6x6,3 meetrit ühekorruselise garaaz-abihoone karp, 200mm fibo-5st kui see oluline.
Projekt näeb ette HEB200 tala sillana hoone keskosas katuse kandurina, mille peale 75x200 prussist 600mmm sammuga vahelagi ja selle külge 75x150 sarikas. katusekalle 37 kraadi, plekk katus. Katusealune ei ole kasutatav ruumina, st mingit raskust sinna peale sarikate ja katuse enda ei tule.
Küsimus - kui vajalik see HEB tala seal ikkagi on? Kui asendan kohapeal kokkuklopsitud sarikad tööstuslike ogaplaatfermidega, siis sellise ava sildamine ilma HEB talata ainult fermide abil peaks ju teostatav olema? '
Olen näinud suuremate mõõtmetega tööstushooneid kus fermid ilma kandurtaladeta katust hoiavad.
Kas olen mõttega õigel teel või peaksin ikkagi HEB tala paigaldama?
vahelagi ja sarikad heb kandurtalale või tööstuslik ferm 6m ava sildamiseks?
-
- külaline
-
- külaline
Re: vahelagi ja sarikad heb kandurtalale või tööstuslik ferm 6m ava sildamiseks?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
lase läbi arvutada teine variant, erinevad variandid on võimalikud ja kahjuks sa ei saa garanteerida et sinna peale midagi ei tule, lind ikka istub ja vahest tuleb katusele ka mõned tonnid lund ja jääd.Külaline kirjutas:6x6,3 meetrit ühekorruselise garaaz-abihoone karp, 200mm fibo-5st kui see oluline.
Projekt näeb ette HEB200 tala sillana hoone keskosas katuse kandurina, mille peale 75x200 prussist 600mmm sammuga vahelagi ja selle külge 75x150 sarikas. katusekalle 37 kraadi, plekk katus. Katusealune ei ole kasutatav ruumina, st mingit raskust sinna peale sarikate ja katuse enda ei tule.
Küsimus - kui vajalik see HEB tala seal ikkagi on? Kui asendan kohapeal kokkuklopsitud sarikad tööstuslike ogaplaatfermidega, siis sellise ava sildamine ilma HEB talata ainult fermide abil peaks ju teostatav olema? '
Olen näinud suuremate mõõtmetega tööstushooneid kus fermid ilma kandurtaladeta katust hoiavad.
Kas olen mõttega õigel teel või peaksin ikkagi HEB tala paigaldama?
-
- külaline
Re: vahelagi ja sarikad heb kandurtalale või tööstuslik ferm 6m ava sildamiseks?
Muidugi saab sellise sildeavaga ferme teha. Fermide tegijale annad lähteülesande ja nad arvutavad välja.
Elu näitab, et sellistele lakapealsetele võib mõne aastakümne pärast tonnide viisi vajaliku kraami olla kogunenud.

Elu näitab, et sellistele lakapealsetele võib mõne aastakümne pärast tonnide viisi vajaliku kraami olla kogunenud.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 62 korda
Lugemata postitus Postitas ifffff »
6m on fermi jaoks suhteliselt väikene sille ja keskele lisaks tala kandma pole vaja. Kui aega tahtmist ja viitsimist on võid fermid ka ise teha. Tuleb tunduvalt odavam kui tellida valmistoodangut.
-
- külaline
Siin on täpselt samade mõõtudega, kahekohalisele garaazile tehtud ise lihtne katus. Katuse kalle on veel väiksem. Materjalide kulu on olematu, kui pidada silmas eelnevatifffff kirjutas:6m on fermi jaoks suhteliselt väikene sille ja keskele lisaks tala kandma pole vaja. Kui aega tahtmist ja viitsimist on võid fermid ka ise teha. Tuleb tunduvalt odavam kui tellida valmistoodangut.

taastaja
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Hirm tuleb peale. Kruvi- või naelliited? Jätkatud tõmb? Meenub Riia Maxima poe varing... Kas seda lahendust on mõni konstruktor näinud, Taastaja?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
-
- külaline
See on Soome
Olen aastaid sealt perest,vajadusel peavarju leidnud ja ta seisab ikka veel püsti
Eks see konstruktsioon tekitas mullegi küsimusi ja nii uurisingi perenaiselt(lesk), et mis värk on? Olla kambaga ja talgu korras, peretuttavate poolt püsti pandud ja üks insener olla ka kambas olnud.
Tavaliselt ma ferme ei filmi, aga see oli seda väärt!
Eks suuresti hoiavad seda koos viiluotsad, aga hari on ka üllatavalt sirge veel....
taastaja

Olen aastaid sealt perest,vajadusel peavarju leidnud ja ta seisab ikka veel püsti

Eks see konstruktsioon tekitas mullegi küsimusi ja nii uurisingi perenaiselt(lesk), et mis värk on? Olla kambaga ja talgu korras, peretuttavate poolt püsti pandud ja üks insener olla ka kambas olnud.
Tavaliselt ma ferme ei filmi, aga see oli seda väärt!
Eks suuresti hoiavad seda koos viiluotsad, aga hari on ka üllatavalt sirge veel....
taastaja
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit