigusta...
Natuke loomingulisust vaja[/
Kas jutt koib ikka puudega köetavast ahjust?
-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
Ma olen ca 13aastat küpsetanud liha töiselt BBQ-ahjus - 1 termomeetriga, mis näitab väljuva suitsu temperatuuri. Iga 20 kraadise temperatuuri muutuse peale tõmblema ei hakka. Liha sise temperatuur nagunii ei reageeri sellise ajaga temperatuuri kõikumisele.
Üks ahju täis põleb ca 30 min. uuesti ahju laadides võid teha temperatuuri korrigeerivaid liigutusi. Ahjuust rohkem lahti teha või vähem ja ongi kõik. Korsten kinni panna ei või kui just pigimaitselist suitsuliha ei taha.

- motamees
- Ehituspenskar
- Postitusi: 2700
- Liitunud: 14 Jaan 2008, 12:57
- Asukoht: Saar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas motamees »
https://www.google.ee/search?q=keskk%C3 ... 5X2DICM%3Akarukusti kirjutas:Kas jutt koib ikka puudega köetavast ahjust?
Reguleerib keskküttekatla õhu pealeannet, reguleerib ka vajadusel mujal.
Tel 5o9279o
-
- Ehitusveteran
- Postitusi: 1867
- Liitunud: 31 Okt 2006, 00:18
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas ifffff »
-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
No kui sul pole aega liha suitsutamisega tegeleda, siis ära võta seda tööd üldse ette.ifffff kirjutas:Üks asi on BBQ ahjus marineeritud liha küpsetamine, teine asi on soolatud liha suitsetamine. Eriti lihtsas keris-puukast tüüpi ahjus. Kellel ikka on aega tervet päeva ahjuääres passida, muud toimetused tahavad ka tegemist. Kes aga sellist tüüpi ahjuga liha suitsetanud on teab mis juhtub kui need pooltoored halud ükskord kuivaks visisevad ja põlema hakkavad. Sellest ka mu tõmberegulaatori installeerimise soovitus. Päästab ehk mõnegi lihalaari ja võibolla ka puukasti.
Muideks kuiva lepaga saab ka liha suitsutada väga edukalt!
NB! Suitsetamine on see kui pläru kisud, liha suitsutatakse

-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Maahommiku saates näitas mingi vend tegeleb liha suitsetamisega ka müügi jaoks. Väljast täitsa tavaline ahi, ütles et öö jooksul käib korra ainult vaatamas, liha välja võtmas või puid juurde panemas ja kogu vaev. Toppis ahju puid täis ja kuidas see temp. seal u. 80 kraadi püsib, vot aru ei saa ning sellepärast saigi siia selline teema algatatud.ifffff kirjutas:Üks asi on BBQ ahjus marineeritud liha küpsetamine, teine asi on soolatud liha suitsetamine. Eriti lihtsas keris-puukast tüüpi ahjus. Kellel ikka on aega tervet päeva ahjuääres passida, muud toimetused tahavad ka tegemist. Kes aga sellist tüüpi ahjuga liha suitsetanud on teab mis juhtub kui need pooltoored halud ükskord kuivaks visisevad ja põlema hakkavad. Sellest ka mu tõmberegulaatori installeerimise soovitus. Päästab ehk mõnegi lihalaari ja võibolla ka puukasti.
-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
Linki saatele?karukusti kirjutas: Maahommiku saates näitas mingi vend tegeleb liha suitsetamisega ka müügi jaoks. Väljast täitsa tavaline ahi, ütles et öö jooksul käib korra ainult vaatamas, liha välja võtmas või puid juurde panemas ja kogu vaev. Toppis ahju puid täis ja kuidas see temp. seal u. 80 kraadi püsib, vot aru ei saa ning sellepärast saigi siia selline teema algatatud.
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Etv järel vaatamises saab vaadata. Saade oli eetris 17 detsember.Naabrivana kirjutas:Linki saatele?karukusti kirjutas: Maahommiku saates näitas mingi vend tegeleb liha suitsetamisega ka müügi jaoks. Väljast täitsa tavaline ahi, ütles et öö jooksul käib korra ainult vaatamas, liha välja võtmas või puid juurde panemas ja kogu vaev. Toppis ahju puid täis ja kuidas see temp. seal u. 80 kraadi püsib, vot aru ei saa ning sellepärast saigi siia selline teema algatatud.
-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
Ahjaa kivide peale käis veel liivavann, mis akumuleerib samuti kuumust. Kivid ja liivavann hajutavad otsest tuleleeki. Liiv püüab kinni tilkuva rasva.
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Liha arvatavasti tipp-topp kui müügi jaoks suitsutab. Küsimus pole mitte selles kas kuumust on, vaid et seda parasjagu oleks, ehk siis 80 kraadi kuskil, kuna ta ka ise ütles et 100-120 kraadi on juba liiga palju. Ühesõnaga kuskil 3-4 tundi peaks ahjus stabiilselt see 80 kraadi sel juhul püsima ilma midagi näppimata. Aga kuidas sellise tulemuseni jõuda ei olnud ta ise ka nõus avaldama. Sain temaga neti teel kontakteeruda. Ja kas ahju lihakapp seal ka seest mingi fooliumi või asjaga kaetud pole? läigib kuidagi imelikult. lisan lingi kust saab otsida selle kohta foto.Naabrivana kirjutas:Kivid kütab kuumaks, see hoiab temperatuuri ja ahju uks on alt minimaalselt lahti. Sellest ka vähene puude vajadus. Kahjuks ei näitand liha välimust.
Ahjaa kivide peale käis veel liivavann, mis akumuleerib samuti kuumust. Kivid ja liivavann hajutavad otsest tuleleeki. Liiv püüab kinni tilkuva rasva.
https://www.facebook.com/Intsu-kodune-l ... ts&fref=ts
-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
Ahi on seest korralikult ära pigitunud, see on selle puidu mitte täieliku põlemise tagajärg. Liha on kohati ikka väga must ka, toorest leppa palju saanud. Korralikku ja ilusat liha tahad saada, siis on ikka vaja tihedamini kontrollida kui iga 4h järel ahju.
Fooliumi seintel kasutatud pole, puhas pigi.
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
Olen ka lugenud tarkadest raamatutest et suitsuliha pidavat olema pealt nii puhas, et kätt ei määri, samas mind ei häiri, vastupidi selline välimuselt nõgine liha tundub kodusem ja isu äratavamNaabrivana kirjutas:Kuna ta pikalt küpsetanud, siis on tal tekkinud kogemus, palju ahju ust kinni panna, lahti hoida, et tekiks optimaalne põlemine.
Ahi on seest korralikult ära pigitunud, see on selle puidu mitte täieliku põlemise tagajärg. Liha on kohati ikka väga must ka, toorest leppa palju saanud. Korralikku ja ilusat liha tahad saada, siis on ikka vaja tihedamini kontrollida kui iga 4h järel ahju.
Fooliumi seintel kasutatud pole, puhas pigi.


-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 235
- Liitunud: 22 Juul 2013, 10:57
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas karukusti »
ei ole ahjugi veelNaabrivana kirjutas:Tead kui liiga palju toorest puud saab, tuleb lihale vastik hapukas maitse juurde. Algatuseks proovi liha lihtsalt ära küpsetada, hiljem juba saad proovida muid variante.

-
- Ehitusspets
- Postitusi: 400
- Liitunud: 12 Dets 2011, 06:43
- Asukoht: Lõuna-Eesti
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 7 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Naabrivana »
-
- autodidakt
- Postitusi: 12023
- Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Korralik postitaja
- Postitusi: 179
- Liitunud: 16 Apr 2012, 13:55
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 9 korda
Re: suitsuahi liha suitsutamiseks
Lugemata postitus Postitas kahjur »
http://www.apollo.ee/liha-soolamine-ja- ... amine.html
ja siis katsetada 30 aastat erinevate ahjude, erinevate puudega jne.
Tõmberegulaatorit ja automaatikat kasutades võib aeg muidugi lühem olla

Äkki siis saadki sellist suitsuliha nagu soovid, mitte suitsumaitselist keeduliha nagu laatadel.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed
- ↳ Hüdroisolatsioon
- ↳ Kaevud
- ↳ Konstruktsioonid, seinad
- ↳ Küttesüsteemid
- ↳ Palkmajad
- ↳ Projekteerimine, projektid
- ↳ Põrandad
- ↳ Puit ja puidutooted
- ↳ Restaureerimine
- ↳ Seadusandlus
- ↳ Soojustus, isolatsioon
- ↳ Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika
- ↳ Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd
- ↳ Ventilatsioon
- ↳ Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad
- ↳ Vundamendid
- ↳ Naljanurk
- ↳ Arhiiv
- Ärifoorumid
- ↳ Otsin tööd
- ↳ Pakun tööd
- ↳ Ostu-müügifoorum
- ↳ Annan/võtan rendile
- ↳ Hinnapäring