Lugemata postitus Postitas Mammut »
Lugemata postitus Postitas motamees »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Minu teada pole ühegi seadusandliku aktiga keelatud ka restkoldega ahjus roobiga surkida.Mammut kirjutas:Tuleb umbkolle, see vankumatu tahtmine, meeldib ahju segadapole mõtet soovitada restkoldega ahju.
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui saladus ei ole, siis milliste arvutuste järgi see umbkoldega odavam tuli? Ainult kivide maksumuse ja ehituse lihtsuse või ainsa kättesattunud/vabalt saadaval oleva õpetuse(Veski raamat) põhjal või arvestati ka ahju efektiivsust(küttematerjali kulu) pikama kasutusperioodi jooksul?Mammut kirjutas:Mis siin salata, umbkolle odavam.
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
A sa lõika sinna koonuskivid. Tule lõppedes tõstad sisse ja pott pärast nende peale.2korda2 kirjutas:... Koldepõhi koonuses (see viimane on ainus asi, mida kohendaksin pisut laiemaks - mahuks suurem pott ahju).
Ei ole miskit põhjust korstnajalga nii kõrgelt kive täis lappida, kuigi olen ka seda trehvanud. Siis tuleb korra lahti võtta ja tühjaks teha. Pole ju ületamatu "takistus".Mammut kirjutas:... Altühenduse vastu pole midagi, aga ei saa kahjuks seda vist teha, korstnajalal puhastusluuk 1,8m peal.
Nonii, esimene etapp on edukalt läbitud.Mammut kirjutas:Selge, tuleb restkoldega.
Kuna sa mainisid midagi odavusest, siis võiks sorida ka teisi müügikohti. Järgneval viitel tundub ka tutikas olevat, aga mõõte ei ole kuulutuses kirjas. Eks sa ise helista ja uuri. Kuulutus ka suht värske ja võib-olla saab isegi midagi kaubelda. http://www.kuldnebors.ee/search/ehitus/ ... ng=ahjuuksMammut kirjutas: Nii.. Espakus oli müüa uks, mis maksis 105 euri, klaasist. Kahjuks mööte enam ei mäleta, see iseenesest ju peaks sobima sellele ahjule?, nkn tuleb see ju suht kitsas, et ei lähe vaja seda suurt ust. Soodukas kah esmaspäevani...
Kui ülevalt enam ei ulata tahma kätte saama, siis tee alla auk ja hakka sorkima. Kui allakukkunud kive risti ees ei ole, siis saad lahti. Ja muidugi ei saa mainimata jätta, et tahm on väga lenduv ja ettevaatlikus tahma võtmisel pole üleliiast.Mammut kirjutas:Hetkel siis vana auk kahe meetri peal, mis on selleni ka tahma täis. Ma veel seda väita ei saa tegelikult, loodan seda. Selleks ma pean nii palju tahma kätte saama, kui palju ulatan käega. Siis alla augu tegema.. Et siis nii on hea?
Vana uks on vana lai malmuks. Oli pottahi. Kui parem, lihtsam, mõttekam uus uks osta,kitsam, ostan selle.. Ahjuroobiga suudan kolmandas toas vehkida kyll, kus on väike pottahi. Tegemist on korteriga, maja aastast 1900, kolm korrust pmst. mul esimene. See ahi kütab u 35 ruutu. Puumaja. Soojustus puudub. Seina peal on olemas korralik õhksoojuspump , mis on talvel kogu aeg järel, kui vajadus on ja temp langeb alla 22. Aga ahi peab olema. Millise resti ostan koldesse? Kui juhendajad olemas, sobiks ka koonuses/V-kolle. Ahi tuleb veelkord toonitan 3x4 kivi , äärmisel juhul 3x4,5 kivi. Laiem lihtsalt ei mahu ilma õhuvaheta, st et yks kylg oleks vastu silikaadist seina, mille taga naaber elab. (88cm seinast seinani)motamees kirjutas:Kui vana malmuks on korras, siis mina kasutaks seda. Klaasuks ei anna midagi praktilisest küljest juurde. Kolde põhi tuleb üks või kaks rida madalamale viia, siis mahub ka puid vabalt panema.
Pakutud lingil on vist Tartu valumehhaanika uks, paigaldusmõõtudega umbes 26x26cm.
Korstnaaugule panustamine on õige tegu.
Kui nüüd suudaksid ka selle ahjuroobiga kusagil mujal vehkida, siis võiksid koonuskolde peale mõtlema hakata. Iga kord, kui ukse roopimiseks avad saab kolle liigõhku, mis pole lõppkokkuvõttes kõikse parem.
Mitu ruutmeetrit sul kütta on ja mis majaga tegu?
Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »
Mammuti kurvastuseks peab mainima, et Tavalugejal on õigus.Tavalugeja kirjutas:Paraku ilmneb paar olulist puudust. Peale oskuste puudub ka õigus ise korterisse ahi ehitada.
Mammut kirjutas:Tegemist on korteriga, maja aastast 1900, kolm korrust pmst. mul esimene. See ahi kütab u 35 ruutu. Puumaja.
Lugemata postitus Postitas ahjuke »
Lugemata postitus Postitas klaverimeister »
Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »
Ja ikka on alumised puud ju tuha sees. Kui nii ei taha, siis peab tihti tuhka võtma.klaverimeister kirjutas:... paned ühe halu diagonaalselt või risti alla ning ülejäänud puud laod nii nagu ikka...
Söehunniku saab ju ka korralikult soojaks muuta, ökonoomse põlemisega.klaverimeister kirjutas:... ja pärast on ilus söehunnik...
Muidugi on, aga umbkoldega ahjul on neid ju rohkem.klaverimeister kirjutas:...Tuharestil on ka puudusi...
No kindlasti erand kinnitab reeglit.klaverimeister kirjutas:... Ja jutt, et tuharesti puhul ei pea kunagi puid segamas käima pole ka õige...
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025