Abi vaja küttesüsteemi valimisel renoveeritavasse talumajja

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
carla
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Abi vaja küttesüsteemi valimisel renoveeritavasse talumajja

Lugemata postitus Postitas carla »

Tere

Olen otsinud siit foorumist ja ka mujalt vastust, aga lõplikule seisukohale pole jõudnud.

Andke targemad palun nõu.

Hoone on põhjapinnaga 10*34m ehk siis 340m2, sellest pool on maakivist ja teine pool palgist. Esimeses etapis taastan maakivi poole, kuhu ei tule soojustust. Puidu pool jääb hetkel seisma. Lisaks on plaan välja ehitada teine korrus. Tuleb kindlasti vesipõrandaküte nii esimesele kui teisele korrusele. Sellega seoses tehakse vundamendile väljapoole soojustus, uus korralik põrand ja korralik katus. Aknad-uksed tulevad uued puit-alumiinium.

Küttesüsteemidest on jäänud silma maaküte ja keskküttekamin. Mis on nende head ja vead sellise maja kütmisel. Ja lisaks kindlasti tuleb ka ventilatsioon, et saada niiskus majast välja, mida peaks maakivi poolele kõigi eelduste kohaselt tekkima.

Tänud ette.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Tuleb kindlasti vesipõrandaküte nii esimesele kui teisele korrusele.
Küttesüsteemidest on jäänud silma maaküte ja keskküttekamin.
Mis asi see keskküttekamin on?Ma pole sellest kuulnudki. :? Kui kindlasti tuleb vesipõrandaküte,siis mina isiklikult valiksin maasoojuspumba.
carla
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ints kirjutas:Mis asi see keskküttekamin on?Ma pole sellest kuulnudki. :?
ntx siit saab inffi - Eststone
taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Kui raha/ võimalusi on rohkem, kui mõistust, siis on ikka jama küll...

Targematelt võiksid nõu küll küsida....iga ehitusinsener suudaks ilmselt asja selgeks teha kuda sellist hoonet, väidetavalt korralikult, ümber ehitada/kohendada elamiskõlblikuks.

(see ei ole sugugi pahatahtlik soovitus)
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Mis sellise keskküttekamina eest koos paigalduse ja km-ga küsitakse?
carla
Uus kasutaja
Uus kasutaja

taastaja kirjutas:....iga ehitusinsener suudaks ilmselt asja selgeks teha kuda sellist hoonet, väidetavalt korralikult, ümber ehitada/kohendada elamiskõlblikuks.
Sellega on üks pisiasi - nemad soovitavad mul selle maja ilmtingimata ära soojustada, mida mina aga teha ei taha ja sellega seoses kaob ka mõte konsultatsiooniks.
Priit Pärn kirjutas:Mis sellise keskküttekamina eest koos paigalduse ja km-ga küsitakse?
Täpset hinnapakkumist ei ole veel hetkel saanud, aga müüja sõnul on suurusjärk sama maaküttega.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Siis peaks automaatne küttesüsteem parem olema. Endal pärast küttega vähem muresid.

Ühe kamina või kamin-ahju ehitaksin ka maamajja ikka sisse.
Vasta