põrandaküttetoru koguse arvutamine?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

põrandaküttetoru koguse arvutamine?

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Kuidas arvutada palju kulub põrandaküttetoru 150 m2 majale? Täpselt ei saa nagu nii arvutada aga umbmäärase koguse saab ikka arvutada. Samm oleks 150 mm ja välisseinte ning suurte akende all tihedam arvan, et 100 mm
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Mis läbimõõduga toru kasutad?
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets

20mm
raivoo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas raivoo »

Tere.Miks te tahate panna 20.toru, arvan,et siis on vee jooks liiga aeglane.{vee jooks peaks olema0,8m.s max.]20 toru pannakse harilikult garaasi.ladudesse jne.Soovitaks 14.toru,mille jooks on 220l.hmax ja 45l.h min.Kui on maast laeni aknad, siis pannakse vahega 75mm.edasi 150mm ja toa keskel 225mm.Piirid ei saa olla ühepikkused, märgadesse ruumidesse veetakse eraldi magistraalid,et oleks vöimalik suvel kütta.Pöranda nn.võimsuse vajadus on 40-60wm2 kohta, kui on väga külmad ilmad, siis pöranda temp. on 24-25kraadi.rusikareegel.1kraad-10wm2.Toru pannakse spiraali kujuliselt s.t külm ja soe vesi jooksevad körvuti,see tagab soojuse ühtlase jaotuse.14 toru läheks 810m,piire oleks 15tk.16 toru läheks 690m. piire9tk.20 toru läheks 500m. piire6tk.EDU
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Siis läheb keskmiselt 5m toru 1m2 kohta. 150mm sammu pole 20mm toruga igal pool mõtet panna.
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets

Aga panen siis peamagistraalideks 20 mm ja põrandasse 17 mm WIRSBO? Sobib nii?
raivoo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

TERE.Arvan, et 20mm.toru ei saa panna eluruumidesse,siis kui vool on liiga aeglane soojeneb toru algots ja me peame lisama vee temp.mis on seotud suuremate kuludega.Olles tööl Soomes oli sarnane juhtum, kus pörand oli külm,viga oli 20mm. torus.Vigade parandus oli kallis,parkett ülesse freesiga sooned sisse,16mm.toru asemele,sest pörandat tösta ei saanud.Ta sobib ruumidesse, kus me tahame hoida madalat temp.laod,garaazidjne .Aga elame demokraatlikul maal ja igal on oma vaba valik.EDU
raivoo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

TERE.Absoluutselt sobib.Et teha korrektne häälestus, kirjuta piiride pikkused ülesse[need on kirjutatud toru peale]EDU
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets

Aga ehk on kellegil olemas mingi põrandakütte projekt? Kui kahju pole siis võiks keegi saata mulle! Tahaks lihtsalt näha! Ette tänades!
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

raivoo kirjutas:TERE.Arvan, et 20mm.toru ei saa panna eluruumidesse,siis kui vool on liiga aeglane soojeneb toru algots ja me peame lisama vee temp.mis on seotud suuremate kuludega.Olles tööl Soomes oli sarnane juhtum, kus pörand oli külm,viga oli 20mm. torus.Vigade parandus oli kallis,parkett ülesse freesiga sooned sisse,16mm.toru asemele,sest pörandat tösta ei saanud.Ta sobib ruumidesse, kus me tahame hoida madalat temp.laod,garaazidjne .Aga elame demokraatlikul maal ja igal on oma vaba valik.EDU
Mis jama sa ajad? Ma olen 10 aastat ainult ja ainult 20mm toru paigaldanud ning 16mm toru paigaldame ainult nendes kohtades, kus 20mm toru on raske kerida.

Ja põrandaküttes annab sooja vesi mitte toru. Mida jämedam toru, seda rohkem kannab toru soojust. Mis puutub tagastuva vee temperatuuri, siis selleks on põrandaküttel regulaatorid ja pumbal õige vooluhulk vaja dimensioneerida.

Maailma suurimad põrandakütte tootjad on Wirsbo ja Rehau ning nemad soovitavad kõige optimaalsema lahendusena 20mm toru, ka eramusse.
H&M
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas H&M »

Ma arvan et peab ka sellega arvestama kas jalad kannatava veeküttet või ei. 16mm toru on piisav, magamistubadesse ei soovitaks panna :oops:
Lamekatuste ehitamine,katmine,parandamine sbs rullmaterjaliga .56229595
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Mis see vesi siis jalgadele teeb?
Miks magamistubadesse ei soovita panna?
Miks 16mm toru on piisav?
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Mida jämedam toru, seda pikem võib olla kontuur, kuid seda suurem on toru min.pöörderaadius. 150mm sammuga 20mm toru panna ei ole eriti mugav - tagasipööramise kohtades jäävad vahed suuremaks, kui 150mm ja põrandasse jäävad seal natsa jahedamad kohad.

See, et 20mm torus jahtub vesi kiiremini on absurd. ühest küljest on vool aeglasem. Teisest küljest on torus vett rohkem ja seega ka soojusmahtuvus suurem, mis aeglasema voolukiiruse kompenseerib.
Selle, kui kiiresti vesi jahtub, määrab kontuuride pikkus, kontuuride arv ja pumba võimsus. Tavaliselt piisab, kui pump on madalaima võimsuse peale lülitud, kuid pikemate ja suurema arvu kontuuride korral võib pumba suurema võimsuse peale lülida.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Priit Pärn kirjutas:Siis läheb keskmiselt 5m toru 1m2 kohta. 150mm sammu pole 20mm toruga igal pool mõtet panna.
150mm sammuga läheb üle 6 m toru m2 kohta:
1 / 0,15 = 6,7
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

150mm sammuga ei ole mõtet 20mm toru panna. Kui minna toru ostama, siis 20mm toruga oleks mõistlik arvestada 5m toru 1m2 kohta.

onu 41 küsis, palju toru kulub ja seda ma vastasin. Rohkem pole mõtet panna, see ei anna midagi juurde.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Priit Pärn kirjutas:150mm sammuga ei ole mõtet 20mm toru panna. Kui minna toru ostama, siis 20mm toruga oleks mõistlik arvestada 5m toru 1m2 kohta.

onu 41 küsis, palju toru kulub ja seda ma vastasin. Rohkem pole mõtet panna, see ei anna midagi juurde.
Priit, sa oled oma 20-ses torus jubedalt kinni. Näiteks 14mm toru ja 10 mm toru - neil süsteemidel on oluline vahe. Aga seda loomulikult eeldusel, et süsteem on korrektselt projekteeritud. Näiteks nii, et seda ruumitermostaatide pidu ei ole üldse vaja. Et sa ei tunne põranda soojust kuid ruumid on ikka soojad? Loomulikult võib ka termostaadid panna. Kui oled nii palju tegelenud asjaga, siis peaksid ju teadma kuidas suurema sammuga küte käitub ja kuidas teine. Kui paigaldada sammuga 125 ja ka 75, siis muutub ju koheselt vajalik pealevoolutemperatuur madalamaks -randa temperatuur ühtlasemaks. puudub vajadus kompenseerida torude vahelist ala. samas ei tähenda see, et kogu ruum peaks olema paigaldatud tiheda sammuga. Ruumi keskel võib toru samm olla ka 300 kuid siin läheme juba soojuskadude teemasse. palun põhjenda oma väidet, et vahet ei ole sellel, et kas paned 12m/m2 või 5m/m2. Aga tegelikult tahtsin ma jõuda selleni, et kui muude katlasüsteemide juures kogu see asi ei oma tõesti võib olla nii suurt tähtsust (kui mitte arvestada mugavust mida muidugi ei pruugi mõni inimene isegi tähele panna), siis ?-vesi soojuspumba puhul on see igal juhul äärmiselt oluline. nendega sa ju tegeled, või kuidas?
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Ma varasematel aastatel kütsin tahkeküttega, viimasel talvel õ-v soojuspumbaga, põrandaküte funksib ikka täpselt sama moodi. Toas olles pole kuidagi võimalik kindlaks teha, mis küte parasjagu taga on.
Torud on 225mm sammuga ja 20mm torud, peenema toruga oleks 2 kontuuri rohkem tulnud.
raivoo
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Kontakt:

TERE.Olen praktik, kuid ei saa aru, kuidas saab 20toru panna sammuga 150[mind on öpetatud max.toru vääne,mida saab sooritada on 10 kordne toru paksus] Kui meil on maast laeni aknad[vöimalik ainult pörandakütte puhul ja mind on öpetatud, et peame looma n.n öhukardina,siis ma panen 8-10 ringi toru, sammuga 75 edasi samm 150 ja 225, keskel 300].Olen seda tööd teinud Soomes, kus väga ranged nöuded, ei ole veel taolist näinud.Ei möista,kuidas seda teha,et toru ei murduks.Vöib-olla, olen köik need aastad olnud eksiteel ja petnud oma kliente.VABANDAN,ma ei taha kedagi solvata aga ma ei saa aru.EDU
edward
külaline

Re: põrandaküttetoru koguse arvutamine?

Lugemata postitus Postitas edward »

TERVIST.
Kas keegi oskab kommenteerida BEGORES nimelist firmat, tema poolt tehtud põrandakütte projekti kohta. Mul tulevad ka maast laeni aknad, aga vaatasin eelprojekti, seal ei ole sammu 75 akna all, nagu raivoo kirjutab eespool, oleks nagu loogiline küll, et peaks olema õhukardin.
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

BEGORES on hea firma!
kui maast-laeni aknad siis teed eraldi kontuuri sinna akende alla ja 4 ringi vähemalt 7cm sammuga. aga ega see talvel suurte külmadega eriti akana higistamisest eriti päästa. mina panen tavaliselt sinna kas infrapunakiirgurid või siis ventilaatoriga konvektori.
toru aga soovitan maha panna 16`se ja terve ruumi põranada ulatuses 15cm. toru kulu m2 minimaalselt 7jm.+ otsad kollektorini.

tubade keskel ei soovita sammuga harvemaks minna..., vältimaks pingeid põrandamaterjalides ja valus. te ei saavuta mõnemeetri toru mitte panemisega kokkuhoidu! ka ei ole sellisel juhul vaja teha teil mingeid soojusarvutusi sest rohkem toru nagunii panna ei saa. kontuurid ei tohiks olla üle 100jm toruga. kontuurid võivad olla erineva pikkusega, korralik paigaldaja seadistab tagasitulvevavee temperatuurid ühtlaseks vooluhulkade piiramisega. kui aga väga kogenud spetsialist panb kollektori, sulgurmootorid ja asetab ruumidesse juhtmevabad termostaadid siis ei ole ka kollektoris vaja seadistada vooluhulkasid.
heleroheline
külaline

Lugemata postitus Postitas heleroheline »

Kas on mingi maksimum toru pikkus? Et sellest edasi tuleks samasse ruumi veel teine sektsioon tuua?
Suurim tuba on ca 30 ruutu ja seal ka suur 3x2,2m aken ja terrassi uks.
Majas ka suur garaaz, korralikult soojustatud mida plaanin kasutada ka töökojana, kas oleks mõistlik seda ka põrandaga samast süsteemist kütta ca 44 ruutu.
Kõrget temperatuuri ei vaja, talvel +10c oleks piisav.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Umbes 90 meetrit on suurim pikkus. Üle selle kipub torus olev vesi juba nii palju jahtuma, et ei küta ümbrust. Avaldub sellisena, et see 90 meetrine toru kütab väga aeglaselt seda lõpuosa. See 90 on enamvähem pikkus 20mm toru puhul. Aga reaalselt saab arvutusega õige tulemuse. Kui sul on nüüd vaja panna 120 meetrit siis on parem juba teha 2×60 meetrit.
Vasta